ЕКСТРА-ЛІГА. АНОНС 2-ГО ТУРУ + ВІДЕО LIVE

Прев'ю другого туру чемпіонату України від сайту АФУ

В останню суботу літа ми станемо свідками другого туру чемпіонату України серед команд Екстра-ліги. Після чого наш чемпіонат піде на місячну перерву, пов'язану з чемпіонатом світу. Але на Колумбію ми ще встигнемо перемикнутись. А поки що - анонсуємо другий тур Екстра-ліги

12.00. "Ураган" (Івано-Франківськ) - "Енергія" (Львів)
Арбітри: О. Білащенко (Чернігів), В. Скоропад (Київ), Я. Вовчок (Івано-Франківськ).
Суддівський спостерігач: О. Король (Донецьк)

ТБ-трансляція: Sport1 (кабельні мережі), Телевсесвіт (супутникове телебачення, Amos-2), Mostvideo.TV (IPTV-телебачення).

Відео-трансляція:

Матч у Івано-Франківську буде центральним у турі, що і не дивно. Адже "енергетичне" дербі - це завжди цікаво. А якщо враховувати нинішні стани та склади команд, то цікавіше вдвічі. А це означає, що на паркеті манежу Коледжу фізвиховання ми, за сталою традицією, побачимо безкомпромісний поєдинок, у якому буде важко віддати комусь перемогу.

Цікаво, що для "Урагана" це вже другий "топовий" матч поспіль. У першому, нагадаємо, підопічні Івана Скіцка програли віце-чемпіону України - "Локомотиву". І ось тепер - принципова гра протии "Енергії". Але це вже буде гра, у якій "дракони" не мають права на помилку. По-перше - "Енергія" сама по собі є хорошим подразником для "Урагана". По-друге - прикарпатці гратимуть вдома. І вони у останніх двох сезонах втратили реноме "домашньої" команди. Тому, можна легко передбачити, що івано-франківці матимуть стимул, щоб відновити цей почесний статус.

За "Енергією" ми будемо слідкувати з тієї точки зору, що їй треба відшліфовувати свою ГРУ перед жовтневими матчами Основного раунду Кубку УЄФА. Принаймні, матч проти "Кардинала-Рівне" показав, що Валерію Легчанову ще є, над чим працювати.

Відеоанонс матчу:

 

13.30. "Продексім" (Херсон) - "ЛТК-ІнБев-НПУ" (Луганськ - Київ - Житомир)
Арбітри: О. Кухар (Кривий Ріг), А. Ноєв (Запоріжжя), С. Черноусов (Херсон).
Спостерігач арбітражу: С. Гроховецький (Київ)

Відео-трансляція:

Для гостей матч у Херсоні буде стартовим у новому чемпіонаті. Нагадуємо, що поєдинок першого туру, де "телефоністи" мали грати протии столичного "ХІТа", перенесений на 1 жовтня. Тому, у підопічних Валерія Туркіна був час для того, щоб ретельніше підготуватися до матчу з "Продексімом". Тим більше, ми пам'ятаємо, що у об'єднаної команди свої рахунки з "мельниками".

Щоправда, є великий ризик, що "ЛТК-ІнБев-НПУ" потрапить під гарячу руку херсонської команди. Адже, як відомо, підопічні Ігоря Москвичова у матчі стартового туру несподівано програли "Соколу". Тому, вони, що є логічно, будуть прагнути "крові" та горітимуть бажанням реабілітуватися перед своїми вболівальниками. Чи допоможе херсонцям така мотивація? Подивимось під час гри.  

14.00. "Локомотив" (Харків) - "Юні-Ламан" (Чорноморськ)
Арбітри: Б. Кіндій (Розділ), Ю. Кондратьєв (Київ), Є. Динник (Харків)
Суддівський спостерігач: С. Стрілецький (Суми)

ТБ-трансляція: Sport1 (кабельні мережі).

Відео-трансляція:

Віце-чемпіон України гратиме другий поєдинок поспіль у рідних стінах. Безумовно, це буде одна з переваг "Локомотива". Ще однією перевагою має бути різниця у класі. Хоча тут можуть бути варіанти. Так, "Локомотив" - класна команда, і вона буде фаворитом у цьому поєдинку. Але "Юні-Ламан" показав, що може псувати нерви командам, які мають статус фаворита. І якщо команда з Чорноморська вже відійшла від пркрої поразки у Покровському, то вона зможе налаштуватись на матч з "Локомотивом".

Головною родзинкою цього протистояння сміливо можна вважати дуель тренерів - Євгена Ривкіна та Сергія Бутенка. І Євген Семенович, і Сергій Михайлович - досвідчені спеціалісти, які мають своє бачення на гру. Обидва - дуже сильні тактики. І таку дуель наставників можна порівняти з шахматною партією. Тому, переможцем буде той, хто швидше зможе поставити футзальні шах і мат.

14.30. "Сокіл" (Хмельницький) - "Титан-Зоря" (Покровське)
Арбітри: М. Подранний (Житомир), Д. Чумак (Харків), С. Подворний (Хмельницький)
Суддівський спостерігач: Р. Проць (Дрогобич)

Відео-трансляція:

Якщо згадувати історію протистоянь "Спортлідера+" та "Титан-Зорі", то вона за два минулих сезони видалася дуже цікавою, а поєдинки - бескомпромісними та цікавими. І тепер історія протистояння між коллективами з Хмельницького та Покровського продовжиться, але з однією відмінністю - "Спортлідер+" змінив назву на "Сокіл". І поки що у перших турах чемпіонату ми будемо до цього звикати. Втім, це - лише преамбула до гри.

А якщо казати про сам поєдинок, то він має бути цікавим. Обидві команди почали чемпіонат з перемог, які були дуже важкими і водночас важливими. Але у той же час немає сумнівів у тому, що і "Сокіл", і "Титан-Зоря" вже забули про ці звитяги та готуються до принципового очного двобою. Враховуючи те, що на нас очікує місячна перерва у чемпіонаті, то кожна з команд матиме бажання здобути перемогу, яка принесе не тільки шість очок за підсумками двох турів, а і одне з високих місць як мінімум до початку матчів третього туру.

І не будемо забувати, що для "титанів" поєдинки у Хмельницькому зазвичай рідко закінчуються позитивно. Тому, в них, безперечно, є стимул трохи поправити статистику виїзних ігор у Хмельницькому.

Матч "Кардинал-Рівне" (Рівне) - "ХІТ" (Київ) перенесено на 5 жовтня 2016 року.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, прес-служба Асоціації футзалу України
 

26.08.2016 09:54