ЕКСТРА-ЛІГА: ОГЛЯД ПОВТОРНИХ МАТЧІВ 1/4 ФІНАЛУ ПЛЕЙ-ОФФ

Огляд чвертьфінальних поєдинків 30-31 березня від сайту АФУ + ВІДЕО
 
30-31 березня були зіграні треті і четверті матчі чвертьфінальної серії плей-офф Екстра-ліги. За їх підсумками визначились усі півфіналісти. Пропонуємо Вашій увазі огляди усіх поєдинків. 
 
Матч №3
"ІнБев-НПУ" (Житомир/Київ) - "Продексім" (Херсон) - 4:7
Голи: Литвиновський (7, 22), Войток (24), Дзюба (40) - Ланко (10), Роніньо (15, 21), Бессалов (17), Рафінья (30), Фумаса (37), Свірідов (37
Попередження: Чеберяк (25), Бакум (40), Дзюба (40) - Скорий (5)
На 40-й хвилині Свірідов ("Продексім") не реалізував 10-метровий.
 
Рахунок у серії - 0:3
 
Враховуючи той факт, що останнім часом "ІнБев-НПУ" дуже непогано грав у рідних стінах, житомирські вболівальники мали реальну надію на те, що їх улюбленці зможуть продовжити протистояння з чинним чемпіоном, "Продексімом", бодай би на одну гру. І гол Литвиновського, після якого був відкритий рахунок, лише підсилив ці сподівання. Хоча варто додати, що перед цим гості мали кілька реальних нагод для того, щоб вийти вперед. Але згодом "Продексім" все-таки зміг відповісти голом. До того ж, не одним, а трьома. Це забезпечило херсонцям перевагу за підсумками першої 20-хвилинки. А коли на початку другого тайму Роніньо зробив рахунок 4:1, то стало зрозуміло, що "Продексім" цілком реально зможе оформити собі путівку до півфіналу. Але тут же своїми голами відповіли Литвиновський та Войток, які скоротили відставання "ІнБев-НПУ" до мінімуму. Однак, відновити паритет у рахунку підопічним Валерія Директоренка одразу не вдалося. А в середині другої половини гри Рафінья ускладнив задачу "пивоварам", яким тепер знову треба було відігравати два м’ячі. Можливо, вони би це зробили, але двічі пропустили під кінець другої 20-хвилинки. Більше того - на останній хвилині могли би пропустити і восьмий гол у свої ворота, якби Свірідов забив дабл-пенальті. Єдине, на що спромоглися господарі, так це залишити останнє слово за собою - Дзюба встановив остаточний рахунок зустрічі: 4:7. А за підсумками всієї серії "Продексім" став першим фіналістом, а "ІнБев-НПУ", відповідно, став першою командою, яка закінчила змагання на чвертьфінальній стадії плей-оф.
 
 
Матч №3
"Енергія" (Львів) - "Сокіл" (Хмельницький) - 4:5 ОТ
Голи: Коваль (8), Писько (14), Радевич (30), Танський (32) - Щербань (11, 49), Кіт (16), Мартинюк (28), Кручек (38)
Попередження: Коваль (29) - Щербань (22), Кручек (24), Мартинюк (30), Шеремета (42)
 
Львівська "Енергія" мала чудовий шанс закінчити серію проти "Сокола" на рідному майданчику. І гол Коваля на 8-й хвилині підтвердив наміри підопічних Валерія Легчанова. Але "Сокіл" показав, що не хоче поступатись львів’янам як мінімум у цьому поєдинку. Двічі по ходу першого тайму підопічні Романа Ковальчика пропускали і двічі відігравались. Це свідчило про те, що "соколята" налаштовані на серйозну боротьбу. Більше того - вже у другому таймі їм вдалося повести у рахунку. Однак, хмельниччани раділи недовго. Дуже скоро "енергетики" відповіли своїми двома голами, чим серйозно наблизили себе до перемоги у серії. Але всі карти "зелено-білим" сплутав Кручек, який незадовго до кінця другої половини зустрічі знову зрівняв цифри на табло Палацу спорту "Галичина". І цей гол перевів гру в овертайм. Подібний сценарій гри вже був у Хмельницькому, і тоді перемогла "Енергія". Тут же, з плином часу, ставала високою ймовірність пробиття післяматчевих пенальті. А там у "Енергії" був зайвий козир, адже всім відомо вміння Пітулі відбивати 6-метрові. Але до цього справа не дійшла. Груба помилка Кардаша, який не зміг належним чином зреагувати на дальній удар Щербаня, призвела до поразки "Енергії" та відновлення інтриги у серії.   
 
 
Матч №3
"Кардинал-Рівне" (Рівне) - "Титан" (Покровське) - 1:3
Голи: Фаренюк (33) - Кожемяка (16), Мілінькій (24, 28)
Попередження: Новак (19), Басич (38) - Пічкуров (4), Леміш (9)
 
Після того, як у протистоянні мід "Кардиналом" та "Титаном" рахунок став рівним, багато що мало визначитись у третьому матчі, який проходив у Рівному. Господарі майданчику, звісно, намагались порадувати своїх вболівальників та зробити серйозний крок до півфіналу. Наче підопічні Сергія Піддубного і грали непогано, проте їм не вдавалося зробити найголовніше - забити гол у ворота "титанів". А от покровці свій гол у ендшпілі першого тайму таки змогли забити. І цей "автограф" від Кожемяки значно допоміг підопічним Дмитра Камека - перш за все, у психологічному плані. Тому, і не дивно, що вже у середині другого тайму гості змогли забити ще два рази. Це Мілінькій засмутив рівненських вболівальників, забивши два голи у ворота "кардиналів". Щоправда, на 33-й хвилині Фаренюк відквитав один гол, і у господарів майданчику з’явився шанс врятувати гру. Однак, до кінця зустрічі рахунок не змінився. І тепер у "Титану" є суттєва перевага над "Кардиналом", адже команді з Дніпропетровської області залишається здобути лише одну перемогу, щоб вийти у півфінал.
 
 
Матч №3
"Ураган" (Івано-Франківськ) - "ХІТ" (Київ) - 2:1
Голи: Цілик (14), Шотурма (14) - Колесников (35)
Попередження: Зварич (3), Горбатий (11) - Корнійчук (14), Школьний (27), Журба (31)
 
Програму третіх поєдинків чвертьфінальної серії закрив матч в Івано-Франківську. Цікаво, чи згадували старожили "Урагану" Роман Кіндратів та Андрій Сімка (який, щоправда, через дискваліфікацію участі у цій грі не брав), як сім років тому "Ураган", програючи "Єнакієвцю" 0:2 після двох виїзних поєдинків, потім виграв три домашніх матчі поспіль? Як би там не було, а зі стартовим свистком "дракони" пішли на ворота "ХІТа" великими силами і мали кілька дуже небезпечних моментів, після яких м’яч якимось чином не влітав у ворота Лисенка. Однак, на 14-й хвилині "ураганівцям" таки вдалося вразити ворота киян. До того ж - двічі. І два рази - після прямих ударів зі штрафних. Після цього господарі майданчику заграли ще жвавіше. І по такій грі "ХІТу" треба було щось міняти. Тим більше, навіть коли у підопічних Олега Лук’яненка були гольові нагоди, то їх ліквідовував Іваняк. По ходу другого тайму гра стала ще більш напруженою. І багато що залежало від того, хто заб’є гол. Довгий час обом командам не вдавалося забити, і це змусили Олега Лук’яненка перейти на гру з п’ятим. На 35-й хвилині Колесникову вдалося створити сольний прохід, який завершився голом у ворота Іваняка. Логічно, що гості пішли на ворота "Урагану" більшими силами, але цього разу обійшлося без нічиї, овертаймів, пенальті. Цього разу все закінчилося перемогою "драконів". І тепер питання: чи зможуть підопічні Максима Павленка повторити те, що сім років тому "Ураган" під орудою Сергія Гупаленка зробив з "Єнакієвцем"?
 
 
Матч №4
"Ураган" (Івано-Франківськ) - "ХІТ" (Київ) - 3:3 (по пенальті - 2:3)
Голи: Зварич (13), Шотурма (36), Горбатий (49) - Колесников (23, 47), Жук (28)
Попередження: Сімка (12), Шотурма (14), Іваняк (16) - Колесников (12), Тменов (33), Жук (34)
На 45-й хвилині Кіндратів ("Ураган") не реалізував 10-метровий.
 
Рахунок у серії - 1:3
 
На відміну від поєдинку, який відбувся напередодні, "ХІТ" постарався одразу заволодіти ініціативою. "Ураган" намагався відповідати на це своїми випадами. Тому, виходячи з того, що показували обидві команди по ходу першого тайму, можна було зробити висновок, що перевагу матиме той колектив, який заб’є першим. В результаті рахунок відкрив "Ураган". Це Зварич відзначився після розіграшу кутового. І цей гол надихнув "драконів", які почали грати цікавіше. Однак подвоїти свою перевагу до перерви їм не вдалося. А вже у другому таймі підопічні Максима Павленка були у ролі наздоганяючих, і тепер господарям треба було відіграватись. Їм вдалося це зробити на 36-й хвилині, коли забив Шотурма. Цей гол перевів гру в овертайм, де обидві команди довгий час не могли схилити шальки терезів на свою користь. Це міг зробити "Ураган", коли заробив 10-метровий, але капітан "драконів" Кіндратів не зміг забити цей дабл-пенальті. А коли на 47-й хвилині Колесников оформив дубль і вивів "ХІТ" вперед, то Максим Павленко вирішив ризикнути та випустив Горбатого, який до того фактично не мав ігрового часу. І саме Горбатий перевів гру в серію пенальті. А там все вирішив єдиний промах все того ж Кіндратіва, який фактично перекреслив усі надії "Урагану" на продовження боротьби. Таким чином, "ХІТ" пішов далі.
 
 
Матч №4
"Енергія" (Львів) - "Сокіл" (Хмельницький) - 3:3 (по пенальті - 5:4)
Голи: Шеремета (18 - автогол), Струк (18), Ковальчук (26) - Мартинюк (3), Щербань (32, 35)
Попередження: Писько (18), Танський (28) - Щербань (2), Вербовий (14), Шеремета (32)
 
Рахунок у серії - 1:3
 
Не менш напруженою була гра у Львові. Якщо порівняти з третьою грою серію, "Енергія" мала трохи більшу підтримку на трибунах Палацу спорту "Галичина". Але це не завадило Мартинюку вивести "Сокіл" вперед після удару зі штрафного вже на 3-й хвилині. "Енергія", яка прагнула взяти реванш за поразку напередодні, безумовно, не планувала програвати вдруге. Але втілити своє бажання у життя підопічні Валерія Легчанова змогли тільки наприкінці першого тайму. На 18-й хвилині спочатку Шеремета "відзначився" авто голом, а за кілька миттєвостей Струк зробив рахунок 2:1. На цьому "енергетики" не зупинились, і вже по ходу другого тайму вони повели в рахунку 3:1. Цей результат вже наближав "зелено-білих" до підсумкової перемоги. Але іншої думки був "Сокіл", а конкретно - Щербань. Саме його два дальні удари призвели до того, що рахунок став рівним, і гра перейшла в овертайм. А там "Енергія" заграла більш прагматично, натякаючи, що вона не проти вияснити стосунки у серії пенальті. А от "Сокіл" цього не хотів, розуміючи, що там своє слово може сказати Пітуля, і намагався зробити все, щоб все, щоб ще до фінальної сирени спробувати виграти матч та перевезти серію до Хмельницького. Але все-таки доля цієї гри вирішилась у післяматчевих 6-метрових. І там доля усміхнулась "Енергії", яка завдяки майстерності Кардаша оформила собі путівку до півфіналу.
 
 
Матч №4
"Кардинал-Рівне" (Рівне) - "Титан" (Покровське) - 0:4
Голи: Кожемяка (18), Ященко (22), Боргун (33), Мілінький (40)
Попередження: Свинарчук (39) - Єрьомін (10), Кожемяка (20)
На 39-й хвилині Мануйленко ("Кардинал-Рівне") двічі не реалізував 10-метрові.
 
Рахунок у серії - 1:3
 
Після поразки у третій грі у гравців "Кардинала" не було іншого шляху, окрім як виправити ситуацію у четвертій грі, яка багато в чому була вирішальною. Тому, логічно, що підопічні Сергія Піддубного теоретично мали би поставити на кін усе, аби тільки продовжити серію. Однак, плани рівнян наприкінці першого тайму порушив В’ячеслав Кожемяка, який відкрив рахунок. А на початку другої половини зустрічі Владислав Ященко подвоїв перевагу гостей. По суті, це був ключовий момент гри. Після цього покровці могли дозволити собі грати по рахунку, але у той же час робили все для того, щоб "кардинали" не змогли повернути інтригу. А коли на 33-й хвилині Орест Боргун забив третій гол "Титану", то питання про переможця не тільки матчу, а і серії було майже зняте з порядку денного. Однак, у "кардиналів" все-таки був шанс бодай би спробувати зробити "камбек", але Максим Мануйленко двічі не забив дабл-пенальті. Після цього надії рівненських вболівальників на продовження боротьби майже згасли. А остаточно вони перетворились на попіл тоді, коли Анатолій Мілінький зробив рахунок 4:0 на користь "титанів", які вперше у своїй історії вийшли до півфіналу Екстра-ліги.  
 
 
Отож, боротьбу за медалі чемпіонату України продовують чотири команди: як і торік "ХІТ" зіграє з "Енергією", а другу путівку до фіналу розіграють "Титан" і "Продексім". Зазначимо, що півфінальні поєдинки відбудуться 14-15 та 21-22 квітня.
 
За інформацією офіційного сайту АФУ
02.04.2018 17:21