ЧС СЕРЕД СТУДЕНТІВ: ХОРВАТІЯ - УКРАЇНА - 1:3

"Синьо-жовті" стали переможцями групи "С" і вийшли до 1/4 фіналу

Вже після двох перемог збірна України фактично забезпечила собі участь у турнірі, де піде боротьба за 1-8 місця студентського чемпіонату світу, що проходить у Казахстані. Однак, з точки зору подальшої стратегії важливо було посісти перше місце у групі С, щоб мати більш зручного суперника на стадії чвертьфіналу - другу команду з групи D. Треба зазначити, що жіноча збірна України у вівторок була вільною від ігор, тож матч проходив за гучної підтримки наших дівчат, які прийшли повболівати за команду Олександра Косенка.

Хорвати одразу ж почали діяти проти українців від захисту та достатньо жорстко, за 3 хвилини заробивши 2 фоли. Тож, нашим хлопцям довелося шукати щастя за рахунок дальніх ударів. Небезпечним з них був той, що завдав Пелех на 7-й хвилині, проте голкіпер хорватів з ним впорався. У середині тайму у нас вперше на майданчик вийшов Легендзевич і одразу створив гольовий момент, пробивши низом з дуги, але і в цьому епізоді воротар був на висоті.

Україна продовжила тиснути на суперника, і на 12-й хвилині рахунок був відкритий. Педяш наважився на потужний удар від правої бровки, і м’яч під воротарем прошмигнув до сітки. На жаль, мінімальна перевага протрималась лише хвилину. Наш захист загубив в штрафному майданчику Крняча, який проштовхнув м’яч у ворота.

Зрівнявши рахунок, Хорватія почала грати сміліше, і Бірову тричі довелося вступати у гру, відбиваючи дальні постріли по своїм воротам. Україна відповіла контратакою, в якій Цілик вийшов сам на сам з воротарем, але пробив саме в нього. Кінцівку тайму суперники відіграли «без воріт», тож результат першого тайму - нічия 1:1.

Після перерви турнірна ситуація вплинула на дії збірної Хорватії, яка заграла в атаці агресивно. У нашої команди з’явилися шанси в контратаках, і на 23-й хвилині Легендзевич ударом впритул пробив в голкіпера. Згодом вже Цілику не вдалося завершити ударом багатоходову комбінацію. За кілька хвилин Микитюку таки вдався удар в «рамку», але голкіпер хорватів надійно закрив кут воріт. Тут же мав шанс вивести Україну вперед Цілик, однак і він влучив в голкіпера. Але у наступній атаці Андрій виправився! Дзюба до кінця поборовся за м’яч, вивіши Цілика на ударну позицію, і той не схибив - 1:2.

Можна було очікувати гри хорватів з п’ятим, але головний тренер суперника Кораб Моріна не наважився ризикувати. На озброєння був взятий пресинг, тож українцям треба було уважно діяти, розігруючи м’яч на своїй половині. Зовсім безпомилково діяти не вдавалося, і Бірову кілька разів треба було демонструвати свою майстерність.

На 37-й хвилині Україна заробила небезпечний вільний удар біля воріт суперника, і Олександр Косенко взяв тайм-аут. Після нього Микитюк скинув м’яч на Пелеха, який пробив у воротаря. Наступна ж атака стала результативною. Ковальчук справа пробив у стійку, м’яч відскочив на Легендзевича, який на добиванні увігнав шкіряний снаряд у ворота - 1:3.

Хорвати не пішли з п’ятим, і за хвилину отримали п’ятий фол. На останній хвилині збірна Хорватії могла скороти рахунок, але блискуче зіграв Біров. 3:1 - Україна стала переможцем групи С. Наступний матч, і це буде чвертьфінал, збірна України проведе у четвер, 23 серпня о 13:00 за київським часом. Суперником нашої команди стане збірна Польщі.

Чемпіонат світу серед студентів. Чоловіки. Група С
Хорватія - Україна - 1:3 (1:1)

Україна: Біров - Педяш, Дзюба, Малишко, Цілик - Радевич, Ковальчук, Микитюк, Пелех - Лисенко, Легендзевич.
Голи: Крняч, 13 - Педяш, 12, Цілик, 28, Легендзевич, 37.

Прес-служба АФУ

21.08.2018 17:09