ЕКСТРА-ЛІГА. АНОНС 9-ГО ТУРУ + ВІДЕО LIVE

Прев'ю чергового туру чемпіонату України від сайту АФУ

11-12 листопада у вітчизняній Екстра-лізі буде зіграний 9-ий тур. За його результатами можна буде підбивати підсумки першого кола. А це означає, що для багатьох команд цей тур буде дуже важливим, щоб потім можна було би зробити необхідні висновки, з якими доведеться розпочати друге коло регулярного чемпіонату.

"Ураган" (Івано-Франківськ) - "Кардинал-Рівне" (Рівне)
11 листопада 2017 року. Івано-Франківськ. Манеж Коледжу фізвиховання - 12.00
Арбітри: Р.Лутій (Київ), Ор.Дуцяк (Дрогобич). Спостерігач арбітражу: Ю.Воложенко (Харків)

Давайте будемо відвертими: для "Урагану" перше коло цього чемпіонату можна називати не інакше, як провал. Мабуть, ніхто не очікував того, що перед останнім туром у першому колі "дракони" посідатимуть останню сходинку. А тут ще підопічним Максима Павленка доведеться зіграти з командою, яка традиційно є не тільки типовим середняком, а й командою, яка цілком реально може відібрати очки у будь-кого з фаворитів. Тим більше, наразі "кардинали" підсилились двома гравцями - Романом Горпиничем та Михайлом Волянюком. Особливо варто звернути увагу на повернення Волянюка до складу рівненської команди. Волянюк - це та бойова одиниця, яка реально додасть потужності "Кардиналу". Тому, є варіант, що у "драконів" у протистоянні з "кардиналами" додасться проблем. Чи стане їх менше за рахунок того, що "Ураган" підсилив Шпигар? Можливо. Шпигар - це як раз той гравець, який наразі потрібен івано-франківській команді. За рахунок своєї працелюбності та самовіддачі він зможе стати одним з ключових гравців прикарпатців. Але наразі для господарів майданчику більш важливим є інше завдання - завершити перше коло на мажорній ноті. А хто допоможе це зробити - наразі не зовсім важливо для команди, яку тренує Максим Павленко. 

"Сокіл" (Хмельницький) - "Продексім" (Херсон)
11 листопада 2017 року. Хмельницький. Спорткомплекс Нацполіції - 12.00

За два минулих сезони поєдинки між "Соколом" та "Продексімом" швидко стали дуже принциповими. Особливо вони такими були під час плей-оф минулого сезону. Тому, можна очікувати, що дещо подібне буде і тепер. Тим більше, обидві команди наразі ведуть боротьбу за перше місце у регулярному чемпіонаті. Тому, на паркеті спорткомплексу Нацполіції буде гаряче. Для підопічних Романа Ковальчика це вже буде другий топ-поєдинок поспіль - нагадаємо, що у минулому турі "соколята" зіграли внічию з "ХІТом", і цей результат, в принципі, був на руку подолянам, хоча їм і довелося зустрітися з силовим футзалом, до якого вони, за словами того ж Ковальчика, не зовсім були готові. Тепер же хмельницькі футзалісти гратимуть проти команди, яка, в залежності від суперника, може зіграти як у силовий, так і швидкісний футзал. Хоча "Продексім", мабуть, все-таки більше тяжіє до силового варіанту ведення гри. Однак, тепер у "Сокола" є дві переваги. По-перше - гравці цієї команди тепер знають, як грати проти такої тактики. По-друге - вони гратимуть вдома. Окрім того, сюди можна додати і той факт, що у "Продексімі" відбулись деякі кадрові зміни, які, можливо, теж будуть на руку "Соколу".

"Титан" (Покровське) - "Епіцентр К Авангард" (Одеса)
11 листопада 2017 року. Запоріжжя. Палац спорту "Запоріжалюмінбуд" - 13.00

Вперше після проведеного торік поєдинку за Суперкубок України Запоріжжя побачить наживо представників вітчизняного елітного дивізіону. А все через те, що у покровському спорткомплексі "Юність", де грав до цього туру свої домашні матчі "Титан", наразі розпочались ремонтні роботи. Тому, до кінця 2017 року "Титан" прийматиме своїх суперників у Запоріжжі. Тому, "титанам" тепер доведеться зробити все для того, щоб порадувати запорізьку публіку, яка тимчасово стане рідною. Хоча варто ще зазначити, що суперник у них буде такий, з яким доведеться поборотись. "Епіцентр К Авангард" хоч і проводить свій перший сезон в Екстра-лізі, але вже поступово завойовує собі реноме "міцного горішка", який так просто нікому не віддасть жодного очка. І навряд чи підопічні Кирила Красія відступлять від своєї тактики і цього разу. А якщо врахувати той факт що наразі у одеситів значно підвищився емоційний та психологічний фон після перемоги над "Ураганом", то грати проти них стане ще важче, адже "будівельники" явно захочуть слідом за першою домашньою звитягою здобути ще й першу виїзну. 

"ІнБев-НПУ" (Житомир/Київ) - "ХІТ" (Київ)
12 листопада 2017 року. Житомир. Спортзал ФОК - 12.00

У Житомирі "ІнБев/НПУ" прийматиме столичний "ХІТ". Коли ці суперники зустрічались минулого сезону у Житомирі (тоді ще об’єднана команда називалась "ЛТК/ІнБев/НПУ"), то "кабельники" перемогли на паркеті ФОКу з рахунком 3:0. Але тоді і об’єднана команда була трохи іншою. Зараз Валерій Директоренко робить ставку не тільки на молодь, а і на досвід, тому що саме досвідчених гравців стало більше. Більше того - у складі "ІнБев/НПУ" наразі є два виконавці, які ще нещодавно були гравцями "ХІТа" - Сергій Шевченко та Максим Войток. Тому, відповідно, з них у цьому поєдинку попит буде трохи вище. Та й самі Сергій та Максим, вочевидь, матимуть серйозний стимул. Самі ж "пивовари" матимуть можливість трохи покращити статистику особистих зустрічей проти "ХІТа", адже поки що він є дуже негативним. Що стосується підопічних Олега Лук’яненка, то їм у Житомирі треба буде грати тільки на перемогу, адже прямі конкуренти "кабельників" - "Сокіл" та "Продексім" - гратимуть між собою, і там хтось обов’язково втратить очки. Тому, з тактичної точки зору теоретична перемога над "ІнБев/НПУ" буде дуже важливою. Але у той же час їм треба усвідомлювати те, що у Житомирі будь-кому важко грати, адже Дзюба та компанія вдома грають дуже натхненно.

Прес-служба Асоціації футзалу України

10.11.2017 18:03