ЕКСТРА-ЛІГА. ПІДСУМКИ 6-ГО ТУРУ + ВІДЕО

Сайт ua-football.com - про чергові поєдинки чемпіонату України

Незважаючи на те, що черговий тур Екстра-ліги було зіграно трохи раніше, інтерес до нього все-таки був величезним, оскільки кожен з поєдинків ніс у собі родзинку. Тут і два дербі (Дніпропетровської області та "енергетичне"), і дуель аутсайдерів, і ремейк фіналу минулого сезону. Так що, було, на що подивитися.

Не зовсім вдалий ремейк фіналу. На жаль, поєдинок у Хмельницькому не виправдав тих сподівань, які на нього були покладені. Тому що ми очікували побачити спробу реваншу з боку "Спортлідера+" за поразку у фіналі минулого року. До того ж, подопечні Романа Ковальчика грали вдома і, напевно, хотіли реабілітуватися перед своїми уболівальниками за непорозуміння в Херсоні. Однак замість цього ми побачили повне домінування "Локомотива" на паркеті спорткомплексу УМВС. І відразу ж згадався відеоанонс від хмельницького каналу "Ексклюзив", в якому Анна Кареніна падала під поїзд. Виходить, що в цьому матчі "Спортлідер+" опинився в ролі героїні Льва Толстого. Але тільки тепер на порядку денному залишається одне питання: хто зупинить "Локомотив"?

"Шалене" дербі на криворізькій землі. Напевно, це дербі надовго запам'ятають як криворізькі, так і покровські вболівальники. Все-таки, не кожен раз під час футзального поєдинку можна побачити дванадцять (!!!) забитих м'ячів на дві команди. Безумовно, цей матч гідний того, щоб називатися не тільки результативним, але і кращим за підсумками туру. І, звичайно, перемога в цьому матчі була подвійно цінною як для "Привату", так і "Титан-Зорі". Але перемогла команда, у якої на даний момент кращий підбір виконавців, чий досвід теж грав важливу роль. А ось "Приват" потихеньку починає скочуватися вниз, до свого минулорічного рівня. Хоча набрані на старті чотири очки поки дозволяють криворізькій команді перебувати в зоні плей-офф.

"Енергія" продовжує погоню за харківським поїздом. "Енергетичне" дербі по праву вважалося центральним поєдинком туру. Але після того, як за підсумками першого тайму на табло манежу Коледжу фізвиховання горіли неприємні для "Урагану" 0:3, можна було подумати, що інтриги в цьому матчі вже не буде. Однак, це все-таки дербі! Тому варто віддати належне підопічним Івана Скіцка, які намагалися робити все, щоб створити "камбек". Проте зусиль "драконів" вистачило на один забитий м'яч. Можливо, їх було б і більше, якби прикарпатці реалізовували свої моменти. А так - "енергетичне" дербі по праву залишилося за львівською командою.

"Кардинал-Рівне" продовжує піке. І для "Кардинала-Рівне", і для "ЛТК-ІнБев-НПУ" цей матч був дуже принциповим, оскільки в ньому розігрувалися перші очки для цих двох команд. В принципі, цього результату були гідні обидві команди. Але гостям пощастило, що у них є такий гравець, як Мануйленко, чий дубль фактично визначив результат матчу на користь "телефоністів". Можна говорити про те, що це був один з тих шансів, де "кардинали" могли б набрати очки? Однозначно - так. Але в той же час зробимо одну важливу поправку: шанси є в кожному матчі. Головне - вміти їх використовувати на всі сто відсотків. У рівнян поки це не виходить. Тому вони й далі перебувають на останньому місці.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, UA-Футбол

19.10.2015 20:13