ІНСТРУКТОР ФІФА МІКО МАРТІЧ ПРОВІВ СЕМІНАР ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ТРЕНЕРІВ

Слухачами теоретичних занять у Києві були й "ураганівські" наставники

Інструктор ФІФА хорват Міко Мартіч завершив свій п'ятиденний навчальний семінар для українських тренерів з футзалу у Києві й вирушив додому. Нагадаємо, курси ФІФА проходили цього тижня в Будинку футболу, під час яких наш гість провів теоритичні навчання, а також продемонстрував практичні елементи в спорткомплексі Національного Університету фізичного виховання України. У программі курсів ФІФА були такі теми: індивідуальні техніка і тактика; тактика дій в обороні та атаці; переходи з оборони в атаку; окремі/спеціальні схеми 5х4, 4х3 та інші секрети сучасного футзалу.

По завершенні семінару кожен з тридцяти слухачів отримав спеціальні сертифікати ФІФА з рук Міко Мартіча. На церемонії вречення сертифікатів були присутні перший віце-призедент ФФУ Вадим Костюченко та президент АФУ Сергій Владико, які прийшли подякувати хорватському спеціалісту за його надважливу роботу, а також привітати українських тренерів.

Вадим Костюченко: "Я хочу переказати привіт від президента ФФУ Андрія Павелка, який передав для Міко Мартіча спеціальний подарунок й наголосити, що така спільна робота буде продовжуватися. Минулого року у нас відкрили нові стадіони, які були побудовані за програмою УЄФА "Хет-трик", і цього року заплановано відкриття нових споруд. І ми за це дуже вдячні нашим друзям і з УЄФА, і з ФІФА, які допомагають нам в наших проектах. Ми дуже вдячні Міко Мартічу за його роботу, і за те що він дає колосальний обсяг знань нашим тренерам. Ми будемо продовжувати спільну працю з Асоціацією футзалу України, з нашими колегами з УЄФА та ФІФА, адже цей досвід для Федерації футболу України надважливий".

Сергій Владико: "Я також хочу подякувати нашому гостю, за ті знання, що він передав нашим фахівцям. І хочу звернутися до наших тренерів - друзі, користуйтеся цими знаннями! Поглинайте інформацію, вчить іноземну мову. Поки до України ставляться дуже скептично, а ми повинні показати свій справжній рівень. Ви побачили, яка це відкрита людина, який чудовий спеціаліст. Тримайте з ним зв'язок, ставте питання, користуйтеся його знаннями. І ви будете прогресувати, адже наше завдання - підняти україснький футзал на якісно новий рівень".

Лев ГАЛУШКО, прес-служба АФУ

30.01.2016 16:22