АНОНС 11-ГО ТУРУ: БЕЗ КАРДАША ТА ІГОРЯ БОРСУКА

Сайт "Аматорський футзал України" прогнозує матчі чергового туру + ОНЛАЙН

Кожен тур Екстра-ліги пропонує нам цікаві матчі, і 11-й тур не буде винятком. Принципові суперники зійдуться в Івано-Франківську, матчами за шість очок можна назвати гри в Запоріжжі та Одесі, а центральної буде Матч в Києві, де володар Суперкубка прийме віце-чемпіона.

25 листопада (субота)
"Ураган" (Івано-Франківськ) - "Сокіл" (Хмельницький)
Матчі минулого сезону: 2:1 (в гостях), 1:2 (вдома). Матч першого кола: 1:6
 
Одноосібний лідер їде в гості до аутсайдера. Навряд чи хтось чотири місяці тому, в день фіналу Кубка Свободи-2017, міг таке припустити. Проте це реальність - "Ураган" в дев'яти іграх жодного разу не виграв, "Сокіл" жодного разу не програв.
 
Цікаво, в якому складі вийдуть господарі на цей матч. Адже в останньому турі вони грали без Шотурми, Сімки та Кефи, які були відправлені до другої команди "підкорювати" першу лігу. Здається, що в цей раз "дракони" виставлять найсильніший склад - матчі між суперниками відрізняються особливою принциповістю, а в нинішній ситуації і поготів.
 
Подоляни виглядають явними фаворитами - в прекрасній формі знаходяться лідери команди, а їх в нинішньому сезоні в "Соколі" як ніколи багато - взяти гру на себе може чи не півдюжини гравців. Дискваліфікованих і травмованих немає, в змаганнях першої ліги клуб не бере, і перед матчами збірної, в яку вперше викликані відразу четверо "соколят", підопічні Романа Ковальчика напевно не захочуть вдарити в бруд обличчям.
 
Однак суперникам слід пам'ятати, що будь-які серії рано чи пізно закінчуються. Станеться це чи ні, залежить в першу чергу від них самих. Ми поставимо на "Сокіл".
 
Протистояння матчу: Біров - Педяш
Вкрай складно вгадати, хто буде кращим у складі "Урагану", тому що незрозуміло, хто зіграє в цьому матчі. Ризикнемо і поставимо на Віталія Бірова. У "Сокола" прекрасну форму набрав Олександр Педяш, і ми іншим в герої його.
 
Прогноз: перемога "Сокола"

"Титан" (Покровське) - "Кардинал-Рівне" (Рівне)
Матчі минулого сезону: 2:2 (вдома), 2:3 (в гостях). Матч першого кола: 1:5
 
Дуже цікавий матч. Не будемо називати його центральним у турі, але гра "Титана" з "Кардиналом-Рівне" викликає підвищений інтерес. Чому? Тому що "Титан" йде другим, а "Кардинал-Рівне" тепер з Волянюк, і єдиний, хто зумів обіграти покровчан в чемпіонаті, причому зробив більш ніж переконливо.

"Титан" в своєму останньому матчі виглядав не дуже переконливо, але проявив волю до перемоги і зумів в кінці гри "дотиснути" "Ураган" -light. Покровчане сильні в першу чергу командною грою, в якій немає явних лідерів, але ініціативу на себе може практично будь-який гравець. Ви вже десь це читали? Так воно і є, саме такі команди зараз і лідирують.
 
"Кардинал-Рівне" зараз, після появи Волянюка, навряд чи задовольниться визначенням "симпатичний футзал". Вперше за останні кілька років рівняни вже до середини чемпіонату практично забезпечили собі місце в плей-офф, і Сергій Піддубний відкрито говорить про те, що його головним завданням є підготувати команду до ігор на виліт. Гра з "Титаном" - прекрасна можливість перевірити себе в умовах, максимально наближених до бойових. А заодно і довести, що репутація виключно домашньої команди залишилася в минулому. Затрудняємося віддати кому-небудь перевагу - ставимо на нічию.
 
Протистояння матчу: Грицовець - Волянюк
Не будемо оригінальними і в герої виберемо тих, хто справив на нас найбільш сильне враження в останньому турі - Валерія Грицовця і Михайла Волянюка.
 
Прогноз: нічия

"Епіцентр К Авангард" (Одеса) - "ІнБев-НПУ" (Житомир/Київ)
Матчі минулого сезону: не зустрічалися. Матч першого кола: 1:2
 
Одна з небагатьох зустрчей в цьому сезоні, кінцівку якої об'єднана команда згадує з радістю - саме в матчі першого кола "ІнБев-НПУ" вдало провів кінцівку гри і вирвав перемогу, яка поки залишається єдиною.
 
Хорошу форму набрав лідер "фіолетових" Віталій Дзюба, який в п'яти матчах поспіль не йде з майданчика без гола. Його партнери не настільки стабільні, і, можливо, саме це заважає житомирським киянам поповнити свій очковий запас. Повертається до ладу Сергій Шевченко, який пропустив минулий матч через дискваліфікацію, непогано виглядав в матчі з чемпіоном Максим Войток, і це дає підстави сподіватися, що вояж до Одеси буде вдалим.
 
Одесити в минулому турі грали в Хмельницькому, і зуміли в першому таймі надати більш ніж серйозний опір лідерові чемпіонату. У команди немає проблем з характером і бійцівськими якостями, а з огляду на те, що цей матч - один з вирішальних у боротьбі за путівку в плей-офф, то і в цей раз проблем з настроєм напевно не буде. Та й взяти реванш за прикру поразку в першому колі теж напевно хочеться. Цікаво, чи зможе "Епіцентр К Авангард" перервати гольову серію капітана "ІнБев-НПУ"? У цьому матчі прогнозуємо нічию.
 
Протистояння матчу: К.Бондаренко - Дзюба
У господарів в головні герої пропонуємо Костянтина Бондаренко, який виділявся в останніх матчах, у гостей головний кандидат - Віталій Дзюба.

Прогноз: нічия

"ХІТ" (Київ) - "Енергія" (Львів)
Матчі минулого сезону: 6:5 (в гостях), 2:1 (вдома), 5:4 (вдома), 1:3 (вдома), 1:2 (в гостях), 2:5 (в гостях). Матч першого кола: 2:2
 
Центральний за своїм статусом матч туру - володар Суперкубка приймає віце-чемпіона. Незважаючи на те, що розклад сил на сьогодні у вітчизняному футзалі істотно змінився, обидві команди представляють із себе більш ніж грізну силу і сповнені бажання повернутися в групу лідерів.
 
Обидві команди кілька відстали від дуету лідерів - кияни через пропуску в минулому турі, львів'яни, зігравши внічию в Рівному. Так що і тут матч за шість очок - якщо виграє ХІТ, то він повернеться до лідируючої трійки, якщо переможе "Енергія", то вона обійде свого нинішнього суперника і наздожене чемпіона.
 
Матчі цих команд завжди відрізняються високим напруженням боротьби і особливим драматизмом - досить згадати гри минулого сезону і матч першого кола у Львові, в якому гості, поступаючись по ходу Матчі 0:2, зуміли уникнути поразки.
 
Слід зазначити, що не зіграє в Києві основний голкіпер "енергетиків" Володимир Кардаш, вилучений у матчі з "Кардиналом-Рівне". Прекрасна можливість для Андрія Пітула показати себе у всій красі в протистоянні з грізним нападом хіта. І буквально напередодні стало відомо, що капітан хіта Ігор Борсук переніс операцію на меніску, і відповідно, якийсь час грати не зможе. Ми в цьому матчі поставимо на киян.
 
Протистояння матчу: Журба - Кузь
Найпомітнішими в цій грі, на наш погляд, будуть Сергій Журба і Тарас Кузь. Обидва в хорошій формі, обидва частіше інших ставали кращими гравцями в своїх командах, обидва були помітні в матчі першого кола  кожен з них забив по голу.
 
Прогноз: перемога ХІТа

За інформацією сайту "Аматорський футзал України"

24.11.2017 14:10