ЧС-2016: АРГЕНТИНА - УКРАЇНА - 1:0

Україна покидає мундіаль, програвши в 1/8 фіналу Аргентині в овертаймі + ВІДЕО

Найважливіший матч чекав збірні Аргентини і України в ніч з четверга на п'ятницю – переможений вибував, а до нього обидві команди підійшли, не маючи можливості внести в заявку по одному провідному гравцю. У нашої збірної Денис Овсянніков змушений був спостерігати за грою з трибун, здобувши у трьох матчах групового етапу дві жовті картки. У аргентинців ж вибув із гри Массіміліано Решья, який минулого літа змінив італійську "Пескару" на іспанську "Катгаз Е. Санта Колому". У грі проти Коста-Ріки Решья на рівному місці послизнувся, і хоча перелому в районі щиколотки немає, але в ортезі ліва нога футболіста буде знаходитися ще тривалий час.

Тим часом, пропустивши матч з Австралією, відбув дискваліфікацію Євген Іваняк, і хоча ніяких претензій до Литвиненка не було, головний тренер збірної України Олександр Косенко як раз Іваняку довірив місце на останньому рубежі. І разом з ним почав гру вже звичний варіант першої четвірки, у складі Білоцерківця, Бондаря, Журби і Дмитра Сорокіна. У перші хвилини матчу суперники з великою обережністю поставилися один до одного. І наші хлопці вже дуже багато пієтета проявили до аргентинців. Тим було дозволено багато володіти м'ячем, чим підопічні Дієго Густоцці могли скористатися. Вже на першій хвилині Борруто з меж штрафного двічі наносив удари, але обидва рази Іваняк відбивав м'яч. Виручив наш голкіпер і на 8-ій хвилині, коли Аламіро Вапоракі вискочив по центру один на один. Через хвилину вже Борруто вивалився на побачення з Іваняком, але і в цей раз сильніше був голкіпер збірної України.

У першій 10-хвилинці у нашої збірної в атаці взагалі нічого не виходило, і лише з виходом Олександра Сорокіна в першій четвірці замість Журби наша команда заграла гостріше. І перший гольовий момент біля воріт Сармієнто не змусив себе чекати. Після довгої передачі Білоцерківець головою скинув м'яч у центральну зону, Олександр Сорокін без перешкод пробивав з дуги, але м'яч пролетів поруч зі стійкою.

Ще кілька хвилин знадобилося збірної України, щоб повністю вирівняти гру, і вона перейшла в невидовиний режим, практично без моментів. Навіть удари по воротах стали рідкістю, так що нульовий результат перших 20-ти хвилин гри був абсолютно закономірним.

І другий тайм розпочався під диктовку аргентинців, але, маючи величезну перевагу, моментів біля воріт Іваняка створювалося небагато. В основному йшов обстріл дальніми ударами, після яких або впевнено діяв голкіпер, або м'яч полетів у "молоко". І все ж нам довелося неабияк понервувати. На 29-й хвилині Коваль викотив м'яч супернику, що знаходився прямо перед воротами, це був Константіно Вапоракі, але, благо, той пробив повз ворота. Незабаром необачно пробив  Дмитро Сорокін, на ворота українців понеслася контратака, яку точним ударом завершив Борруто.

На жаль, збірна України провела другий тайм зовсім беззубо, і лічені удари в напрямку воріт не мали жодних шансів стати голом. Вже під завісу основного часу Аргентина могла вирвати перемогу, але Іваняк вкотре врятував збірну України, відбивши небезпечний удар Борруто. 0:0 – і командам для виявлення найсильнішого відводилося ще два тайми по 5 хвилин.

В першу п'ятихвилинку нічого особливого не сталося. Іваняк при введенні м'яча просто віддавав м'яч супернику, і наша команда переходила в оборону. Подібну тактику українці продовжили і в другому екстра-таймі. Кінцівка ж овертайму стала для України фатальною. За 1,30 до завершення Дмитро Сорокін чомусь сфолив в центрі майданчика, і це був 6-й фол. 10-тиметровий чітко реалізував Леандро Куццоліно. До сирени залишалося трохи більше хвилини, але при грі 5 на 4 в українців не виходило зовсім нічого.

1:0 – мінімальна перемога Аргентини, яка по ходу матчу була гостріше і не реалізувала кілька забійних моментів. Перемога підопічних Дієго Густоцці в цій грі була логічною, і вони виходять у чвертьфінал, а збірна України покидає турнір.

Анатолій ПОДВОЙСЬКИЙ, Sport.ua

Чемпіонат світу-2016. 1/8 фіналу
АРГЕНТИНА - УКРАЇНА - 1:0 (0:0, 0:0) ОТ

Аргентина: Сармієнто – Стаццоне, Вільхельм, Борутто, Куццоліно - Базіле, К.Вапоракі, А.Вапоракі, Таборда - Алан Бранді.
Україна: Іваняк – Білоцерківець, Журба, Д.Сорокін, Бондар - Мих.Грицина, Мик.Грицина, Валєнко, Коваль - О.Сорокін.
Гол: Куццоліно (49, з 10-метрового)
Попередження: Борутто (33), А. Вапоракі (46) - Д.Сорокін (26).

23.09.2016 10:55