ЕКСТРА-ЛІГА 2014/15. ПІДСУМКОВИЙ РОЗПОДІЛ МІСЦЬ У СЕЗОНІ

Короткі підсумки футзального сезону 2014/2015 від сайту АФУ

Останніми матчами у серіях до трьох перемог за золото та бронзу чемпіонату завершився сезон 2014/2015 років. Саме час остаточно розподілити команди по місцях у чемпіонаті та коротко підвести підсумки їх виступів у сезоні:

10 місце. Приват (Кривий Ріг). Дебютант Екстра-ліги довго не міг знайти свою гру. Справа доходила і до зміни тренера, і до кадрових перестановок. Але заграла команда лише наприкінці чемпіонату з приходом на тренерський місток Раміза Мансурова. Та головне - у Кривому Розі вірять в команду і продовжують її розвивати.

9 місце. СумДУ (Суми). Студенти з СумДУ після довготривалої паузи повернулись до найвищого футзального дивізіону країни. Довгий час команда не здобувала залікових пунктів, але в останніх турах чемпіонату саме гравці "СумДУ" стали головними "ньюзмейкерами" - лише кілька очок відділяли підопічних Сергія Пєсоцького від зони плей-офф, але наздогнати "Лукас" так і не вдалось.

8 місце. Кардинал-Рівне (Рівне). Є проблеми і у старожила вітчизняного футзалу, які наразі намагаються вирішити чи не усім містом. Нинішній сезон точно не можна занести до активу підопічним Сергія Піддубного, у серії плей-офф (до якої "Кардинал" потрапив без особливих складнощів з четвертого місця) команді довелось змагатись з запеклим суперником - львівською "Енергією", і ця дуель зупинила "Кардинал" на шляху до медалей. Прийняти участь у матчах за 5-8 місце команда не змогла, тому в остаточному розподілі опинилась на восьмому місці.

7 місце. ЛТК (Луганськ). Молода команда увесь сезон провела в боротьбі не тільки з суперниками, а й з власними труднощами. Переїзд до іншого міста, втрата основних гравців, нестабільність молоді - усе це не давало в повній мірі розкрити потенціал. Але до честі Романа Ковальчика його підопічні плідно працювали, що дозволяло навіть довгий час очолювати турнірну таблицю та закінчити регулярний чемпіонат на третьому місці. І лише плей-офф, у якому "телефоністів" зупинив амбітний "Ураган", став нещасливим для молодої команди. Нажаль, ЛТК також не приймав участі в матчах за 5-8 місця і опинився на сьомій позиції в підсумку чемпіонату.

6 місце. Лукас (Кременчук). Говорити про "Лукас" зараз можна лише у минулому часі, адже команда офіційно припинила своє існування. Та за великий футзал у своєму місці вболівальники мають подякувати команді Валентина Цвєлих. За короткий час "кондитери" виросли до команди рівня Екстра-ліги, яка з першого разу потрапила до плей-офф, у якому поступилась майбутньому чемпіону.

5 місце. Титан-Зоря (Покровське). Команда сміливо може претендувати на звання "Прорив року"! Новачок Екстра-ліги одразу показав, що з ним треба рахуватись, а відсутність поразок на домашньому майданчику довгий час не давала спокою усім без винятку командам чемпіонату. Хочеться вірити, що п’яте місце покровчан - це лише початок довгого і успішного шляху команди, яка розвивається.

4 місце. Ураган (Івано-Франківськ). Ставка керівництва на власних вихованців виправдала усі сподівання. Навіть попри четверте місце сезон для оновленого колективу можна вважати успішним. Особливо яскраво команда проявила себе у чвертьфіналі, де вибила з розіграшу міцний "ЛТК", і лише у півфіналі та матчах за третє місце поступилась майбутнім володарям медалей.

3 місце. Енергія (Львів). Невдачу у кубкових змаганнях "енергетики" компенсували перемогою у серії за бронзові нагороди. Звичайно, для такої титулованої команди цей успіх можна таким і не вважати, але з огляду на ті зміни, які відбулись і в самому чемпіонаті, і в команді, бронза виглядає досить пристойним результатом.

2 місце. Спортлідер+ (Хмельницький). Срібні нагороди є свого роду логічним результатом тієї роботи, яка велась у Хмельницькому довгі роки. Керівництво наполегливо чекало успіхів від власних вихованців, терпляче переживаючи невдачі. І ось команда Віктора Мглинця здобуває срібні медалі, даруючи своєму місту справжнє спортивне свято. І навіть поразка у фінальній серії від "Локомотиву" не зможе це свято зіпсувати...

1 місце. Локомотив (Харків). Третій поспіль успіх "Локомотиву" на внутрішній арені можна назвати закономірним. Команда у міжсезоння змогла зберегти кістяк, поповнила склад досвідченими виконавцями, і взагалі виглядала з усіх колективів чемпіонату найбільш стабільно. І навіть той факт, що основна частина гравців захищала честь нашої країни у складі збірної, а сам "Локомотив" виступав на європейській арені, не завадив команді зберегти у собі сили достойно завершити чемпіонат.

Асоціація футзалу дякує усім, хто був причетним до сезону 2014/2015 - гравцям, тренерам, керівникам клубів, вболівальникам, журналістам та просто шанувальникам цікавих спортивних видовищ!

Прес-служба АФУ

25.05.2015 21:09