АНОНС 3-ГО ТУРУ ЕКСТРА-ЛІГИ: ЧЕМПІОН ПРОТИ ВІЦЕ-ЧЕМПІОНА, ОДЕСЬКЕ ДЕРБІ

Сайт "Аматорський футзал України" прогнозує матчі чергового туру + ОНЛАЙН

Нинішній чемпіонат непередбачуваний, а тому практично в кожному турі календар підносить нам принципові протистояння і цікаві протиборства. Третій тур не став винятком. Головний матч туру - чемпіон проти віце-чемпіона винесено на вівторок, так що про нього поговоримо в останню чергу, а в першу чергу - про інші матчі та головні питання, які вони викликають.

Чи здобуде "Ураган" першу перемогу в чемпіонаті? Впевнений старт "Сокола" - це збіг обставин чи закономірність? Чи повторить "Кардинал-Рівне" в Києві успіх минулого сезону? І на солодке, вперше в історії Екстра (Вищої) ліги - одеське дербі!

12:00 "Ураган" (Івано-Франківськ) - "ІнБев-НПУ" (Житомир/Київ)
Перефразовуючи відоме гасло, скажемо, що відступати "Урагану" нікуди - позаду Івано-Франківськ. Дві поразки поспіль стали холодним душем для "драконів", які краще за всіх виглядали в передсезонний період. Якщо команда дійсно хоче претендувати на медалі, то вона просто зобов'язана здобувати в цьому матчі перемогу. Однак м'яч круглий, підлога рівна, а суперник - непростий. Хоча в цьому чемпіонаті простих, схоже, немає зовсім.

"ІнБев-НПУ", в свою чергу, в перших двох турах показав дуже хорошу гру, гідно борючись з чемпіоном і вирвавши перемогу в минулому турі в одеського "Епіцентру" на останній хвилині зустрічі. Впевнено грає Сухов, помітні Шевченко і Литвиновський, оживає Дзюба. Головний тренер Валерій Директоренко протягом двох турів в ігровій формі знаходиться на лаві запасних, але на майданчик не виходить. Вважаючи за краще керувати грою з лави. У другій грі це спрацювало.

Незважаючи на серйозні кадрові втрати, ставимо на господарів. Відступати їм дійсно нікуди, додатково налаштовувати не потрібно, та й підтримка вболівальників, думається, буде відчутною.

Зустрічі минулого сезону: 3:1 (Івано-Франківськ), 2:1 (Київ)
     
Протистояння матчу: Зварич - Дзюба
Прогнозувати, хто буде кращим серед "драконів", складно - Сімка, на якого ми ставили два тури, наших надій поки не виправдовує, Шотурма травмований, Корсун дискваліфікований. Що залишився вибір невеликий, а тому поставимо на Михайла Зварича як на найбільш досвідченого і майстерного. У "студентів / пивоварів" ставимо на героя минулого матчу Дзюбу, хоча в цій зустрічі більше шансів проявити себе буде, напевно, у Сухова.
 
Прогноз: перемога "Урагану"

13:00 "Епіцентр К Авангард" (Одеса) - "Юні-Ламан" (Одеса)
Особливий матч. З усіх точок зору. І другого такого вже не буде ніколи. Складно щось прогнозувати, тому що це дербі. А в дербі, як відомо, багато що вирішує настрій. По силам команди приблизно рівні, і перші тури чемпіонату це підтвердили. На двох команди в чотирьох матчах набрали одне очко, а тут можуть отримати повноцінні три бали. Про кожну можемо написати багато і зі смаком, але відкладемо це для післяматчевого звіту. У прогнозі ставимо на нічию.

Зустрічі минулого сезону: не зустрічалися
 
Протистояння матчу: Коптєв - Коваленко
У сезоні 2007-2008 ці гравці грали за одну команду. У пам'ятному для багатьох одеситів матчі в грудні 2007 з донецьким "Шахтарем" Максим Коптєв забив два голи, Сергій Коваленко - один. У складах команд є ще один учасник того поєдинку - Олег Мірошник, який виступав тоді за "Шахтар" і забив два м'ячі. Але ми ставимо на Коптєва і Коваленка. По-перше, це одеське дербі, а вони обидва - одесити, а по-друге, саме Коптєв і Коваленко були найпомітнішими і результативними в своїх командах в перших двох турах.
 
Прогноз: нічия

13:00 "Титан" (Покровське) - "Сокіл" (Хмельницький)
Покровці видали дві абсолютно різних виїзних гри, в одній з яких обіграли "Ураган", а в другій начисто поступилися "Кардиналу-Рівне". Виходячи з цього, в третьому матчі знову повинні зіграти вдало. Втім у "Сокола" своя арифметика - подоляни в першому турі перемогли з рахунком 8:1 ( "Епіцентр К Авангард"), у другому - "Ураган" (6:1). Виходячи з цих результатів, зустріч повинна закінчитися з рахунком 4:1 на користь гостей.

Однак є ще результати минулого сезону. А там - дві перемоги покровчан з однаковим рахунком 5:3, одна з яких була дивовижною за своїм сюжетом - "Титан", програючи по ходу матчу 0:3, зумів забити п'ять м'ячів і перемогти. Команди грали в передсезонний період, беручи участь в Кубку Свободи, і тоді покровці виграли з рахунком 3:2.

Загалом, ясно, що нічого неясно. Інтриги майбутньому матчу додає те, що в міжсезоння з "Сокола" в "Титан" перейшли Станіслав Моспан і Богдан Тимощук, які напевно в цьому матчі зіграють з особливим настроєм. Якщо потраплять до складу. Ми ж ставимо на "Сокіл".

Зустрічі минулого сезону: 5:3 (Хмельницький), 5:3 (Покровське)

Протистояння матчу: Педяш - Мельник (Тимощук)
Головний бомбардир хмельницької команди знаходиться в прекрасній формі, забивши в перших двох матчах сім голів. І напевно не має наміру зупинятися. Якщо продовжити логічний ланцюжок, то заважати йому буде в першу чергу той, хто займе місце у воротах "Титана". А тому ставимо на Олександра Педяш і голкіпера покровців - Андрія Мельника або Богдана Тимощука.
 
Прогноз: перемога "Сокола"

14:00 "ХІТ" (Київ) - "Кардинал-Рівне" (Рівне)
"Кардинал-Рівне" в минулому турі дуже впевнено розібрався з "Титаном", та й у Львові проти "Енергії" довгий час грав на рівних, поступившись лише в останній чверті матчу. Повернувся в лад один з лідерів рівнян Богдан Новак, а це суттєве посилення для "кардиналів". До двору припав і Валерій Власович, що з'явився в Рівному перед самим чемпіонатом.

ХІТ в першому матчі чемпіонату впевнено розібрався з "Юні-Ламаном" (3: 0), а в минулому турі зіграв внічию з "Енергією", програючи по ходу зустрічі 0:2. Тобто у киян є і клас і характер. Як ми вже відзначали, команда добре укомплектована і грає з пристойним запасом. І роль лідера в окремо взятому матчі може взяти на себе практично кожен гравець. Плюс "кабельники" грають удома.

А тому в цій зустрічі ставимо на ХІТ. Не дивлячись на те, що в минулому сезоні свою єдину перемогу в п'яти матчах проти киян "кардинали" здобули якраз на виїзді.

Зустрічі минулого сезону: 3:0 (Рівне), 5:2 (Київ). Плей-офф: 4:3 (Рівне), 4:7 (Київ), 3:1 (Київ)

Протистояння матчу: Журба - Піддубний
З гравців виділяємо двох Сергіїв - Журбу і Піддубного. Перший добре зіграв у Львові, другий ... Другий - це Піддубний. У киян не забуваємо про Чепорнюка і братів Борсуків, у рівнян - про "короля повітря" Артема Фаренюка.

Прогноз: перемога ХІТа

(03/10) 12:00 "Продексім" (Херсон) - "Енергія" (Львів)
Центральний матч третього туру винесений на вівторок. Чемпіон приймає віце-чемпіона, і ця зустріч обіцяє бути дуже цікавою. Херсонці не вражали в передсезонний період, не вражають і зараз. У першому турі "Продексім" здобув натужну перемогу над "ІнБев-НПУ", а в другому досить несподівано зіграв внічию з "Юні-Ламаном". В одеському матчі, за словами Ігоря Москвичова, команду не врятували воротарі, причому обидва.

У львів'ян якраз з воротарською лінією все в порядку - Володимир Кардаш поряд з Віталієм Танським і Тарасом Кузем був одним з кращих в складі енергетиків. Плюс в хорошій формі перебуває Андрій Федюк. Львів'яни провели два матчі вдома, в яких впевнено обіграли "Кардинал-Рівне" і зіграли бойову нічию з ХІТом. У цьому матчі може все, що завгодно, а ми поставимо на "Енергію".

Зустрічі минулого сезону: 4:2 (Львів), 6:2 (Херсон). Плей-офф: 1:3, 3:2 (обидва - Херсон), 1:0, 2:1 (обидва - Львів)

Протистояння матчу: Свірідов - Кардаш
Відразу чотири потенційних учасника зустрічі забивали в кожному матчі своїх команд (Федорченко, Свірідов - Кузь, Танський). Як бачите, бомбардирів вистачає. Однак грають команди в Херсоні, а тому у "мельників" перевагу віддаємо Богдану Свірідову, який забиває, як правило, дуже вчасно, а у "енергетиків" - не бомбардирам Кузю і Танського, а голкіперу Володимиру Кардашу.
 
Прогноз: перемога "Енергії"

 

За інформацією сайту "Аматорський футзал України"

29.09.2017 12:54