НАШІ ЗА КОРДОНОМ. УКРАЇНЦІ ВИРІШУЮТЬ У БІЛОРУСІ ТА РОСІЇ

Вкотре проявили себе Свірідов з Романовим, Крикун з Івановим, а Шотурма забив дебютний гол

У це міжсезоння багато українських зірок покинуло наш чемпіонат, але ми не збираємося їх втрачати з поля зору. Щотижня будемо повідомляти, по мірі наявності інформації про те, як живеться українським футзалістам на чужині.

Країна на півночі від Харкова
Знову досить вдало тур склався для наших пітерців. Романов і Свірідов грали проти команди Олексія Попова, де не соромилися вражати ворота суперника. Матчів було зіграно два, обидва завершилися внічию 4:4. У двох з них перші скрипки грали наші хлопці. У кожній з ігор дебютний гол Політеху забивав Михайло Романов, а Богдан Свірідов відзначився один раз, але як! Форвард збірної України здійснив рейд від свого карного майданчика до чужого, обіграв всіх і вколотив м'яч у ворота суперника. Трохи прикро для Романова і Свірідова, що в двох матчах вони набрали лише два очки, адже вели 4:2 в кожній з ігор, проте рахунок не втримали.

Було в ці вихідні і ще одне українське дербі. Колишні "дракони" Ципун і Шотурма зустрілися один з одним. Захист Прогресу змушував бажати кращого, а тому Кирила розстрілювали з будь-яких позицій. Нашому воротарю довелося в першій грі особисто витягнути з сітки чотири м'ячі. У КПРФ одним з найактивніших був Петро Шотурма, який зумів відзначитися першим голом у новому чемпіонаті, сподіваємося, що це додасть йому впевненості в собі. Друга гра стала продовженням першої, Ципун виручив поки міг, але захист зіграв настільки огидно, що навіть для нічиєї подвигів нашого воротаря виявилося недостатньо.

Володимир Разуванов зі своїм Спартаком двічі поступився Сінарі, якщо в першому матчі у червоно-білих були шанси зачепитися за очки, то у другому вони без варіантів програли. До речі, умовно наш Морено забивав у кожній грі. Віктор Кравцов в дублі Дінамо засвітився в першій же грі, де відвантажив два м'ячі у ворота Норільського Нікелю.

Білорусь
На північному заході в грандах продовжують виконувати соло Гуменюк, Крикун, Іванов і Сільченко. Дмитро Іванов і Олександр Хурсов допомогли Лідсельмашу розправитися з Гранітом. Вони забили чотири з п'яти голів своєї команди і були визнані найкращими гравцями матчу. У Граніті проявляли активність Тригубець і Когут, перший навіть забив, але для турнірних очок цього виявилося мало.

Сталіца зіграла важкий матч з Мапідом і перемогла тільки завдяки голам Сільченка та Гуменюка. Дмитро вирвав перемогу для своїх за чотири хвилини до кінця гри. У Вітені вже традиційно кращим виявився Крикун, що покарав Форте з Мірошником і Задорожним.

Результати українських тренерів розійшлися. Сергій Гупаленко вперше в сезоні програв, а Олександр Даниленко переграв Вітразь. До речі, за БЧ відзначився Чернієнко.

Польща
На заході для наших сезон почався не дуже успішно. "Зоряні" Бондар, Коваль і Вахула не зуміли допомогти Віслі обіграти Рекорд. Менш зірковий Кіданов з корабля на бал відзначився за Гвязду, однак користі від його голи не було - поразка 1:4.

Азербайджан
На сході скоро почнеться чемпіонат, а нині команди дограють останні спаринги. Одним з таких був матч між Аразом і Фенербахче. Фенер з допомогою нашої четвірки розбив азербайджанського домінатора, а один з чотирьох м'ячів на рахунку Євгена Валєнка.

Євген ПОТИКУН, iSport.ua.

23.09.2014 23:28