У КИЄВІ ЗАВЕРШИВСЯ СЕМІНАР ВІД ТРЕНЕРА ЗБІРНОЇ ІСПАНІЇ + ВІДЕО

Хосе Венансіо Лопес провів свій триденний курс лекцій для українських фахівців

Впродовж трьох днів, 26-28 січня, більше 30-ти українських тренерів з ранку до вечора були зосереджені в Будинку футболу і одному із залів Національного університету фізичного виховання і спорту України. Там вони старанно слухали і записували розказане відомим іспанським фахівцем, триразовим володарем звання "чемпіон Європи" разом зі збірною Іспанії - Хосе Венансіо Лопесом.

Кожен з трьох днів був розділений на теоретичний та практичний курс. До обіду "вчитель" і "учні" сиділи за партами в Будинку футболу, а у другій половині дня Лопес показував знання на практиці за допомогою молодіжеої команди івано-франківського "Урагану-2". За словами деяких тренерів, тоненького блокнота могло і не вистачити, щоб законспектувати весь обсяг інформації. Сам же Лопес розбив програму на три частини: у перший день говорили про оборону, другий - про атаку, третій - про окремі нюанси таких як гра з п'ятим польовим і т. п.

Зрозуміло, що іспанці є іспанці: вони ніколи не розкажуть все, ніколи не розкриють найпотаємніших секретів. Тут, як кажуть, "читайте між рядків". Тим не менш українські фахівці залишилися дуже задоволеними спілкуванням з іменитим тренером, і натомість отримали не тільки цінні знання, але і сертифікати учасників курсу.

Сам же Хосе Венансіо Лопес також подякував усім за плідну роботу і так підсумував своє перебування в Києві: "Це тільки перша, основна частина мого курсу для футзальних тренерів. Я заклав вам фундамент, щоб ви покращували свої знання, свою кваліфікацію і піднімали рівень ваших клубів на якісно новий рівень. Якщо мене запросять знову, я обов'язково приїду до вас з новими вправами".

Також на останній семінар Лопеса завітав нинішній в. о. президента ФФУ Андрій Павелко: "Дуже приємно працювати в колективі, в якому кожен думає про те, як підняти рівень вітчизняного футзалу. У всіх тренерів, які слухали цей курс, є прекрасний шанс перейняти кращий досвід передових фахівців. Впевнений, що це не останній подібний захід в Будинку футболу", - сказав після церемонії вручення сертифікатів Андрій Павелко.

"Керівництво Асоціації міні-футболу (футзалу) України докладає титанічних зусиль, щоб виводити український футзал на новий більш якісний рівень, - підсумував президент АМФУ Сергій Владико. - Для цього ми і запрошуємо фахівців найвищого ґатунку. Сподіваюся, що це буде додатковий крок вперед для українських тренерів, а вони, в свою чергу, продемонструють це на практиці у своїх клубах".

Відзначимо, що у триденньому семінарі взяли участь головний тренер "Урагану" Іван Скіцко, обидва наставники "Урагану-2"  Юрій Костишин та Іван Данилишин, головний тренер клубної ДЮСШ Володимир Слободян, а також виконавчий директор Олег Ковальський.

Під час перебування у столиці України представники "Урагану" завітали до військового госпіталю, де відвідали поранених бійців АТО з Івано-Франківська - Тараса Мокляка та Руслана Юрчишина. "Довго спілкувались, навезли сувенірів, а головне, хлопці зраділи землякам, особливо Тарас, який дуже любить футбол. Спасибі за позитивні емоції та підтримку!" - написала на своїй сторінці у Фейсбук волонтер Єлизавета Масляк.

Олег ЛАНЯК, за інформацією 1Football.info, futsal.com.ua


 

29.01.2015 14:48