ПОГРАЛИ І В ФУТБОЛ, І НА НЕРВАХ: УКРАЇНА ПЕРЕМАГАЄ СЛОВАЧЧИНУ

Чемпіонат світу серед студентів-2014 (Антекера / Малага, Іспанія)
 

У матчі проти команди Словаччини (а це була півфінальна гра чемпіонату світу в турнірі за 9-12 місця) студентська збірна України нарешті отримала можливість зіграти в оптимальному складі. Відбули всі свої дискваліфікації Разуванов і Сірий, що вийшли в першій четвірці разом з Грициною і Росем. Правда, трохи скаржився на біль в нозі Шотурма, але в принципі на майданчик був готовий вийти, хоча в підсумку, так і не виходив.

Гра відразу ж зав'язалася на зустрічних курсах, і в ній досягли успіху словаки - рейд одного з футболістів завершився точним ударом з лінії штрафного. Пропущений українцями гол не випливав з логіки подій, оскільки ініціатива повністю перейшла до наших футболістів. Моменти біля воріт словацького голкіпера стали виникати один за іншим, але тільки в середині тайму після розіграшу кутового Клочко вдалося зрівняти рахунок. Після цього перевага збірної України стало просто-таки переважною, і якби наші хлопці реалізували всі моменти, рахунок міг би дістатися до двозначного. Однак з того, що вони створили, реалізували лише дві можливості - Коваль точно пробив метрів з десяти, а Рось не залишив шансів словацькому голкіперові ударом з меж штрафного.

На початку другого тайму українці, на жаль, ще двічі пробачили суперника, не реалізувавши виходи "два в нуль". Коли ж Олександр Косенко вирішив дати можливість пограти Кардашу, який вийшов замість Савенка, незабаром рахунок скоротився до мінімального - м'яч влетів у ворота після удару чи не від бічної лінії. Гру, щоправда, незабаром трохи заспокоїв Разуванов - 4:2, але найцікавіше в матчі було попереду.

Словаки почали грати з п'ятим польовим, у відповідь на це і Олександр Косенко почав випускати Рося у воротарській футболці. Такий хаос приніс удачу супернику - спочатку наші хлопці не змогли вибити м'яч зі штрафного, що дозволило словаку пропхати м'яч у сітку. Через кілька секунд рахунок став рівним - після дальнього удару по нашим порожніх воротах м'яч влучив у руку комусь з українців, і арбітри поставили пенальті - словаки його реалізували.

Гра прийняла сумбурний характер, і тут футбольну кмітливість проявив Рось - поки словацький воротар думав, мінятися чи не мінятися, при цьому оголивши ворота, Артем запустив м'яч у порожні ворота зі своєї половини. І це 5:4. Той же Рось міг оформити і хет-трик, але незабаром не реалізував 10-метровий.

Останні секунди словаки провели, граючи з п'ятим польовим, але збірній України вдалося зберегти свою мінімальну перевагу. Таким чином, в неділю, 20 липня, о 12.45 за київським часом в поєдинку за 9-10 місця збірна України зіграє зі збірною Ізраїлю, яка в паралельному матчі виграла у Німеччини 8:4.

УКРАЇНА - СЛОВАЧЧИНА - 5:4 (3:1)
Україна: Савенко (Кардаш) - Рось, Разуванов, Сірий, Грицина - Коваль, Клочко, Королишин, Дзюба, Шотурма, Литвинов, Мануйленко
Голи в України: Клочко, Коваль, Рось-2, Разуванов.

Анатолій ПОДВОЙСЬКИЙ, futsal.sport.ua

19.07.2014 10:05