НАШІ ЗА КОРДОНОМ. НА КОНІ ЕКС-УРАГАН + ВІДЕО

Краще за тиждень себе проявили гравці, які колись грали в Івано-Франківську

У це міжсезоння багато українських зірок покинуло наш чемпіонат, але ми не збираємося їх втрачати з поля зору. Щотижня будемо повідомляти, по мірі наявності інформації про те, як живеться українським футзалістів на чужині.

Країна на півночі від Харкова
У черговому українському дербі зійшлися Володимир Разуванов та Кирило Ципун. Команди наших хлопців обмінялися перемогами. У першій грі найкраще себе проявив Разуванов, який відкрив рахунок у зустрічі. Цей гол Володя забив під завісу першого тайму, що дало його команді хороший поштовх у роздягальні. У другій половині Спартак додав ще більше і буквально знищив Прогрес. Головними термінаторами були Морено і Разуванов, що організували три голи. Екс-"ураганівець" феєрив і в другій грі, фактично тричі засмутивши колишнього партнера, але і Кирило був на висоті. Дії нашого кіпера і багато фарту призвели до того, щоб глазовці записали на свій рахунок три очки.

Не нудьгував і Петро Шотурма, який допоміг своєму клубу розібрати Нову Генерацію. За дві гри Петро забив сам і віддав три результативні передачі. Доречно буде сказати, що у другій грі він відкрив рахунок. Темур Алекберов довіряє нашому гравцеві, що приємно, а він поки виправдовує аванси. Особливо приємно, що Шотурма почав дуже багато працювати на оборону, хоча і не завжди вдало.

З решти можна виділити тільки Олексія Попова, який з Норільським Нікелем взяв три очки в двох іграх з Югрою. Політех Романова і Свірідова без особливих варіантів програв Дінамо. До речі, основний склад Динамо взяв Віктора Кравцова на Суперкубок світу. Це добре, але з іншого боку дуже сильно пахне зміною громадянства...

Білорусь
Сергія Гупаленка сильно засмутили його колишні підопічні. Тарас Королишин і Сергій Крикун разом з Вітеном каменя на камені не залишили від Борісова. Обидва українці оформили по дублю у воротах "дев'ятисотих".

В Ліді запалюють Іванов і Хурсов, Олександр в цьому турі не забивав, зате Дмитро відвантажив парочку і з дев'ятьма голами очолює бомбардирський залік. До речі, на тижні вони зіграли два спаринги з Нікарсом і двічі грюкнули чемпіона Латвії. Там Іванов теж відзначався точними пострілами. На п'яти йому наступає Крикун з вісьмома голами.

Що стосується хлопців з Сталіци, то вони перемогли у перенесеному матчі. Добре постарався Сільченко, а вчора зіграли свій перший матч в основному раунді Кубка УЄФА. Мали всі шанси на нічию з Ера Паком, відмінно зіграли Сільченко і Юнаковим, але за пару секунд до сирени мінчани не використали забійний момент зрівняти рахунок...

Крім цього перемогою відзначилася команда Цоя, Тригубця і Когута, останній з них відзначився. Друге очко набрав Форте, за який забив Задорожний.

Польща
На заході відмінно проявив себе Роман Вахула. Наш форвард оформив дубль у воротах Погоні. Дуже схоже, що гольовий пас на себе записав Олександр Бондар, коли забивався перший гол, але точної впевненості немає, якість відео не дуже хороше. Хоча лівий, передача лівою ногою натякають. Не зайвим буде додати, що гол і пас на себе записав близький нам Павел Будняк. До речі, у складі Погоні грав Олександр Шамотій, але запам'ятався лише попередженням.

У другому турі було заплановано ще одне українське дербі, але гру Ред Девілс з ГАСом перенесли на 8 жовтня.

Азербайджан
Тут наші хлопці у складі Фенера грюкнули новий Араз - Хазар Айландс. Українці теж прийняли участь у цій перемозі. Особливо відзначився Євген Валєнко. За його участі забивався другий гол, коли Валєнко пробив після скидки з кутового і на добивання зіграв Гаджиєв. У третьому м'ячі наш шостий номер збірної виступив повноцінним асистентом. Доречно буде сказати, що тренер Фенера саме Валєнка награє п'ятим польовим.

Після цього Хазар ще раз докупив бразильців, а то, що щось пішло не так. У складі Айландс вже 11 бразильців, а останнім став добре нам відомий Луїз Негао, що вигравав з Ураганом віце-чемпіонство.

Казахстан
Тупо поки все тихо, але Олег Солодовник підтягнув свого улюбленого Вассуру.

Для повного щастя і трагізму можна додати, що вчора Роніньо оформив дубль за Спортінг Париж в Кубку УЄФА. Який склад був у "драконів"!..

Євген ПОТИКУН, iSport.ua.

01.10.2014 16:54