ФУТЗАЛ-TIME. ХТОСЬ ЗІРВАВ СТОП-КРАН

Підсумки чергового туру Екстра-ліги від iSport.ua

Локомотив програє другу гру поспіль і опускається на третє місце в чемпіонаті. Ще недавно припустити таке було складно, але тепер це ясна реальність. Спад після ігор збірної передбачався, що і сталося, хоча і не такий. Як би смішно це не звучало, але нуль очок у двох матчах піде на користь саме харків'янам, яким давно бракувало доброго струсу в рідному чемпіонаті.

По самій грі, то Енергія переграла Локомотив у всьому, у чому тільки могла. Тут зусилля львів'ян потрібно в рівній мірі поділити ще й на кількість браку харків'ян. Такого жахливого володіння і розпорядження м'ячем від залізничників не доводилося бачити вже дуже давно. Що говорити, якщо за рахунку 0:2 Дмитро Сорокін віддає передачу назад в аут на два метри лівіше партнера? Так, купа шлюбу існувала і в Енергії, але тут треба подивитися на клас футзалістів, за цим показником Локо на три голови сильніше будь-якого українського клубу. Будь у львів'ян трохи менше браку, гості би з цілковитою авоською голів поїхали, а так гідні 3:1. Типу боролися.

ЛТК не шибко за рахунком, але чітко по результату впоралася з Титан-Зорею і ще більше зміцнила свої лідерські позиції. Абсолютно несподіваний лідер, а регулярка все більше нагадує чемпіонат дворічної давності, коли луганчани серйозно дивували. Зараз перемога на характері, плюсики в карму і ще більша впевненість у тому, що чогось можна досягти. Залишається тільки дивуватися, як Роман Ковальчик з молоді кожного разу виліплює боєздатну команду.

Ураган, нарешті, зумів здобути першу домашню перемогу в цьому сезоні. Так, переможений був лише скромний Приват, який перебуває в пошуку своєї гри і впевненості, але для Драконів перші домашні очки - хороший імпульс. Сам Приват хоча і виглядав симпатично, але ще додавати і додавати хлопцям. Вже проглядаються комбінації, щось награне, однак помилки в обороні зводять усі на немає.

Спортлідер починає виправдовувати покладені аванси, йде стабільно, грає яскраво, набирає очки і вже наздогнав за цим показником Локомотив. Тепер важливо утримати цей темп. Форма має властивість проходити, якщо це не максимум, то команду Віктора Мглинця варто боятися ще більше.

Що стосується Лукаса, то криза у підопічних Валентина Цвєлих затягнулася. Три останні матчі вони спустили з загальним рахунком 23:3, у Привата тут теж не позитивно 23:5, але досвід і клас гравців двох команд поки не порівняти. Багато помилок допускають кондитери через те, що не очікують швидких дій суперників, вони просто чекають, коли їм дадуть прийняти м'яч. На цьому голи чотири їм забив Спортлідер, відбираючи м'яч у стовпа і розганяючи атаку 3 в 2.

Кардинал ж без проблем взяв свої очки в Сумах і не відпускає лідируючої четвірки. Поразка від Спортлідера злегка підкосила становище рівнян, але попереду ще більше половини чемпіонату, щоб зайняти вигідне місце в регулярці.

ЗБІРНА 7-ГО ТУРУ:

Богдан Тимощук (Спортлідер+). Зіграв впевнено там, де це було потрібно, поки рахунок для його команди не був комфортний. До всього іншого з двох дабл-пенальті жоден йому не забили.

Дмитро Михайленко (Спортлідер+). Дві гольові передачі, шикарна гра, багато фінтів, корисних дій. Треба тільки жаліти, що не забив, але в наступний раз. Тут користі і без цього приніс.

Микола Грицина (Енергія). Один з кращих гравців енергетиків цього сезону добре проявив себе у грі з чемпіонами. Микола додає від матчу до матчу, що не може не радувати любителів футзалу.

Євген Ланко (Кардинал). Хороший матч новачка Кардинала, який стає незамінною ланкою в команді Сергія Піддубного. У цьому турі Ланко оформив дубль у воротах СумДУ.

Андрій Сімка (Ураган). Схоже, що починає знаходити свою гру лідер Урагану, який провів не самий вдалий старт сезону. Не все клеїлось у нього і в грі з Приватом, але при всьому цьому він записав на себе дубль і гольовий пас.

Оцінки командам за гру в турі:

Енергія - 5
Спортлідер - 5
Ураган - 5
Приват - 2
Лукас - 2
Локомотив - 2
Кардинал - ?
Титан-Зоря - ?
ЛТК - ?
СумДУ - ?

Євген ПОТИКУН, iSport.ua

10.11.2014 21:29