ПОЧАТОК СЕЗОНУ, НА ЯКИЙ МИ ЗАСЛУЖИЛИ!

Ураган перемагає Продексім з рахунком 7:0 і стає володарем Суперкубку України Favbet.

 

Як ми і писали в анонсі, битва Драконів і Мельників поступово стає класикою українського футзалу. До цих матчів прикута величезна глядацька увага, а футзалісти грають з подвійною енергією.

Безумовно, гра за Суперкубок України є матчем, який багато хто називає виставковим, або контрольною грою з підвищеною відповідальністю.

Тим не менш, ми не згодні з таким позиціюванням, адже коли Чемпіон грає проти Володаря Кубку (до того ж, саме в очних дуелях і вирішувалася доля цих трофеїв) то, безумовно, ніхто не буде грати у пів сили.

Власне кажучі, ці слова лише підтвердило звітне протистояння. Якщо забігти трішки вперед, то можна впевнено сказати, що новачки Драконів виявилися набагато кориснішими, аніж гравці, які влітку підсилили склад херсонської команди. 

Ці слова ми можемо підтвердити фактами. Наприклад, Максим Мануйленко саме у грі з Мельниками забив свій дебютний м’яч за Ураган, а усі інші новачки команди, а саме Кузь, Радевич і Коваль (так-так, ми пам’ятаємо, що Сергій вже захищав кольори нашої команди) органічно вписалися в гру з трьома четвірками. Зазначимо, що Продексім не задіяв у грі свого найбільш зіркового новачка - Сорокіна.

Безумовно, головним відкриттям цього матчу, можна навіть сказати одкровенням, стала гра Ярослава Лебідя. Так, він неодноразово доводив свою необхідність та користь для команди, однак три м’ячі у матчі за Суперкубок - це неймовірно. Але головне своєчасно повернутися до роботи і пам’ятати, що сезон довгий, тож святкувати довго просто не можна.

Але, знову ж таки, забігаючи вперед, зазначимо, що усі голи Лебідя були дуже яскраві. Перший, який він забив на 12-й хвилині матчу, відбувся у два дотики. Першим – м’яч обробив після дальньої передачі, другим – пробив точнісінько у кут воріт. Цікаво, що буквально у попередньому епізоді саме Ярослав ледь не привіз проблеми Драконам, коли обрізався біля власних воріт, але гравцю Мельників не вистачило точності. А після голу Ярослава класний момент ще мав Білоцерківець, який влучив у стійку…

Коли Лебідь робив рахунок 2:0, цьому передувала класна передача від Шеремети з кутового, після чого Ярослав в один дотик переправив м’яча у ворота. В кінці матчу був і третій гол від Лебідя, коли він скористався помилкою суперника при розіграші чисельною більшості, відправивши м’яч у порожні ворота.

Але якщо йти за хронологією, то Драконам вдалося забити не тільки «в роздягальню» (а Лебідь забив на останній хвилині першого тайму), а й, давайте скажемо так, «з роздягальні». Не встигли команди зіграти бодай однієї хвилини у другому таймі, як рахунок став вже 3:0. Федюк промчав правим флангом, а потім виконав передачу на дальню стійку, де вже чатував Когут, переправивши м’яч у ворота.

Але давайте будемо відверті, Продексім також створював моменти біля воріт Колтка. Роман, який провів увесь матч в воротах Драконів не тільки регулярно рятував нашу команду, а й іноді, мабуть, вселяв невпевненість гравцв суперника, які просто не влучали у ворота. В цьому контексті можна згадати моменти Ланко, а також удари Зварича і Корсуна.

Тим не менш, забивали в цій грі виключно Дракони. Як вам робота четвірки новачків: Мануйленко-Радевича-Кузя-Коваля? На це питання, до речі, яскраво дає відповідь епізод, який виник на 27-й хвилині матчу, коли Коваль елегантно вивів на побачення з кіпером херсонської команди Мануйленко, а Максим впевнено пробив голкіпера, але точно у кут воріт – 4:0.

В такій ситуації Мельникам необхідно було ризикувати, тож Хаві Родрігес почав грати з п’ятим польовим гравцем. Майже одразу це призвело до моменту у воріт Колтка, але Роман після майже вбивчого удару с лівого флангу, в карколомному стрибку відвів загрозу від воріт Урагану.

Далі – більше. Абакшин виграв силову боротьбу у Давіда, який виконував функції п’ятого польового гравця, віддав передачу на лівий фланг, а сам побіг замикати дальню стійку. Як наслідок, 78-й номер Драконів отримав передачу у відповідь і, не дивлячись на ще один поштовх у спину від Давіда, переправив м’яч у ворота – 5:0.

Але чемпіон не здавався і міг забити бодай один м’яч, однак усі небезпечні удари йшли повз ворота. Та й в втома, напевно, давалася в знаки, адже на останніх хвилинах Ураган забив ще двічі, скориставшись помилками суперниками при грі 5 в 4. Спочатку це зробив Лебідь, а потім більярдний удар зі своєї половини поля вдався кращому бомбардиру Екстра-Ліги у минулому сезоні, Артему Фаренюку – 7:0.

Ураган – володар Суперкубку України Favbet 2019!

На цьому ставимо крапку, хоча краще сказати «три крапки». Адже сезон тільки розпочався і ми чекаємо нових не менш ефектних перемог від нашої команди.

Продексім (Херсон) – Ураган (Івано-Франківськ) – 0:7 (0:2)
Голи:Ярослав Лебідь (12, 20, 30), Юрій Когут (21),Максим Мануйленко(27), Даниіл Абакшин (29), Артем Фаренюк (30)
Попередження:Ігор Корсун (25) – Микола Микитюк (19)


Продексім:Юрій Савенко – Віталій Скорий (к), Михайло Волянюк, Даніель, Євген Ланко, Микола Білоцерківець,Петро Шотурма,Ігор Корсун, Михайло Зварич, Давид Річард Іштван,Максим Бессалов, Кирило Ципун, Ілля Бакінський.
 

Ураган: Роман Колток –Андрій Федюк(к), Юрій Когут, Роман Кордоба, Артем Фаренюк, Даниіл Абакшин, Микола Микитюк, Ярослав Лебідь, Руслан Шеремета,Сергій Коваль, Максим Мануйленко, Віталій Радевич, Тарас Кузь,Володимир Кардаш.

Прес-служба НФК Ураган

 

08.09.2019 00:25