ЕКСТРА-ЛІГА: У МЕДАЛЬНИХ СЕРІЯХ ПЛЕЙ-ОФФ - НІЧИЇ 1:1

"Золота" серія переїздить до Львова, а "бронзова" - до Харкова + ВІДЕО

Минулими вихідними у Херсоні та Києві стартували "золота" та "бронзова" серії плей-офф чемпіонату України серед команд Екстра-ліги сезону 2016/2017 р. р. Усі поєдинки видались напруженими, але різними за накалом пристрастей та результатом. Наразі у протистояннях у серіях - нічиї 1:1, тож на вболівальників чекатиме продовження  ще як мінімум два поєдинки - у Львові та Харкові...

Херсонський "Продексім" вже на перших хвилинах зустрічі заявив про свою готовність забрати у "Енергії" звання чемпіона за підсумками як стартового фінального поєдинку, так і всієї серії. І гол Михайла Волянюка тільки закріпив віру в позитивний для "Продексіма" результат у першому матчі. Однак, трохи згодом той же Волянюк невдало зрізав м’яч у власні ворота, після чого рахунок став рівний - 1:1. А ще за кілька хвилин Віталій Багряк вивів "Енергію" вперед. Надалі "Енергія" мала ще кілька нагод для того, щоб розвинути свій успіх, але на заваді ставав голкіпер "Продексіма" Кирило Ципун. Так само і херсонцям не вдавалося пробити Володимира Кардаша, який часто рятував "Енергію" від пропущеного голу. Долю першого поєдинку серії вирішив гол Віталія Радевича, завдяки якому чинний чемпіон України переміг з рахунком 1:3.

"Продексім" (Херсон) - "Енергія" (Львів) - 1:3
Голи: Волянюк (5) - Волянюк (10, автогол), Багряк (13), Радевич (37)

Стартовий матч "бронзової" серії видався дуже видовищним та безкомпромісним. Тричі під час основного часу гри "Локомотив" виходив уперед. І тричі "ХІТ" відігравався. Зазначимо, що дуже сильно посприяв цьому екс-"залізничник" Сергій Журба, який двічі засмутив своїх колишніх одноклубників. І багато в чому завдяки його двом голам "ХІТ" не тільки врятувався в основний час, а і перевів гру в овертайм. Однак і там продовжували радувати глядачів, які прийшли на трибуни спорткомплексу ЦСК ЗСУ, забитими м’ячами. "Локомотив" знову спробував відірватись у рахунку на один м’яч. Але цього разу "ХІТ" зусиллями Олександра Школьного та Сергія Чепорнюка, який оформив дубль, не тільки зрівняв знову цифри на табло, а і вперше у матчі вийшов уперед. Після цього підопічні Євгена Ривкіна спробували врятуватись через розіграш п’ятого, однак зрівняти рахунок їм не вдалося.

"ХІТ" (Київ) - "Локомотив" (Харків) - 3:3 (дод. час 2:1)
Голи: Журба (12, 29, пен.), Чепорнюк (26, 46), Школьний (43) - Білоцерківець (12), І. Борсук (13, автогол), Сірий (28), Д.Сорокін (42)

Ця гра мала дуже важливе стратегічне значення. Можливо, з цим і пов’язаний той факт, що протягом більшої частини першого тайму рахунок не був відкритим - давалася взнаки відповідальність за результат. Однак, на 18-й хвилині Віталій Скорий змусив капітулювати Володимира Кардаша, і на перерву "мельники" пішли у якості переможців. Але вже протягом другого тайму ситуація на майданчику кардинально змінилася після того, як Микола Грицина двома класними ударами вивів "Енергію" вперед. Проте, зберегти цю хитку перевагу в рахунку підопічні Валерія Легчанова не змогли. На 36-й хвилині Максим Бессалов зрівняв цифри на табло спорткомплексу ХВУФК. А от розв’язка взагалі вийшла драматичною. На 39-й хвилині Дмитро Калуков забив третій гол "Продексіма" і побіг святкувати цю подію на трибуни. Арбітри розцінили цей епізод як неспортивну поведінку, за що Калуков отримав жовту картку. А оскільки вона була для нього другою, то автоматично перетворилася на червону. У "Енергії" з’явився чудовий шанс реалізувати більшість, однак вона їм не скористалася, і в результаті "Продексім" здобув перемогу та зрівняв рахунок у серії.

"Продексім" (Херсон) - "Енергія" (Львів) - 3:2
Голи: Скорий (18), Бессалов (36), Калуков (39) - Мик. Грицина (25, 31)
Рахунок у серії - 1:1

Другий матч "бронзової" серії між "ХІТом" та "Локомотивом" можна розділити на дві частини. У першій була тактична гра, в якій обидві команди намагалися перехитрити одна одну. Однак, ці взаємні хитрощі призвели до того, що за підсумками першого тайму рахунок так і не був відкритий. Зате гра пожвавішала, коли ближче до екватору другої 20-хвилинки Денис Овсянніков забив перший гол у грі. І цей гол багато в чому став ключовим. Після нього "ХІТу" треба було якнайшвидше відіграватись, у той час як "Локо" отримав можливість користатися помилками киян. Вже скоро Дмитро Бондар збільшив перевагу "залізничників" - 2:0. Наставник господарів майданчику Олег Лук’яненко розумів, що треба щось міняти і пішов грати з п’ятим, але натомість "ХІТ" наприкінці основного часу отримав ще два м’ячі у власні ворота. 0:4 - можливо, і несподівана розгромна поразка переможця регулярного чемпіонату, яка тепер дає перевагу "Локомотиву".

"ХІТ" (Київ) - "Локомотив" (Харків) - 0:4
Голи: Овсянніков (28), Бондар (34), Сірий (37), Савенко (40)
Рахунок у серії - 1:1

За інформацією офіційного сайту АФУ
 

22.05.2017 12:29