1FOOTBALL.INFO: ПОЧАТОК ГОНКИ ДВОХ "Л"? + ВІДЕО

Огляд 3-го туру чемпіонату України від "Першого футбольного"

Канув в Лету третій тур, і нарешті можна нормально поглянути на турнірну таблицю, де починає потихеньку вимальовуватися якась картина. Так, головний шлях у команд тільки попереду, але рівність ЛТК з лідируючим "Локомотивом" і сьоме місце бронзового "Урагану" все-таки змушує більш детально зупинитися на окремих моментах.

Факт туру
Бувалі команди Екстра-ліги в який раз підтверджують свій клас, надійно закріпившись в першій половині таблиці. Локомотив, ЛТК, Енергія, Кардинал-Рівне, Спортлідер+ - подібну розстановку ми не раз бачили в минулому сезоні. Ще в цьому списку мимоволі шукаєш слово "Ураган", але поки марно - зараз франківці зовсім не ті, що раніше. Занадто молоді і ще необстріляні підопічні Скіцка. Зрозуміло, що у Ковальчика теж далеко не ветеранський батальйон, але в складі "телефоністів" все ж знайдеться кілька людей, в минулому сезоні грали в Екстра-лізі. Плюс є свої козирі типу гри в полі воротаря Савенка... І хоча "дракони" повністю перевершили "телефоністів" за статистичними показниками (наприклад, завдали рівно вдвічі більше ударів у площину - 20 проти 10-ти), але в ключових моментах кращими були луганчани, холоднокровно роблячи результат. Та й Савенко добре двічі пульнув по порожніх воротах в кінці матчу...

Інші ж "старики" Екстра-ліги тільки поповнили свій очковий запас. Локомотив продовжує не помічати суперників, зараз розгромивши Лукас. І хоча якість гри кременчужан заслуговувала похвали (що відзначив і сам Ривкін після матчу), але Локо є Локо. Що й казати, коли "залізничники" за матч наносять півсотні (51!) ударів, майже половина з яких йде в площину? За рахунок свого класу харків'яни просто розчавили досить міцного новачка "вишки".

Спортлідер вдома не без нервів переграв СумДУ, який вперше в цьому сезоні пропустив лише два м'ячі. Команда Пєсоцького зіграла зовсім інакше, ніж у минулих матчах, і в кінці поєдинку навіть випустив п'ятого польового з претензією на нічию! Але хмельничани не осоромилися, забравши свої три очки.

Ось хто міг допустити осічку, так це Енергія, яка на пару з Титан-Зорею влаштувала день відкритого футзалу. Команди не стали "грати в шахи", взявшись за справу зі стартовим свистком. Але перевага навіть у два м'ячі не допомогла львів'янам спокійно добитися перемоги. Титан-Зоря відігрався, і все б добре, але тут-таки пропустив. 3:2, начебто вольова перемога "енергетиків", але з великою оглядкою на нереалізований 10-метровий від Чорного під завісу матчу.

А ось дійсно порадували вболівальників Приват і Кардинал-Рівне. На своєму майданчику криворіжці давали настільки розгулятися супернику, що майже кожен шостий удар "кардиналівців" ставав гольовим, а Волянюк оформив перший хет-трик Кардинала в цьому сезоні. Правда, за п'ять хвилин до матчу того ж Волянюка видалили за гру рукою в своїй штрафній, і тепер один з провідних гравців рівнян пропустить наступний матч чемпіонату з Енергією... Зараз же Кардинал радіє, але незважаючи на такий рахунок, Піддубний залишається незадоволеним грою своєї команди.

Фішка туру
Тут би в який раз поговорити про подвиги ЛТК, який поки зі стовідсотковим показником ділить перше місце з Локомотивом. Але з луганчанами вже більш-менш все зрозуміло: непогано зіграний склад зі своїми лідерами типу Дзюби і Цапова, оригінальний Савенко, правильний настрій Ковальчика (подивіться, як натхненно грають луганчани!). Однак фішкою туру можна назвати лідерську позицію Бакума в гонці бомбардирів. Парадокс, але саме в проваленому матчі з Кардиналом він очолив бомбардирський залік з п'ятьма м'ячами, зробивши дубль. До речі, обігнав Бакум нікого іншого, а Волянюка, який зараз має чотири м'ячі. Ось такі жарти інколи викидає доля.

Герой туру
"Заслужених" персон у цьому турі чимало - Волянюк зі своїм хет-триком, який матч поспіль забиває Бакум, Михайло Грицина з переможним голом у ворота СумДУ, але Оскар в цей раз віддамо голкіперу ЛТК Юрію Савенку. Крім сміливих дій в полі та двох голів, Юрій надійно виконував свою роботу, єдиним у турі відстоявши на нуль.

P.S. Закликаємо Савенка віддати шматочок слави ще одному голкіперу - Олегу Хавренку, дії якого дозволили СумДУ поїхати з Хмельницького без повного кошика м'ячів.

Лев МИРГОРОДСЬКИЙ, 1Football.info.

24.09.2014 16:51