ПРЕЗИДЕНТИ КЛУБІВ ВИЗНАЧИЛИСЯ З ФОРМАТОМ СЕЗОНУ 2017/2018

У наступному сезоні зміниться 1/4 фіналу плей-офф і "бронзова" серія

13 червня у столичному Будинку футболу відбулась нарада президентів клубів Екстра-ліги. Керівники команд елітного дивізіону українського футзалу під головуванням президента Асоціації футзалу України Сергія Владика обговорювали формат нового чемпіонату, а також Кубку України у сезоні 2017/2018 рр. Після кількох годин обговорювання та зважування всіх "за" і "проти" були визначені контури наступного сезону.

Чемпіонат України
Сезон в Екстра-лізі, як це вже було попередньо узгоджено на нараді представників клубів, розпочнеться 9 вересня матчем за Суперкубок України, за який будуть боротися херсонський "Продексім" та харківський "Локомотив". А сам чемпіонат розпочнеться 16 вересня. Найважливішим питанням стосовно чемпіонату був його формат. Нагадаємо, що АФУ надала клубам для розгляду кілька варіантів проведення чемпіонату України.

Врешті решт, було вирішено, що формат чемпіонату в наступному сезоні буде таким же самим, як і до цього часу – регулярна частина та етап плей-офф. Чвертьфінальна, півфінальна та фінальна серії плей-офф будуть проходити до трьох перемог однієї з команд. Щодо серії за бронзові медалі, то було прийняте рішення про її проведення до двох перемог однієї з команд.

Кубок України
Щодо розіграшу другого за значенням трофею в українському футзалі – Кубку України – було прийняте рішення про те, що перед кожним етапом, починаючи з 1/8 фіналу, коли у боротьбу вступатимуть клуби Екстра-ліги, проводитиметься жеребкування наступної стадії змагань. Як і в минулому сезоні, вирішальні матчі розіграшу Кубку України будуть зіграні у форматі "Фіналу чотирьох".

За інформацією прес-служби АФУ

13.06.2017 22:21