АНОНС 5-ГО ТУРУ: ХТО ПЕРЕМОЖЕ В ДЕРБІ «ЕНЕРГЕТИКІВ»?

Сайт "Аматорський футзал України" прогнозує матчі чергового туру + ОНЛАЙН

Поки "Продексім" грає в Сербії в Кубку УЄФА, а "Кардинал" доводить в Голландії, що українські поліцейські - кращі в Європі по футзалу, решта команд Екстра-ліги 14 жовтня зіграють матчі п'ятого туру. Всі ігри по-своєму цікаві, але центральним, безумовно, є "енергетичне дербі" в Івано-Франківську. Про цей матч і інших іграх туру - в нашому традиційному анонсі.

12.00 "Ураган" (Івано-Франківськ) - "Енергія" (Львів)
Арбітри: Гора, Кондратьєв (обидва - Київ). Спостерігач арбітражу: Кравцов (Київ)

Центральний матч п'ятого туру, у якого дуже багато гучних назв - енергетичне дербі, західноукраїнське дербі. "Ураган" в минулому турі здобув свою першу перемогу в чемпіонаті, крупно обігравши на виїзді "Юні-Ламан", а от "Енергія" вдома з великими труднощами зломила опір "Епіцентру К Авангард". При будь-яких розкладах зустріч цих суперників носить особливий підтекст, а в даній ситуації стає "грою за шість очок".

Гра викликає великий інтерес і багато питань - чи набирає хід "Ураган", або перемога в Одесі була епізодом? Якщо так, то чи зуміє "Енергія" зупинити прискорення "драконів"? Прогнозувати що-небудь в дербі - заняття невдячне, в таких матчах часто на перший план виходить психологія. І так, ми зовсім забули, що головний тренер "Урагану" Максим Павленко прийшов в свій нинішній клуб саме з "Енергії", яку в сезоні 2015/16 привів до чемпіонського титулу. З огляду на всі обставини, ставимо на нічию.

Зустрічі минулого сезону: 5:1 (вдома), 1:2 (в гостях)

Протистояння матчу: Кіндратів - Кузь
Капітан "драконів" у останніх матчах демонструє відмінну гру, встигаючи і в обороні і в атаці. Як личить справжньому капітанові, Роман Кіндратів і словом і ділом показує своїм молодшим товаришам, як потрібно грати. Плюс в останніх двох матчах у ветерана пішов завершальний удар - Кіндратів забив два красивих голи. Опонентом йому в цій зустрічі бачимо Тараса Кузя, який в кожному матчі своєї команди демонструє хорошу гру, забиваючи сам і змушуючи помилятися оборону суперника.

Прогноз: нічия

12.00 "Сокіл" (Хмельницький) - "ІнБев-НПУ" (Житомир / Київ)
Дуже цікавий матч. Господарі, які здобули на старті чемпіонату дві перемоги, в останніх іграх пригальмували, загубивши перевагу в два м'ячі в Покровському і пішовши від поразки на останній хвилині матчу в Рівному. У "Сокола" в цьому матчі є безумовний плюс - закінчилася шестиматчева дискваліфікація домашньому майданчику, і гра пройде в присутності глядачів, і мінус - через дискваліфікацію пропустять матч Педяш і Мартинюк. Який фактор виявиться вагомішим, покаже гра, але Роману Ковальчик доведеться поламати голову над тим, ким замінити дискваліфікованих.

Гості, які демонстрували в перших турах непогану гру, свій останній матч (в Житомирі з "Титаном") провалили - зумівши відіграти два м'ячі в першому таймі, вони пропустили ще три в другому і в підсумку програли (2:5). Дуже добре виглядав в іграх з "Епіцентром К Авангард" і "Ураганом" Дзюба був малопомітний, а ударам активного литвинівських не вистачало точності. Які висновки були зроблені з домашньої поразки, покаже гра в Хмельницькому. Ми ж поставимо на "Сокіл".

Зустрічі минулого сезону: 5:3 (вдома), 3:1 (в гостях)

Протистояння матчу: Шеремета - Дзюба
Руслан Шеремета в останніх матчах "Сокола" був кращим, встигаючи віддавати гольові передачі, забивати важливі голи і самовіддано захищати ворота своєї команди. У "ІнБев-НПУ" поставимо на Віталія Дзюбу, який забив у цьому чемпіонаті вже чотири голи і в двох матчах взяв на себе роль лідера.

Прогноз: перемога "Сокола"

12.30 "Титан" (Покровське) - "Юні-Ламан" (Одеса)
"Титан" дуже непогано почав чемпіонат, зумівши домогтися двох виїзних перемог в іграх з непростими суперниками ( "Ураган" і "ІнБев-НПУ"). Поразка в Рівному спишемо на проблеми зростання. Показала команда і характер, зумівши відіграти два м'ячі в матчі з "Соколом". Так що в цьому матчі покровчане виглядають фаворитами.

"Транспортники" дуже добре зіграли з чемпіоном, домігшись нічиєї, і здобули перемогу в одеському дербі. У минулому турі команда вдома поступилася "Урагану", але зробила це без дискваліфікованих Максима Коптєва і тренера Сергія Бутенка. "Коуч" і капітан повертаються на свої місця, а це для нинішнього "Юні-Ламана" серйозний плюс. Проте ставимо на господарів.

Зустрічі минулого сезону: 4:3 (вдома), 3:0 (в гостях)

Протистояння матчу: Боргун - Коптєв
Проявили себе в цьому сезоні в "Титані" багато (Мельник, Грицовець, Шеховцов), але ми поставимо на того, хто яскравіше інших зіграв в єдиному домашньому матчі команди, відзначившись в ньому дублем - Ореста Боргунне. У "помаранчевих" звично поставимо на Максима Коптєва - ветеран в нинішньому сезоні підводить нас рідко, встигнувши забити в перших турах чотири голи. Однак пам'ятаємо і про гарматні удари Вадима Цині.

Прогноз: перемога "Титана"

13.00 "Епіцентр К Авангард" (Одеса) - ХІТ (Київ)
Дебютант поки не набрав жодного очка, хоча неозброєним оком помітно, що команда додає. Одесити в останньому матчі проти "Енергії" показали дуже непогану гру, більшу частину матчу надійно захищаючись і турбуючи суперника швидкими і гострими контратаками. Будь був би точнішим гравці "Епіцентру", команд цілком могла добитися у Львові більшого.

Однак в матчі зробити це буде набагато складніше, ніж у зустрічі з "Енергією" - ХІТ в перших турах чемпіонату демонструє дуже хороший футзал, причому створюється відчуття, що команда може ще додати. Кияни йдуть в лідируючій трійці і напевно не мають наміру втрачати очки у зустрічі з аутсайдером.

Тут, на наш погляд, є явний фаворит, але ми приблизно такий же прогноз давали на попередній матч "Епіцентру", який пройшов зовсім за іншим сценарієм. Проте ставимо на перемогу "кабельників".

Зустрічі минулого сезону: не зустрічалися

Протистояння матчу: Бутов - Журба
Дмитро Бутов дуже добре проявив себе у Львові, і напевно, в Одеса Бутов знову буде в центрі уваги. На наш погляд, саме у голкіпера одеситів найбільше шансів стати героєм цього матчу. А у киян ставимо на Сергія Журбу, який виділяється своєю грою в кожному матчі команди, в якій є багато інших яскравих особистостей (І.Борсук, Чепорнюк, Максименко).

Прогноз: перемога ХІТа

19.10 "Продексім" (Херсон) - "Кардинал-Рівне" (Рівне)
"Продексім" виступає в Кубку УЄФА, і команді в суботу чекає вирішальна гра за вихід в наступну стадію. "Кардинал" бере участь в чемпіонаті Європи (якщо ми не помиляємося) серед поліцейських, який проходить в Голландії. Тому їх матч винесено на четвер.

Побажаємо обом нашим командам - ​​кому успішно вирішити свої турнірні завдання, кому домогтися перемоги, а анонс до цієї зустрічі напишемо ближче до четверга.

Зустрічі минулого сезону: 3:1 (вдома), 2:0 (в гостях)

Протистояння матчу: ??? - ???

За інформацією сайту "Аматорський футзал України"

13.10.2017 14:22