ЕКСТРА-ЛІГА. ПІДСУМКИ 10-ГО ТУРУ + ВІДЕО

Сайт ua-football.com - про чергові поєдинки чемпіонату України

Перший тур другого кола, він же - десятий за календарем, навряд чи повинен був піднести якісь сюрпризи. Однак деякі несподіванки все-таки були. Та й результати всіх п'яти матчів в якійсь мірі не можна було назвати очікуваними. Наприклад, ніхто не очікував, що "СумДУ" нав'яже боротьбу "Енергії", а "ЛТК" впевнено розбереться з "Приватом". Втім, про все - по порядку...

Багряк - львівська "паличка-виручалочка". Львівська "Енергія" забила "СумДУ" в першому колі вісім м'ячів, тож, напевно, хотіла продовжити щось подібне і в Сумах. А не тут-то було! Сумчани налаштувалися на грізних візаві і дали їм справжній бій. Більше того, підопічні Сергія Пэсоцького навіть відкрили рахунок, підтверджуючи тим самим серйозність своїх амбіцій. Однак, у "енергетиків" є Віталій Багряк, який в потрібний час зможе виручити свою команду. Його другий дубль поспіль трохи остудив запал "студентів". Додайте сюди ще й гол Кузя. До речі, як вам результативність першої четвірки "Енергії", а? У "СумДУ" подібною "паличкою-виручалочкою" міг стати Мисловський, але на цей раз його гол рятівним не став - він тільки скоротив рахунок і підвів риску під усім матчем. "СумДУ", звичайно, програв, але хто скаже, що програв не гідно?

Перший "бублик" для "Спортлідера+". Для хмельницької команди домашній поєдинок, мабуть, був не найкращим. По-перше - через проблеми з реалізацією. По-друге - через те, що "лідери" дозволили своїм візаві скористатися своїми козирями, які й приводили до голів. І по-третє - через дуже надійну гру голкіпера "Урагану" Романа Колтка, який впевнено і надійно відіграв свій перший поєдинок після повернення в стрій. Все це призвело не тільки до перемоги "Урагану", який продовжує більш-менш стабільно грати на виїзді, але і до першого "бублика" для підопічних Віктора Мглинця, адже вони до цього в кожному турі забивали м'ячі, навіть якщо програвали. Втім, тепер подоляни залишилися на "голодному пайку".

Впевнений реванш "титанів". У першому колі "Титан-Зоря" мінімально поступилася "Лукасу" на виїзді і була готова взяти реванш у рідних стінах. І це покровчанам вдалося, хоча з труднощами. У чому підопічним Віталія Соломки допоміг "гол у роздягальню" від Грицовця. Потім "титанам" було трохи легше, але коли за рахунку 2:0 Леміш відквитав один м'яч, футзалістам з Покровського (та й уболівальникам, напевно, теж) довелося понервувати. Однак, після того, як Шеховцов зробив рахунок 3:1, "титани" змогли зітхнути спокійніше. Ця перемога дозволила господарям перервати свою безвиграшну серію, яка тривала з 6-го туру і дивитися в майбутнє з оптимізмом.

"Локомотиву" зміна арени не завадила. Харківський "Локомотив" другий раз по ходу сезону грав домашній матч поза межами рідної арени. На цей раз поєдинок "Локо" проти рівненського "Кардинала" відбувся у спорткомплексі "Каразінський". І пройшов він під повну диктовку "Локомотива". Найцікавіше - те, що матч закінчився з таким же рахунком, як і поєдинок проти "СумДУ" в "Ювілейному". Звідси висновок: може, наступного разу "залізничникам", коли їх арена буде зайнята, зіграти в "Піонері"? Це, звісно, іронія, але в той же час ми бачимо, що в Харкові "Локомотиву" зручно грати і перемагати на будь-якому майданчику. Але в той же час доводиться шкодувати про те, що інтриги в цьому поєдинку, на відміну від рівненського, не було.

"ЛТК" зробила ще один крок до перемоги у "регулярці". Всі ми пам'ятаємо, як важко дався луганській "ЛТК" матч проти "Привату" в Кривому Розі. Очевидно, тренер "телефоністів" Роман Ковальчик нагадав своїм підопічним про ту гру, і це подіяло. На майданчику Легкоатлетичного манежу УАБС НБУ було видно тільки одну команду - "ЛТК". Результат 7:1 на користь луганчан про це красномовно свідчить. Так само як і про те, що саме "телефоністи" утримують лідерство в чемпіонаті.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, UA-Футбол

 

15.12.2014 09:05