ФУТЗАЛЬНИЙ СЕЗОН 2014/2015: ПІДСУМКИ

Офіційний сайт Асоціації футзалу України підбиває підсумки сезону

Футзальний сезон України йде у відпустку. В усіх турнірах сезону 2014/2015 чемпіони та призери вже відомі, тож час підбити підсумки. В Першій лізі перемогу святкував київський клуб "ХІТ", якій у вирішальному протистоянні переміг ще одну столичну команду "Епіцентр К3" з рахунком 5:2.

Міг "ХІТ" зробити "золотий" дубль, але в фіналі Кубка України в серії пенальті програв "Манзані". Взагалі, київська "Манзана" - відкриття цього сезону. Адже вперше в історії аматорська команда здобула Кубок України з футзалу! Цікаво, що чотири останні кубкові матчі "Манзана" виграла в серії пенальті, реалізувавши всі 12 ударів!

В Екстра-лізі триразовим чемпіоном став харківський "Локомотив". Базова команда збірної України у фінальній серії плей-офф здолала хмельницький клуб "Спортлідер+" 3:0 і втретє поспіль виборола золоті медалі. Історичне срібло їде у Хмельницький. Третю сходинку посіла львівська "Енергія", яка у бронзовій серії плей-офф переграла івано-франківський "Ураган".

В чемпіонаті України серед жіночих команд беззаперечну перевагу над всіма мала "Біличанка-НПУ" з Київської області, яка стала десятиразовим чемпіоном України! Хоча останній матч в чемпіонаті дівчата з Коцюбинського програли з рахунком 7:10 своїм принциповим суперникам з команди "IMS-НУХТ". Але "Біличанка" взяла реванш у фіналі Кубка України, в якому виграла 2:1 і вдесяте виборола кубок країни!

А от першим в історії чемпіоном Шкільної футзальної ліги України стала команда школи №14 з міста Житомира. Юні житомирські футзалісти у фіналі ліги здолали хлопців івано-франківської школи №18. Змагання проводилися серед учнів шостих класів, а мета наступного сезону - розширити вікові групи та географію.

Чемпіоном України серед Вищих навчальних закладів стала команда Дрогобицького державного педагогічного Університету, яка у фіналі здолала студентів сумської команди "Скіф-СДПУ".

На Всеукраїнському фіналі Аматорської футзальної ліги України тріумфувала дніпропетровська команда "ЮВІКО", а Елітний фінал підкорився команді "Промінь" з Житомиру.

Крім того, приємно згадати візити почесних гостей до Києва. У грудні минулого року до столиці України завітав один з найавторитетніших світових арбітрів футзалу Педро Галан. Інструктор ФІФА та УЄФА провів дводенний семінар ФІФА для арбітрів та спостерігачів арбітражу української Екстра-ліги.

А наприкінці січня у Будинку футболу пройшов триденний семінар, який провів головний тренер національної збірної Іспанії з футзалу Хосе Венансіо Лопес. Учасниками семінару стали 35 тренерів команд Екстра-ліги, Першої ліги, національних збірних команд України та учасників Кубка України.

Що до збірної України, то наша національна команда зробила подарунок всім українським вболівальникам! Хлопці Олександра Косенка напряму вийшли у фінальну частину Чемпіонату Європи - 2016. На відбірному турнірі до ЧЄ наша збірна виграла всі три матчі, в тому числі останній - проти господарів етапу, потужної команди Азербайджану. Наприкінці року на збірну України чекає відбірний турнір до Чемпіонату Світу, тож готуємося до нового футзального сезону, який обіцяє бути не менш цікавим та захоплюючим!

Із завершенням сезону 2014/2015 всіх вболівальників футзалу вітав Лев ГАЛУШКО

02.06.2015 16:17