ЕКС-НАСТАВНИК «ЛТК» РОМАН КОВАЛЬЧИК ОЧОЛИВ «СПОРТЛІДЕР+»

У хмельницькому клубі відбулися зміни на тренерському містку

У вівторок, 9-ого червня, хмельницький "Спортлідер+" підписав контракт із колишнім наставником молодіжної збірної України з футзалу та екс-наставником луганської "ЛТК" Романом Ковальчиком. Співпраця розрахована на один рік з можливим продовженням ще на два роки.

"Завершився контракт із Віктором Мглинцем, під керівництвом якого наша команда здобула срібні нагороди чемпіонату України. І після тривалих перемовин ми готові сказати, що відтепер головним тренером хмельницького клубу є Роман Ковальчик. Він сьогодні поставив свій підпис під угодою і розпочинає селекційну роботу, а вже з липня, думаю, команда збереться на перші збори, під час яких і почнемо перегляд потенційних новачків", - заявив почесний президент хмельницького "Спортлідера+" Іван Гончар.

Роман Ковальчик - відомий футзальний тренер в Україні. Під його керівництвом львівський "ТВД" у сезоні 2007/2008 років здобув Кубок України, а в сезоні 2012/2013 років "ЛТК", який Роман Миколайович очолював з 2011 року, посів четверте місце в чемпіонаті. Ще двічі його обидві команди грали у фіналах Кубка України, де лише у серіях післяматчевих пенальті поступилися майбутнім переможцям - у 2007 році "ТВД" програло "Єнакієвцю" (2:4), а у 2013-му "ЛТК" поступилася львівській "Енергії" (2:3).

З січня 2013 по липень 2014 років новий наставник хмельницького клубу очолював молодіжну збірну України з футзалу. У сезоні 2014/2015 років луганська команда, яка проводила свої матчі в Сумах, вийшла до плей-офф із третього місця в регулярній першості. Однак у чвертьфінальній серії до трьох перемог поступилася івано-франківському "Урагану" з рахунком 1:2. А в півфіналі Кубку України "ЛТК" зазанали поразки від майбутнього переможця - столичної "Манзани". В обох випадках випадках підопічні Романа Ковальчика програли свої ключові матчі у серіях післяматчевих пенальті.

Олег ЛАНЯК, за інформацією ФК "Спортлідер+", газети "Є".

10.06.2015 10:23