РОЗДАЧА СЛОНІВ РОКУ ВІД ISPORT.UA + ВІДЕО

Короткі і часом веселі підсумки 2014 року

Розчарування року: Лукас. Якось чекали чогось більшого, поки тільки програма мінімум, і то, через те, що Приват СумДУ ще просто мертві.

Приємна несподіванка року: Лідерство ЛТК. Здавалося б, що є у телефоністів, але вони перемагають наліво і направо.

Скандал року: скорочення ігор плей-офф. Всі пам'ятаємо, чим це закінчилося.

Втрата року: Єнакієвець. Найдавніший футзальний клуб елітного дивізіону закрився.

Зміна поколінь року: Ураган. Мінус майже всі, прихід дублерів і нічого так хлопці грають, досить непогано, куди краще минулого сезону в Першій лізі.

Придбання року: Титан-Зоря. Давно чекали, хотіли, любили в Екстра-лізі. В цьому році зайшли і так розкочегарились до кінця року, що навіть Енергія і Кардинал - суперники по силам.

Тренер року: Роман Ковальчик. Потрібно щось писати, правда?

Воротар року: Юрій Савенко. Теж?!!!

Гравець року: Микола Білоцерківець. Найсильніший і найстабільніший гравець Локомотива 2014 року. Пам'ятаємо, що було з Локо, коли Микола вилетів через травму.

Відхід року: Валерій Легчанов. Пішла епоха, завершив кар'єру легендарний гравець і капітан львівської Енергії. Як же бракує його харизми...

Повернення року: Андрій Федюк. Коли дізнався, що в Енергії буде Федюк, то подумалося, що зовсім погано у Львові, однак праткика показала, що є ще порох!

Невдаха року: Артем Рось. Удача не посміхнулася Артему в 2014. Спочатку розвал Єнакієвця, потім не склалося в Прогресі і десь ще за кордоном, довелося повернутися під крило улюбленого тренера. Можливо, у наступному році пощастить?

Везунчик року: Андрій Пітуля. Сидів на лавці, вийшов на серію пенальті у фіналі Кубка, виграв її, здобув Кубок, знову сів на лавку.

І швець, і жнець, і на дуді гравець року: Павленко, Цвєлих, Піддубний і Соломка. Чотири граючі тренери в цьому сезоні. Майже в половині команд...

Традиція року: Енергія і Суперкубок - паралельні прямі. Вже п'ятий програли...

Подія року: У збірної є НЕЗАЛЕЖНИЙ головний тренер. І 20-ти років не пройшло, хоча зачекайте...

Аванс року: Приват і СумДУ. Віримо, любимо і чекаємо, коли адаптуєтеся і припините вакханалити з різницею м'ячів за гру у -6 і більше. Давайте, рідні.

Кращий перехід року: Богдан Свірідов з Єнакієвця в Політех. Прийшов і відразу показав, що людина дуже потрібна.

Найгірший перехід ходу: Іво Юкіч. З Нікарса в Єнакієвець. Приїхав, потусувався зі Срною, поїхав.

Легіонер року: Бето. Дуже шкода, що у нас з економікою так погано, шикарний же гравець, всі бачили. Гора!

Прогрес року: Дмитро Шамлі. З Локомотива-2 у збірну, де карає шкідливих португальців і інших.

Таємний агент року: Петро Шотурма в КПРФ.

Зовсім ще пацан року: Дмитро Ментянник. Валити в Екстра-лізі голи у неповні 17 років (16 років 8 місяців і 11 днів) - це вам не хухри-мухри, схоже, що раніше забивав тільки Олександр Кондратюк (16 років 6 місяців і 7 днів).

Старий року: Валерій Чичикало. Він з далекого 1973-го, старше нього в Екстра-лізі немає нікого, але все ще може, витягує мертві м'ячі для Покровки.

Сірий кардинал року: Володимир Фелишин. Велика людина, просто велика, рушійна сила Енергії.

Атака року: Ураган

Матч року: Фінал Кубка України. Нижче є огляд, до речі.

Гол року: Дмитро Клочко (дивитися з 1:25)

Дурість року: Отримати після цього гола другу жовту за святкування...

Селище року: Покровське. Новачок Екстра-ліги - ні кола, ні двора, в 60-и кілометрах війна, совковий зал, відсутність сайту, трансляцій та оглядів... але при цьому Титан-Зоря вдома поки ще нікому не програла і набирає, набирає, набирає. Вчіться, не обов'язково мати все, щоб бути прекрасними.

Сенсація року: Роман Бакум. Вискочив, як пилип з конопель, і як почав забивати. За весь минулий сезон в Першій лізі Роман забив чотири голи, а в вишці - вже 12 в 12 іграх!

Брутальність року: Збірна України на Євро-2014. Два матчі, один забитий гол, нуль пропущених, вихід з групи з першого місця. Вічний рекорд УЄФА. FUCK OFF BITCHES!

Фраза року Валерія Замятіна: "Хотілося б сподіватися, може таке бути, але чесно кажучи, він скільки років цим всім займається, був віце-президентом АФУ, зараз теж не остання людина, але сруть на голову і ніхто нічого не змінив, але хотілося б сподіватися на краще.

Хочу передати привіт і сказати спасибі всім тим, хто вболівав за Єнакієвець. Вибачте, якщо когось образили і не вдарили обличчям у бруд. Спасибі Андрію Новікову за те, що утримував команду. Не можна так робити, ми весь сезон йшли, йшли, а потім нас так скинули".

Привітні сусіди року: Брати-сябри. У сусідній Білорусі виступає рекордна кількість українських гравців - 33 плюс два тренера Даниленко і Гупаленко!

Фанатський паблік року: Кардинал!

Прогрес року: Спортлідер. З повного невдахи у найбільш забивну команду ліги. Блін, 11:2 на виїзді - це сильно, адже ще були 11:6 з Титаном-Зорею.

Регрес року: Екстра-ліга. Не будемо про сумне.

Негатив року: Рівень чемпіонату пішов серйозно в мінус, хороших матчів раз-два, та й то з застереженням.

Позитив року: Стало більше команд в Екстра-лізі, що дає надію на світле майбутнє. Коли-небудь.

"Афігеть" року: У Рівному новий паркет! Яким чином в цей кризовий рік в Рівному змінили паркет - незрозуміло, але якось і розбиратися не особливо хочеться.

Всіх з святами! Ще одна картинка з пабліка Кардинала :)

Євген ПОТИКУН, iSport.ua

30.12.2014 11:46

Fatal error: Allowed memory size of 268435456 bytes exhausted (tried to allocate 130968 bytes) in /home/uragan/uragan.if.ua/www/includes/bootstrap.inc on line 2804