ЕКСТРА-ЛІГА. ПІДСУМКИ 4-ГО ТУРУ + ВІДЕО

Сайт ua-football.com - про чергові поєдинки чемпіонату України

Четвертий тур Екстра-ліги розтягнувся на кілька днів, оскільки всі ми розуміємо, що "Локомотиву" потрібно було якомога краще підготуватися до єврокубків. Але в той же час цей тур виявився самим драматичним не тільки через протистояння в Харкові. Подробиці – нижче.

"Ель-Класіко" по-українськи як репетиція перед єврокубковими баталіями. Враховуючи те, що "Локомотиву" потрібно було готуватися до старту в основному раунді Кубка УЄФА, то центральний поєдинок 4-го туру відбувся раніше за інших. І відразу ж скажемо: українське футзальное "Ель-Класіко" на цей раз цілком і повністю виправдало очікування. Обидві команди показали хороший футзал, але "енергетикам" чогось не вистачило для того, щоб відвезти очки з Харкова.

Очевидно, тут зіграли "джокери" наставника "Локомотива" Євгена Ривкіна. По-перше – він вчасно замінив Іваняка на Литвиненка. По-друге – своєчасний вихід Федорченка, чий гол переламав хід поєдинку. А там вже "Локо" в своїй манері зайняв вичікувальну позицію і завдав вирішального удару, коли потрібно. Так що, якщо говорити про результат, то це, насамперед, тактична перемога Ривкіна. Якщо ж говорити про те, як проходив сам поєдинок, то можна сказати наступне: такої гри перед стартом у Кубку УЄФА "Локомотиву" як раз не вистачало, і він її отримав. А разом з цим – і три очки у свою скарбничку, що, безумовно, позитивно позначиться на настрої команди перед матчами в Румунії.

Бліцкриг імені Волянюка – запорука успіху "Продексіма". Перший виїзний матч "Продексіма" теоретично повинен був виявитися непростим, оскільки "Приват" мав серйозну мотивацію: виправитися за домашній розгром від "Спортлідера+". І для цього у криворіжців були всі підстави, адже вони, в принципі, ні в чому не поступалися гостям. Але проблеми з реалізацією моментів у "приватівців" як були, так і залишилися. До того ж, дуже хороший поєдинок видав голкіпер херсонців Дмитро Холоша. І це ускладнило життя підопічним Раміса Мансурова.

Але ще більше ускладнили життя власні помилки в обороні, за яких і були пропущені голи. Три "стандарти" - три голи. Крім того, слід загострити увагу про те, що підопічні Раміса Мансурова примудрилися двічі протягом двох хвилин розписатися у власному безсиллі проти гри Волянюка, який використав свої сильні сторони на всі 100 %. Хто знає, як би склалася гра, якби не дубль "десятки" "Продексіма". А так – можна привітати підопічних Ігоря Москвичова з першою виїзною перемогою у Екстра-лізі.

Ложка дьогтю по-рівненськи. У Рівному, як і в Харкові, Екстра-ліга з'явилася тільки в останньому турі вересня. Хоча ми пам'ятаємо, що "Кардинал" повинен був грати вдома ще у другому турі проти "Продексіма". Але суть не в цьому. А в тому, що незважаючи на всі негаразди, які були з "Кардиналом" під час міжсезоння, він стартував в елітному дивізіоні українського дивізіону і нарешті зіграв вдома.

Ось тільки свята, на жаль для рівненських вболівальників, не вийшло. По-перше – через поразку "кардиналів". Причому, не можна сказати, що підопічні Сергія Піддубного виглядали безпорадно і поступилися за всіма статтями. Просто реалізація моментів була гіршою, ніж у "Титан-Зорі". І це, мабуть, був головний чинник програшу. А по-друге – ніяк не можна не згадати про скандал на 33-й хвилині, який також вплинув на хід гри. Відразу хочеться перефразувати цитату з фільму "Особливості національної риболовлі" і сказати: "Сезону не проходить, щоб в Рівному щось не трапилося". Ось і цього разу не обійшлося без негативу. Думається, удар головою арбітра від президента "Кардинала" ще довго буде обговорюватися в футзальних колах. Цікаво, яке рішення прийме КДК? Це питання, напевно, поки буде актуальним, і воно, на жаль, затьмарює картину всього матчу, який вийшов дуже навіть непоганим.

Кращий подарунок до дня заснування Хмельницького – валідол. Напевно, саме такий висновок можна було зробити після того, як закінчився поєдинок між "Спортлідером+" і "ЛТК-ІнБев-НПУ". Адже все йшло до того, що хмельницькі вболівальники і зовсім залишаться без святкового подарунка. Але в цьому винні тільки самі "лідери", які розслабилися, ведучи в рахунку 5:1 по ходу першого тайму. Проте, підопічні Романа Ковальчика не врахували одну деталь: "ЛТК-ІнБев-НПУ" - не "Приват" і має свій характер. Що і було показано в цьому поєдинку. І те, що даний матч вийшов таким наднапруженим, безумовно, тільки додає вістів нашому чемпіонату, який нібито не має інтриги. Так, може, рівень Екстра-ліги зараз не той через відсутність багатьох відомих гравців, але якщо в кожному турі буде хоча б один поєдинок, який за напруженням і емоціям не буде поступатися трилеру в Хмельницькому, то від цього наш чемпіонат лише виграє.

Що ж стосується самого результату, то обидві команди, безумовно, були гідні перемоги в цій божевільній грі. Але щастя посміхнулося тій команді, яка більше ризикувала. А, як відомо, хто не ризикує, той не п'є шампанського...

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, UA-Футбол

30.09.2015 16:26