КУБОК УЄФА: ВИЗНАЧИЛИСЯ ВСІ УЧАСНИКИ ЕЛІТНОГО РАУНДУ

Харківський "Локомотив" втретє поспіль долає основний етап євротурніру

Визначився склад учасників елітного раунду Кубка УЄФА з футзалу. Основний раунд серед інших подолали харківський "Локомотив", російська "Газпром-Югра" і білоруський "Лідсельмаш".

• Переможці груп: "Газпром-Югра", "Бенфіка", "Пескара", "Слов-Матік", "Ера Пак", "Лідсельмаш"
• Володарі других місць: "Кремлен-Бісетр", "Добовєц", "Локомотив" Харків, "Железарєц", "Халле-Гооїк", "Дьор"
• Автоматичні путівки в елітний раунд: "Кайрат" (Казахстан, чемпіон), "Мовістар Інтер" (Іспанія), "Тулпар" (Казахстан), "Економац" (Сербія)
• Жеребкування елітного раунду відбудеться 14 жовтня в Ньоні і розпочнеться о 14:00 CET.
• Чотири переможця елітного раунду, матчі якого відбудуться з 10 по 15 листопада, вийдуть у фінальну стадію. "Фінал чотирьох" пройде у квітні, господарем буде обраний один з її учасників.

Кубок УЄФА. Підсумки основного раунду

Група 1: "Газпром-Югра" (Росія), "Кремлен-Бісетр" (Франція)
Дебютант турніру "Югра" впевнено виграла групу, забивши аж 28 голів у трьох матчах. У стартовому поєдинку багато в чому завдяки дублю Владислава Шаяхметова був розгромлений "Кремлен-Бісетр".

Потім росіяни розділили під горіх іншого новачка єврокубків "Джорджіанс" (13:2) і нокаутували АПОЕЛ (10:3). У матчі з грузинами Едер Ліма забив чотири голи, а в зустрічі з кіпріотами оформив хет-трик.

"Кремлен-Бісетр" прийшов в себе після поразки в першому турі, здолавши АПОЕЛ з рахунком 4:3. У переможців дубль зробив Шимель Віта-Нзака. Ще два м'ячі конголезець забив у поєдинку з "Джорджіанс" - 3:0.

Група 2: "Бенфіка" (Португалія), "Добовєц" (Словенія)
Чемпіон 2010 року "Бенфіка" була класом вище решти команд групи. Португальський клуб, здобувши три розгромні перемоги, зайняв перше місце, а на другу позицію піднявся дебютант турніру "Добовєц".

Гравець "Бенфіки" Фабіу Сесіліу оформив хет-трик у матчі з "Центаром" (8:2), а його партнер по команді Алессандро Патіас зробив покер у поєдинку з "Гранд Про" (9:2).

У зустрічі за перше місце лісабонцям в останньому турі протистояв "Добовєц", який розгромив "Гранд Про" (7:2) і "Центар" (5:2). Однак серйозного опору словенський клуб не надав і поступився з рахунком 1:6.

Група 3: "Пескара" (Італія), "Локомотив" Харків (Україна)
Дебютант турніру "Пескара", як і в попередньому раунді, набрала максимальну кількість очок. Забивши в трьох матчах 24 голи, італійський клуб фінішував у групі першим, випередивши харківський "Локомотив".

У першому турі "Пескара" розгромила "Тиргу-Муреш" (8:3), потім завдяки хет-трику Рожеріо Да Сілви взяла гору над "Локомотивом" (5:1), а в заключному матчі потрапив під каток "Гамбург Пантерс" (11:0). Три голи у ворота німецького клубу забив Максиміліано Решіа.

"Локомотив" стартував з упевненої перемоги над "Гамбург Пантерс" (7:1), потім поступився "Пескарі", а в третьому турі завдяки хет-трику Дмитра Сорокіна зломив опір "Тиргу-Муреш" (5:3).

Група 4: "Слов-Матік" (Словаччина), "Железарєц" (Македонія)
"Слов-Матік" виграв всі три матчі в рідних стінах і в шостий раз поспіль пробився до елітного раунду. Компанію йому складе "Железарєц", у вирішальному поєдинку третього туру насилу здолав "Сієві".

У стартовій зустрічі господарі завдяки дублю Ладислава Микити поклали на лопатки "Железарєц" (5:3), потім два голи Петера Козара допомогли їм взяти верх над "Сієві" (6:1), а хет-трик Марека Беланика припав на матч заключного туру з "Ейндховеном" (8:1).

"Железарєц", спромігшись прийти в себе після поразки від "Слов-Матіка", завдяки двом голам Таулянта Ісмаїлі розбив "Ейндховен" (6:3), а у вирішальній грі був переможений "Сієві" (6:5). Переможний м'яч на останній хвилині забив Даніел.

Група 5: "Ера Пак" Хрудім (Чехія), "Халле-Гооїк" (Бельгія)
"Ера Пак" дев'ятий рік поспіль долає бар'єр основного раунду. Чеський клуб випередив "Халле-Гооїк" і "Нікарс" завдяки кращим показникам в очних зустрічах. "Ера Пак" стартував з поразки від "Халле-Гооїка" - 2:4. У бельгійців хет-триком відзначився Валентен Дюжакьє. Однак у другому турі чехи реабілітувалися і багато в чому завдяки дублю граючого тренера Дентіньо розгромили "Атіну-90" - 6:0.

Вирішальним для "Ера Пака" став поєдинок із брали міні-турнір "Никарсом", який після перемог над "Атіною" (4:1) і "Халле-Гооїком" (6:4) міг собі дозволити навіть програти, але з різницею не більше, ніж у два м'ячі. Ще за 22 секунди до фінального свистка рахунок був 4:2 на користь чеської команди, і це влаштовувало рижан. Проте гол Міхала Ковача приніс "Ера Паку" перше місце, залишивши "Нікарс" за бортом елітного раунду.

Дебютант турніру "Халле-Гооїк" завершив основний раунд розгромом над "Атіною-90" (8:1) і посів друге місце. По дублю зробили Ахмед Сабабті і Рафаел Тейшейра. А втіхою для "Нікарса" може стати результативна гра Максима Сеня, який забив п'ять м'ячів бельгійцям, а ще один гол забив грекам.

Група 6: "Лідсельмаш" (Білорусь), "Дьор" (Угорщина)
"Лідсельмаш" був єдиним учасником квартету, який до цього ще не брав участь в елітному раунді. Проте білоруська команда зуміла продемонструвати клас, набравши максимальну кількість очок. Кампанію вона почала з перемоги над господарем турніру "Дьором" - 4:3. Переможний гол забив Алексєй Чеховський.

У другому турі "Лідсельмаш" взяв верх над "Баку Юнайтед" (4:2), а в заключному матчі, показавши зразкову гру на контратаках, з мінімальним рахунком здолав "Націонал". Долю поєдинку вирішив влучний постріл Дмітрія Гончарова на 34-й хвилині з дальньої дистанції - м'яч вдарився у поперечину і залетів у сітку.

"Дьор" прийшов в себе після поразки на старті і здобув дві перемоги поспіль. З мінімальною перевагою був битий "Націонал" - 5:4. Два голи ударами здалеку забив Хуанра. А в останньому турі господарі легко впоралися з "Баку Юнайтед", які так і не набрали очок - 5:1. По дублю зробили Міхал Сейдлер і Хуанра.

Олег ЛАНЯК, за інформацією uefa.com

05.10.2015 12:45