ПЕРША ЛІГА: 10 КОМАНД ГОТОВІ ВИЙТИ НА СТАРТ

Першість України стартує 6 жовтня, є два варіанти формату

21 серпня у Будинку футболу відбулася нарада за участю представників потенційних команд-учасниць Першої ліги, присвячена початку нового сезону. Десять з них вже попередньо підтвердили свою згоду на участь у першості країни.

Загалом, учасниками Першої ліги сезону 2018/19 років можуть стати такі команди: "Віза-Вторма" (Івано-Франківськ), "Ураган-2 КФВ" (Івано-Франківськ), "Епіцентр К Таїрова" (Одеса), ФК "Володимир" (Тиврів, Вінницька область), "Донбас Енерго" (Слов'янськ, Донецька обл.), "Феміда-Старлайф" (Хмельницький), "Food Centre-СумДУ" (Суми), "Рятувальник" (Ромни), "Атлетик" (Бровари), Академія футболу ФК "Кобра" (Харків), "Дніпро-Черкаси" (Черкаси), "Шевченків край" (Черкаська обл.), Академія "Зоря" (Білозір’я, Черкаська обл.), "Продексім-2" (Херсон) і об'єднана команда з Кривого Рогу.

Впродовж зустрічі обговорювалися питання формату, календаря, трансляцій змагання, заявкових періодів та інших аспектів. Учасникам заходу було запропоновано для обговорення два формати розіграшу чемпіонату:

1) у разі участі 10 та меншої кількості команд, розіграш відбуватиметься у два кола з роз’їздами та з раундом плей-офф (переможець регулярного чемпіонату напряму кваліфікується до півфіналу, а команди, які посядуть місця з 2 по 7 розігрують три перепустки до наступної стадії);

2) якщо остаточна кількість учасників буде більшою, ніж 10, розіграш проходитиме без стадії плей-офф, винятково у форматі регулярного чемпіонату.

Незважаючи на систему розіграшу, яка буде затверджена у подальшому, датою початку змагань одностайно визначено 6 жовтня. Орієнтовним терміном завершення чемпіонату стане 11 травня (дата останнього туру за умови проведення чемпіонату за форматом регулярний чемпіонат + плей-офф). Окремо також було обговорено питання щодо обов’язковості інтернет-трансляцій домашніх матчів.

Було визначено, що у термін до 31 серпня 2018 року команди подають до АФУ письмове підтвердження участі у чемпіонаті та пропозицію щодо окремих аспектів проведення чемпіонату. Натомість, до 1 жовтня повинна бути проведена реєстрація гравців та заявка команд.

Прес-служба АФУ

21.08.2018 18:45

Fatal error: Allowed memory size of 268435456 bytes exhausted (tried to allocate 130968 bytes) in /home/uragan/uragan.if.ua/www/includes/bootstrap.inc on line 2804