ПЕРЕМОЖЦІ ХРИСТИЯНСЬКОЇ ФУТБОЛЬНОЇ ЛІГИ ОТРИМАЛИ НАГОРОДИ

У вшануванні переможців та призерів взяли участь п'ятеро "ураганівців"

Минулої суботи, 8 листопада, відбулось нагородження переможців та призерів четвертого сезону Християнської футбольної ліги. Найкращих учасників змагань привітали головний тренер НФК "Ураган" Іван Скіцко, гравці команди Роман Кіндратів, Андрій Сімка і Роман Колток, клубний лікар Михайло Даньків, а також голова міського спортивного комітету Віталій Матешко.

Церемонію почали з вручення персональних нагород, а також відзначення тих, хто брав активну участь в організації ліги. Далі свої медалі отримала трійка призерів Другої ліги - "Joma", "Тема-Станіслав", а також "Рошен Прикарпаття". Зазначимо, що в чемпіонській гонці "Joma" лише на два пункти випередила свого найближчого переслідувача. Комплект медалей Першої ліги розподілили між собою "UTeam-КЕП", "Звір" і "Зоря-2". Переможець цього дивізіону - "UTeam-КЕП" - за весь чемпіонат зазнав лише однієї поразки.

Тріумфаторів Вищої ліги нагороджував Іван Скіцко, чий "Ураган" того ж дня завоював першу домашню перемогу в сезоні. Золоті нагороди приміряли на себе гравці команди "Курінь-Пас" (яка, до слова, з цього сезону вперше виступатиме в еліті обласного чемпіонату з футзалу), срібло дісталось "Зорі", а бронза - "Ельдорадо-Галицький Двір".

Як зазначив капітан команди "Курінь-Пас" Роман Зубкевич, рівень ХФЛ цього сезону виявився досить високим. "Ми вперше виступали в Християнській футбольній лізі. До неї заявилися дуже хороші команди, які виступають на чемпіонаті області з футзалу. Було цікаво і важко грати, і тим цінніша наша перемога", - наголосив Зубкевич. За словами гравця, запорукою перемоги "Курінь-Паса" стала дисципліна, адже команда завжди збиралась на матчі і дотримувалась вказівок тренера.

Організатор Християнської футбольної ліги Дмитро Андрусів розказав, що ще на початку сезону виділились чотири лідери - "Курінь-Пас", "Ельдорадо-Галицький Двір", "Віза Вторма" і "Зоря", на які і покладались основні медальні надії. Разом з тим, ще в середині розіграшу їм складали конкуренцію інші колективи, але фініш виявився більш-менш прогнозованим.

Іван Скіцко разом із іншими "ураганівцями" підтримує івано-франківську Християнську футбольну лігу з початку її заснування - тобто вже чотири роки. Він наголосив, що надзвичайно важливо, щоб проводились такі турніри, які залучають молодь до спорту. "Ці змагання починаються у березні, коли закінчується футзальний сезон, і тривають весну, літо і осінь. Дуже добре, що є такі люди, як Дмитро Андрусів, які організовують подібні змагання. "Ураган" завжди з радістю відгукується на подібні ініціативи, і ми й надалі співпрацюватимемо з Християнською футбольною лігою", - підкреслив Скіцко.

Таким чином, Християнська футбольна ліга відправляється на кількамісячний відпочинок. За словами Дмитра Андрусіва, вони думають щодо проведення взимку коротких футзальних кубків. А повернення самої ліги очікується вже наступного березня.

Марія ЧАЛА, "Галичина Спортивна"

11.11.2014 20:20