ЕКСТРА-ЛІГА: ОГЛЯД ПЕРШИХ МАТЧІВ 1/2 ФІНАЛУ ПЛЕЙ-ОФФ

Огляд півфінальних поєдинків 14-15 квітня від сайту АФУ + ВІДЕО

Минулого вікенду, 14-15 квітня, у Києві та Покровському були зіграні перші поєдинки півфінальної серії плей-оф чемпіонату України серед команд Екстра-ліги. Чинні чемпіони України здобули дві гостьові перемоги, причому "Титан" у рідних стінах не зумів забити жодного м’яча. А от у столиці "ХІТ" та "Енергія" за вихідні обмінялися перемогами, а це означає, що у Львові гарантовано буде зіграно ще два поєдинки.

Матч №1
"ХІТ" (Київ) - "Енергія" (Львів) - 4:2
Голи: Колесников (10), Тменов (14), Смоловик (20), Педяш (37) - Федюк (19), Тменов (33, автогол)

Як і очікувалось, перший поєдинок між "ХІТом" та "Енергією" видався цікавим та напруженим. І по такій грі, мабуть, найактуальнішим було питання першого голу. Адже та команда, яка змогла би відкрити рахунок, одразу заволоділа б перевагою. У середині першого тайму "ХІТ", зусиллями Колесникова, повів у рахунку. А вже трохи згодом киянам вдалося подвоїти свою перевагу. Однак варто віддати належне "енергетикам", які не стали панікувати. Ба більше - їм під кінець першої 20-хвилинки вдалося відквитати один м’яч. А могли гості і зрівняти рахунок, якби Танський забив дабл-пенальті і якби Смоловик не відновив перевагу "ХІТа" у два м’ячі. Тим не менш, підопічні Валерія Легчанова вже у другому таймі продовжили шукати щастя біля чужих воріт, щоб для початку бодай би скоротити відставання до мінімуму. Це їм вдалося на 33-й хвилині не без "допомоги" Тменова, який записав до свого пасиву автогол. Логічно було би передбачити, що після цього "Енергія" кине всі сили для того, щоб зрівняти цифри. Але останнє слово було за "ХІТом", а точніше - за Педяшем, який залишив свій "автограф" у воротах "Енергії", і саме він підбив підсумок першого протистояння.

Матч №2
"ХІТ" (Київ) - "Енергія" (Львів) - 3:5
Голи: Педяш (14, 20), Корнійчук (40) - Танський (4, 10), Радевич (8), Смоловик (20, автогол), Федюк (33)

Вочевидь, "Енергія" зробила висновки з програного матчу, і вже у середині першого тайму "енергетики" несподівано повели в рахунку. І не просто повели, а 0:3. Потім за справу взявся Педяш. Його два голи наче і вивели "ХІТ" зі стану гроггі, але автогол Смоловика все-таки під корегував плани киян на порятунок. Тому, у другому таймі підопічним Олега Лук’яненка треба було відігравати два м’ячі. Але задачу їм ускладнив капітан "Енергії" Федюк. В результаті трохи згодом "ХІТ" перейшов на гру вп’ятьох. І господарям майданчику все-таки вдалося забити у штучній більшості, але зробили вони це лише за 17 секунд до фінальної сирени. Тому, 3:5 на користь "Енергії" у другому матчі, а це означає, що у Львові залізно буде два матчі.

Рахунок у серії - 1:1

Матч №1
"Титан" (Покровське) - "Продексім" (Херсон) - 0:4
Голи: Калуков (16), Білоцерківець (26, 34), Фумаса (40)

Переповнений спорткомплекс "Юність" у Покровському чекав на безкомпромісний поєдинок між "Титаном" та "Продексімом". А особливо покровські вболівальники чекали на хороший результат від своєї команди. Проте, їх очікуванням не судилося збутись. Хоча спочатку гра більше нагадувала "розвідку боєм", і було важко комусь віддати перевагу. Та вже після екватору першого тайму почала вимальовуватись перевага херсонської команди, яка потім втілилася у гол. Хоча, заради справедливості, варто зазначити, що тут не обійшлося без помилки досвідченого Мельника. Цей гол додав "мельникам" більше впевненості, а от "титани", вочевидь, не чекали такого розвитку подій. А по ходу другого тайму підопічні Дмитра Камека намагались прийти до тями, але робили вони це вже тоді, коли знову пропускали. Фактично два голи Білоцерківця, які виникли з нічого, вирішили долю матчу. Так, у покровців було кілька на год для того, щоб бодай би скоротити відставання в рахунку, проте ворота гостей залишались недоторканими. А фінальну крапку поставив Фумаса, який на останній хвилині вразив вже порожні ворота "титанів". 0:4 - чинні чемпіони розпочали півфінальну серію з перемоги. 

Матч №2
"Титан" (Покровське) - "Продексім" (Херсон) - 0:2
Голи: Бессалов (4), Фумаса (12)

"Титан", розуміючи, що йому треба відіграватись після суботньої поразки, аби потім їхати у Херсон з хорошим настроєм, спробував вже на перших хвилинах другого матчу піти вперед. Але саме покровці і пропустили першими після прострілу Свірідова на дальню штангу, який замкнув Бессалов. Теоретично цей гол мав трохи остудити пил "титанів". Але господарі майданчику все-таки намагались йти вперед та шукати ключі до воріт Ципуна. Але другий гол Фумаси, схоже, серйозно вдарив по амбіціях покровців, які наче і намагались виправити ситуацію, але робили це дуже повільно. Їх атакам бракувало гостроти та свіжості. Хоча іноді у них все-таки виникали небезпечні моменти. А от "Продексім" більше грав за рахунком, і в будь-який момент міг додати обертів. Але збільшити свою перевагу херсонцям не вдавалося. Тим не менш, навіть відносно скромна перемога з рахунком 2:0 дозволила чинним чемпіонам України почуватися більш комфортно перед тим, як зіграти у рідних стінах. А от "Титану" треба подумати над тим, як змінити ситуацію в серії, враховуючи той факт, що у двох домашніх матчах проти "мельників" підопічні Дмитра Камека не змогли забити жодного м’яча.

Рахунок у серії - 0:2

Наступні півфінальні поєдинки відбудуться 21-22 квітня у Херсоні та Львові.

Прес-служба Асоціації футзалу України

16.04.2018 09:44