ЕКСТРА-ЛІГА: ВИЗНАЧИЛИСЯ УСІ ПІВФІНАЛІСТИ ПЛЕЙ-ОФФ + ВІДЕО

"ХІТ" та "Енергія", "Продексім" і "Локомотив" продовжать боротьбу за медалі

1-2 квітня у вітчизняній Екстра-лізі відбулись завершальні матчі чвертьфінальної серії плей-офф, за підсумками яких визначилися чотири півфіналісти цього сезону. У суботу львівська "Енергія" та харківський "Локомотив" здобули другі перемоги, а у неділю відбулися треті вирішальні поєдинки ще у двох парах, де путівки до півфіналів вибороли херсонський "Продексім" і столичний "ХІТ".

У Львові завдяки голам Легендзевича та Федюка "Енергія" була попереду після першого тайму. Наприкінці поєдинку Михайло Грицина забив третій м'яч у ворота "Титан-Зорі", втім на останній хвилині гостям вдалося забити "гол престижу". У підсумку, 3:1 і чинний чемпіон країни крокує далі.

"Енергія" (Львів) - "Титан-Зоря" (Покровське) - 3:1
Голи: Легендзевич (13), Федюк (20), Мих. Грицина (38) - Кожемяка (40)
Рахунок у серії - 2:0

Для івано-франківського "Урагану" матч у Харкові проти "Локомотива" був справжнім моментом істини. Після домашнього фіаско "драконам" треба було лише перемагати, щоб перевести серію у третій, вирішальний поєдинок. На гол Дмитра Сорокіна ще в першому таймі відповів Петро Шотурма, і на цьому команди зупинились. Основний час завершився нічиєю - 1:1, а далі гра перейшов до екстра-таймів. І коли, здавалось, що сильнішого визначить серія післяматчевих пенальті, за 9,6 секунди до сирени Богдан Свірідов забив переможний гол і подарував "Локомотиву" путівку до півфіналу!

"Локомотив" (Харків) - "Ураган" (Івано-Франківськ) - 1:1 (дод. час 1:0)
Голи: Д. Сорокін (4), Свірідов (50) - Шотурма (11)
Рахунок у серії - 2:0

Найдраматичніший поєдинок першоквітневої суботи відбувся у Херсоні, де вже до 10-ї хвилини хмельницький "Сокіл" був попереду 2:0. Втім ще до перерви підопічні Ігоря Москвичова зуміли зрівняти рахунок, а на початку другого тайму Дмитро Калуков вивів "Продексім" вперед. Однак ненадовго, адже на 28-й хвилині Андрій Лисенко оформив дубль і встановив паритет. Далі гра перейшла у додатковий час, а потім і в серію пенальті, де фортуна посміхнулась господарям.

"Продексім" (Херсон) - "Сокіл" (Хмельницький) - 3:3 (по пенальті - 7:6)
Голи: А.Чуднов (15), Скорий (18), Калуков (22) - Лисенко (5, 28), Щербань (9)

У неділю психологічна перевага була на боці херсонців. Хоча на перерву команди пішли за нічийного рахунку 1:1. В середині другого тайму Калуков і Волянюк схилили шальки терезів на користь "мельників". Згодом Волянюк міг зробити хет-трик, але не реалізував 10-метровий. Тим не менш, після поразки у Хмельницькому "Продексім" зумів здобути дві домашні перемоги і пробився до півфіналу.

"Продексім" (Херсон) - "Сокіл" (Хмельницький) - 3:1
Голи: Волянюк (12, 29), Калуков (28) - Педяш (13)
Рахунок у серії - 2:1

Найсенсаційніший матч всього першого раунду плей-офф Екстра-ліги відбувся 1 квітня у Києві. "Кардинал-Рівне" влаштував переможцям регулярного чемпіонату справжній холодний душ. Вже у першому таймі гості вели у рахунку 4:0 (!!!). Перед самою перервою "ХІТ" розмочив рахунок, далі намагався врятувати гру з п'ятим польовим, однак у підсумку зазнав першої поразки у цьому сезоні - 4:7. Відзначимо хет-трик Артема Фаренюка, який допоміг "Кардиналу" створити сенсацію і зрівняти рахунок у серії.

"ХІТ" (Київ) - "Кардинал-Рівне" (Рівне) - 4:7
Голи: Шевченко (20, 35), Чепорнюк (30), Корнійчук (36) - Басич (5), Фаренюк (10, 16, 37), Колесніков (16 - автогол), Кручок (29), Дармовіс (34)

У неділю підопічні Олега Лук'яненка зробили правильні висновки і вже на початку матчу Сергій Журба та Андрій Борсук запалили цифри 2:0 на табло. А згодом столична команда не забила два дабл-пенальті. Ближче до середини другого тайму рівняни скоротили відставання, однак на 36-й хвилині капітан "ХІТа" Ігор Борсук встановив остаточний рахунок 3:1, чим допоміг своїй команді оформити путівку до півфіналу.  

"ХІТ" (Київ) - "Кардинал-Рівне" (Рівне) - 3:1
Голи: Журба (2), А.Борсук (8), І.Борсук (36) - Концеба (29)
Рахунок у серії - 2:1

Отож, у півфіналі плей-офф столичний "ХІТ" знову зустрінеться з львівською "Енергією". У цьому сезоні кияни вже 4 рази перемагали "енергетиків": двічі - у чемпіонаті (6:5, 2:1) і двічі у 1/4 фіналу Кубка України (2:1, 3:2). Другу путівку до фіналу між собою розіграють херсонський "Продексім" і харківський "Локомотив". У першому колі регулярного чемпіонату суперники голів не забивали, а у другому, у Херсоні, перемогу 3:0 здобули "залізничники. Півфінальні серії стартують 29-30 квітня у Києві та Херсоні відповідно і будуть гратися до трьох перемог однієї з команд.

Поки ж українських вболівальників футзалу чекають відбіркові матчі збірної України на Євро-2018, які пройдуть у столичному Палаці Спорту 8, 9 і 11 квітня. Потім буде великодня пауза, а 22-23 квітня в київському спорткомплексі КПІ пройде "Фінал Чотирьох" Кубка України, де у півфіналах зустрінуться "ХІТ" - "Титан-Зоря" і "Локомотив" - "Сокіл".

Олег ЛАНЯК, за інформацією сайту АФУ

03.04.2017 11:16