АМФІФО: НОВИЙ СЕЗОН ОБЛАСНОГО ФУТЗАЛУ СТАРТУЄ 14-15 ЛИСТОПАДА

Обрано нового голову Асоціації міні-футболу Івано-Франківщини

У вівторок, 3 листопада, в приміщенні Івано-Франківської обласної федерації футболу відбулася організаційна нарада з представниками команд вищої та першої ліг області. Обговоривши ряд питань, пов'язаних з проведенням змагань, було вирішено відкласти старт 12-го чемпіонату області на 14-15 листопада (попередньо планувалося розпочати вже цієї неділі). Усі поєдинки обласних змагань вищої і першої ліг, а також Кубку області й надалі відбуватимуться на головній спортивній арені Івано-Франківська - в манежі Коледжу фізвиховання.

Також заплановано провести два виїзні тури у кожному колі вищолігового чемпіонату - у Городенці та Долині. Наразі АМФІФО очікує офіційного підтвердження ще кількох аматорських колективів, але загалом кількісний склад учасників буде таким: вища ліга - 10 команд, перша ліга - 6-8 команд. Заявочний внесок за участь у змаганнях становитиме: у вищій лізі - 8000 грн., у першій - 6500 грн. (без врахування арбітражу).

Підтвердили свою участь у вищій лізі: "Епіцентр К10" (чемпіон), "Віза Вторма" (віце-чемпіон), "Ураган-2 КФВ" (бронзовий призер), СК "Городенка", "Ревера", а також новачки змагань - срібний призер Першої ліги франківський "Медик", переможець Золотої ліги чемпіонату Івано-Франківська "Газовик" (попередня назва "Івано-Франківськгаз"), "Сандаліно" (Коломия), "Нафтовик" (Долина). Ім'я десятого учасника турніру буде повідомлено згодом.

На даний час у Першій лізі виявили бажання взяти участь сім команд, з яких четверо виступали минулого року - "Надвірна РЕМ" (чемпіон), ямницький "Прушиньскі" (бронзовий призер), "Легіон" (Івано-Франківськ), ФК "Микуличин", а також "ДПС" (Івано-Франківська обл.) та "HELIX-Галицький двір" (Івано-Франківськ), що понизились у класі та "Прут" (Делятин). Список команд-учасниць Першої ліги неостаточний, тож кількість команд може збільшуватись. Остаточний склад учасників змагань і розклад матчів стартового туру стане відомий наступного тижня.

Тим часом, минулої суботи, 31 жовтня, відбулися IV позачергові звітно-виборні загальні збори Асоціації міні-футболу Івано-Франківської області. Їм передувало рішення членів ради АМФІФО, що задовольнили заяву багаторічного голови Василя Костюка, який мотивував свою відставку "неможливістю повною мірою приділяти увагу роботі Асоціації по розвитку футзалу в області".

На пост голови АМФІФО претендували Ігор Овчар та Володимир Хома. За кандидатуру Хоми проголосувало вісім делегатів, а за Овчара - 17 делегатів. Отож, на наступні чотири роки новим головою обласної Асоціації обрано Ігоря Івановича Овчара.

Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК "Ураган".

04.11.2015 10:51