ТОВАРИСЬКИЙ МАТЧ. КОСТА-РИКА - УКРАЇНА - 1:1

"Синьо-жовті" без перемог завершили серію спарингів перед стартом Мундіалю

Збірна України з футзалу в ніч з понеділка на вівторок за київським часом провела свій заключний контрольний матч напередодні чемпіонату світу, що стартує 10 вересня. У цій грі суперником команди Олександра Косенка була 19-я команда світового рейтингу – збірна Коста-Рики, яка є найсильнішою у своєму регіоні – зоні КОНКАКАФ.

Нагадаємо, що два своїх попередніх спаринги українці програли – 0:2 збірній Італії в італійському місті Кавалесе, і 3:5 збірній Колумбії вже в Букараманзі. Звичайно, товариські матчі на те і проводяться, щоб тренерський штаб отримав повну інформацію про ступінь готовності футболістів, так і всієї команди в цілому. Але після двох поразок наші футболісти були сповнені бажання таки добитися перемоги, і з позитивними емоціями готуватися до свого стартового матчу на Мундіалі проти збірної Бразилії, який відбудеться 11 вересня.

Ворота збірної України в цьому матчі захищав Дмитро Литвиненко, і в перші 20 хвилин у нього було небагато, як, втім, і його візаві. Збірна України на 8-й хвилині втратила хороший шанс відкрити рахунок, коли комбінація з передачею "на третього" завершилася неточним ударом з дуги. Костариканці ж були близькі до того, щоб забити, вже ближче до кінця тайму. На 18-й хвилині після удару з середньої дистанції Литвиненка підстрахувала штанга, а в наступній атаці Ерік Бренес, вийшовши зліва під гострим кутом один на один, пробив повз ближній кут воріт. Перший тайм – 0:0.

Другий тайм пройшов жвавіше, багато в чому завдяки тому, що збірна України швидко відкрила рахунок. На 23-й хвилині Коваль відібрав м'яч у суперника в центрі майданчика, наблизився до воріт, і метрів з восьми пробив. Через 3 хвилини Білоцерківець міг збільшувати рахунок, але в межах штрафного не зміг в ближньому бою переграти голкіпера костариканців Сантамарію. Ну, а на 31-й хвилині вже наші хлопці обрізалися на чужій половині, і суперник реалізував вихід "3 в 1", який завершив Жарель Санді.

Рахунок 1:1 так і зберігся до фінальної сирени. Що ж, збірна України у своєму третьому контрольному матчі не домоглася перемоги, але все ж змогла перервати серію з двох поразок. До першого матчу з Бразилією трохи менше тижня, роботи до його початку, як показали спаринги, у всієї команди предостатньо.

Товариський матч
Коста-Рика – Україна – 1:1
Голи: Жарель Санді - Коваль.

Анатолій ПОДВОЙСЬКИЙ, Sport.ua

06.09.2016 09:02