КУБОК УКРАЇНИ: ВИЗНАЧИЛИСЯ УСІ УЧАСНИКИ 1/4 ФІНАЛУ

Жеребкування чвертьфінальних пар відбудеться 27 січня + ВІДЕО

Минулого тижня стали відомі усі вісім команд, які продовжать боротьбу за національний кубок. Одразу в 1/8 фіналу зійшли з турнірної дистанції одразу чотири представники Екстра-ліги. Втім, це було зрозуміло одразу після жеребування, адже найцікавішими на цій стадії змагань видались протистояння команд з елітного дивізіону.

Першим чвертьфіналістом став найтитулованіший кубковий боєць - львівська "Енергія", яка спершу вирвала мінімальну вольову перемогу у Хмельницькому (4:3), а вдома просто знищила "Сокіл", завдавши подолянам найрозгромнішої поразки в їхній історії - 9:0.

Запеклими та інтригуючими вийшли два поєдинки "ХІТа" і "Продексіма", які у цьому сезоні зіграли між собою вже п'ять (!) разів. Чемпіонам України нарешті таки вдалося перемогти незручного для себе суперника і за сумою двох матчів (3:4 в Києві і 3:1 у Херсоні) пройти до наступного етапу.

Остання команда Екстра-ліги здобула дві перемоги над лідером, перерваши свою невтішну безвиграшну серію. Після 1:0 в Івано-Франківську шанси обох команд перед матчем-відповіддю у Запоріжжі були рівними. Однак "Ураган" продемонстрував характер і зумів переграти "Титан" на виїзді - 4:1.

У першій грі фактично забезпечив собі путівку до чвертьфіналу "Кардинал-Рівне", який впевнено здолав "Епіцентр К Авангард" на домашньому паркеті - 5:1. А от у повторній грі в Одесі суперники видали гольову феєрію, що завершилася результативною нічиєю 6:6.

Багатим на голи вийшов і другий матч ще одного представника Екстра-ліги "ІнБев-НПУ" з харківським "Viva Cup". Після дещо несподіваної нічиєї 3:3 у Житомирі об'єднана команда зробила правильні висновки і на виїзді забила чотири "сухі" м'ячі, після чого суперники аж до фінальної сирени влаштували гольову "перестрілку" - 4:6.

У столичному дербі двох аматорських команд "RED" і "SKIDKA" далі пробилися "червоні", які двічі переграли своїх земляків - 2:0 і 2:1. Іншу київську команду "Manzana-2" не пустив до наступного раунду лідер східної зони Першої ліги - запорізький "АРПІ", який після мінімальної перемоги 4:3 у першій грі відстояв нічию у матчі-відповіді - 3:3.

Однак у чвертьфіналі буде ще одна команда зі столиці: "Альтернатива", яка раніше вибила з розіграшу івано-франківський "Епіцентр К10", за сумою двох матчів 1/8 фіналу зуміла пройти "Катеринославхліб" з Дніпра - 1:3 і 3:0.

Кубок України. 1/8 фіналу (перші матчі):
10-14 січня (середа)

Сокіл (Хмельницький) - Енергія (Львів) - 3:4
Manzana-2 (Київ) - АРПІ Запоріжжя (Запоріжжя) - 3:4
Катеринославхліб (Дніпро) - Альтернатива (Київ) - 3:1
ХІТ (Київ) - Продексім (Херсон) - 4:3
Ураган (Івано-Франківськ) - Титан (Покровське) - 1:0
SKIDKA (Київ) - RED (Київ) - 0:2
Кардинал-Рівне (Рівне) - Епіцентр К Авангард (Одеса) - 5:1
ІнБев-НПУ (Житомир/Київ) - Viva Cup (Харків) - 3:3

Кубок України. 1/8 фіналу (другі матчі):
17-21 січня (середа)

Енергія (Львів) - Сокіл (Хмельницький) - 9:0
АРПІ Запоріжжя (Запоріжжя) - Manzana-2 (Київ) - 3:3
Продексім (Херсон) - ХІТ (Київ) - 3:1
Титан (Покровське) - Ураган (Івано-Франківськ) - 1:4
RED (Київ) - SKIDKA (Київ) - 2:1
Viva Cup (Харків) - ІнБев-НПУ (Житомир/Київ) - 4:6
Епіцентр К Авангард (Одеса) - Кардинал-Рівне (Рівне) - 6:6
Альтернатива (Київ) - Катеринославхліб (Дніпро) - 3:0

Жеребкування чвертьфінальних пар розіграшу Кубка України відбудеться 27 січня (орієнтовно о 18-40). За регламентом змагань на цій стадії команди проведуть по два матчі: вдома і на виїзді. Базовими датами проведення матчів 1/4 фіналу визначено 24 лютого та 10 березня. Переможці виходять до "Фіналу чотирьох", що відбудеться 17-18 березня 2018 року.

Учасники 1/4 фіналу:
Продексім (Херсон)
Енергія (Львів)
Ураган (Івано-Франківськ)
Кардинал-Рівне (Рівне)
ІнБев-НПУ (Житомир/Київ)
АРПІ Запоріжжя (Запоріжжя)
Альтернатива (Київ)
RED (Київ)

Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК "Ураган". Фото ФК "ХІТ"

22.01.2018 11:59