ОФІЦІЙНО: ФК «ЛУКАС» ПРИПИНИВ СВОЄ ІСНУВАННЯ

Сумні новини з Кременчука - "кондитери" більше не зіграють

Про це гравцям команди керівництво ВТК "Лукас" повідомило 28 квітня на командних зборах. За словами президента клубу Олександра Порохні проект під назвою ФК "Лукас" обходиться компанії дуже дорого і далі утримувати команду немає фінансової можливості. Тому 28 квітня 2015 року став останнім днем існування команди "Лукас".

Нагадаємо, що ФК "Лукас" був заснований восени 2009 року і за цей час пройшов досить успішний і динамічний шлях розвитку від команди 3-ої ліги чемпіонату міста до чемпіонату України. У дебютному сезоні в Екстра-лізі підопічні граючого тренера Валентина Цвєлих за підсумками "регулярки" посіли восьме місце, що гарантувало їм участь у плей-офф.

В 1/4 фіналу "кондитери" програли чинному чемпіону - харківському "Локомотиву" (2:4, 1:4), після чого минулої суботи зіграли у матчі за 5-е підсумкове місце, яким поступилися покровській "Титан-Зорі". По завершенні цього сезону клуб "Лукас" виконав перед футболістами всі контрактні зобов'язання, і в літнє міжсезоння гравці можуть працевлаштовуватися в будь-які інші клуби на правах вільних агентів.

Нагадаємо, що також під великим питанням знаходиться майбутнє ще двох нещодавніх учасників Екстра-ліги - рівненського "Кардиналу" і луганської ЛТК. Генеральний спонсор рівнян припинив фінансування команди, а президент клубу склав з себе повноваження. У "телефоністів" серйозні проблеми з фінансуванням через війну на Донбасі і окупацію Луганська.

Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК "Ураган". За інформацією fc.lukas.com.ua

29.04.2015 01:32