ЕКСТРА-ЛІГА. АНОНС 8-ГО ТУРУ + ВІДЕО LIVE

Прев'ю чергового туру чемпіонату України від сайту АФУ

Як відомо, незадовго до старту 8-го туру Екстра-ліги одеський "Юні-Ламан" оголосив про своє зняття з чемпіонату. Це означає не тільки анулювання попередніх результатів цієї команди, а й те, що у даному турі будуть зіграні чотири поєдинки замість запланованих п’ятьох. І всі вони відбудуться у базовий день - 4 листопада.

"Енергія" (Львів) - "ІнБев-НПУ" (Житомир/Київ)
4 листопада 2017 року. Львів. Палац спорту "Галичина" - 13.00

Нинішній стан "ІнБев-НПУ", мабуть, можна сміливо назвати "Біле та чорне". Під білим кольором одразу згадаємо перемогу підопічних Валерія Директоренка над "Юні-Ламаном", яка, безумовно, додала їм позитивних емоції. А от "чорне" - це, звичайно, анулювання цього результату у зв’язку зі зняттям одеської команди зі змагань. Тому, тепер об’єднаній команді треба зробити все для того, щоб знову здобути бажані три очки. Але ж у Львові, проти "Енергії", це буде складно зробити. А якщо врахувати, що "Енергія" буде по-спортивному розлюченою після поразки від "Сокола", то "ІнБев-НПУ" ризикує потрапити під гарячу руку "зелено-білих". Отже, з цього випливає дві протилежності: "Енергії" потрібна перемога, щоб реабілітуватися в очах рідних вболівальників, а для "ІнБев-НПУ" теоретичні три очки будуть важливими, перш за все, для того, щоб закріпити свої позиції у турнірній таблиці.

"ХІТ" (Київ) - "Сокіл" (Хмельницький)
4 листопада 2017 року. Київ. Спорткомплекс ЦСК ЗСУ - 13.00

Безумовно, центральний матч туру відбудеться у Києві. І "ХІТ", і "Сокіл" у цьому сезоні борються за вищі щабелі турнірної таблиці. Проте, якщо стосовно "ХІТа" це більш-менш, прогнозовано, то вражаючий старт "Сокола" спочатку для багатьох став несподіванкою, а вже потім його почали сприймати як належне. Тому, матч у Києві можна справедливо назвати поєдинком лідерів. І навряд чи від буде компромісним, адже обидві команди не налаштовані втрачати очки в очному протистоянні. Отже, це означає, що на паркеті спорткомплексу ЦСК ЗСУ буде дуже принципове протистояння до останньої секунди.

"Епіцентр К Авангард" (Одеса) - "Ураган" (Івано-Франківськ)
4 листопада 2017 року. Одеса. Спорткомплекс СКА - 13.00
Арбітри: Диннік, Швець (обидва - Харків). Спостерігач арбітражу: Стрілецький (Суми)

Свою першу перемогу в новому чемпіонаті "Ураган" здобув у Одесі, перегравши "Юні-Ламан". Але оскільки "Юні-Ламан" знявся з чемпіонату, то, відповідно, була анульована і ця звитяга "драконів". І ось підопічним Максима Павленка доведеться знову їхати в Одесу. Можливо, це місто біля Чорного моря знову стане фартовим для прикарпатців. Проте, якщо у згаданій грі з "Юні-Ламаном" перемога "Урагану" далася легко (нагадаємо, що івано-франківці тоді виграли 7:2), то протистояння з "Епіцентром К Авангардом" обіцяє бути важким. "Будівельники" у матчах з усіма командами показували непоганий рівень гри, боролись до кінця, але їм постійно чогось бракувало, щоб здобути заповітні очки. Однак, підопічні Кирила Красія, незважаючи на це, готові боротися і надалі, щоб здобути такі бажані пункти до свого активу ще у першому колі. Тому, можна не сумніватись, що одесити дадуть бій "Урагану". А чи буде від цього результат? Однозначно, буде, тільки залишається відкритим питання: який саме?

"Продексім" (Херсон) - "Титан" (Покровське)
4 листопада 2017 року. Херсон. Спорткомплекс ХВУФК - 13.30

На півгодини пізніше за інші поєдинки розпочнеться матч у Херсоні, де місцевий "Продексім" прийматиме "Титан". Ця гра закриватиме програму 8 туру. "Титан" прагнутиме довести, що недарма він наразі бореться за місце у топ-четвірці команд Екстра-ліги. До того ж, на поєдинок проти чинних чемпіонів України підопічних Дмитра Камека налаштовувати особливо не потрібно. Не будемо також забувати тенденцію, що у цьому сезоні "Титан" непогано грає на майданчиках команд, які є фаворитами. Тому, покровці розраховуватимуть і цього разу продовжити приємну для себе традицію завоювання виїзних очок. До речі, ще однією перевагою гостей може стати той факт, що вони перебувають у гарному ігровому тонусі, адже посеред тижня "титани" зіграли товариський матч з запорізьким "АРПІ". Однак, у "Продексіма", звичайно, теж буде, чим відповісти своїм суперникам. Перш за все, підопічні Ігоря Москвичова налаштовані здобути перемогу після того, як втратили два очки в Івано-Франківську. До того ж, їм перемога важлива ще з тієї точки зору, що вона може вивести "Продексім" на перше місце, якщо "Сокіл" втратить очки у Києві. Тому, для "мельників" гра з "Титаном" буде дуже важливою.

Прес-служба Асоціації футзалу України

03.11.2017 17:57