У ВТІШНОМУ ФІНАЛІ УКРАЇНА ЗАБИЛА ІЗРАЇЛЮ П'ЯТЬ М'ЯЧІВ

Чемпіонат світу серед студентів-2014 (Антекера / Малага, Іспанія)
 

Свій заключний матч на студентському чемпіонаті світу з футзалу збірна України проводила проти команди Ізраїлю, яка була суперником наших хлопців у поєдинку за 9 місце - свого роду фінальний матч втішного турніру. На груповому етапі ізраїльтяни фінішували в своїй групі останніми, зігравши внічию з Чехією (3:3), і програвши Словаччини (2:3) та Іспанії (0:8). Вже у втішному турнірі збірна Ізраїлю без боротьби отримала технічну перемогу над Оманом, а потім виграла у збірної Німеччини (8:4).

В цих матчах ізраїльтяни, граючи з більш сильними командами, діяли від простого - ззаду гра строго від оборони, а попереду - розрахунок на контратаку. Власне, так розпочала матч збірна Ізраїлю і проти українців, але наша перша четвірка настільки агресивно відіграла свою зміну, що вже на другій хвилині домоглася успіху - Мануйленко, зігравши на добиванні, відправив м'яч у ворота ударом з меж штрафного. Продовжуючи чинити тиск на ворота суперника, збірна України, на жаль, розвинути успіх не зуміла, і в середині тайму пропустила досить прикрий м'яч - штрафний у наші ворота був призначений метрах в п'ятнадцяти, але Савенко після дальнього удару не втримав м'яча, і той закотився у ворота.

Такий поворот подій був на руку супернику, який знову "закрився", і нашим хлопцям довелося не просто, долаючи насичену оборону. І так, і сяк намагалися розгойдати суперника українці - багато грали на стовпа, яким діяв Клочко, били здалеку, але до перерви домогтися переваги в рахунку так і не вийшло.

Робота із завоюванням переваги цього продовжилася з перших хвилин другої половини. Дуже суворо грали ізраїльтяни біля своїх воріт, але ближче до середини тайму "забули" у штрафному Мануйленка, який один в один майстерно переграв ізраїльського воротаря. Рахунок 2:1 протримався недовго - незабаром наші хлопці пропустили контратаку, яку, варто визнати, що суперник розіграв як за підручником, і забивався м'яч, коли Савенко був вже повністю відіграний.

Ось тут-то у наших хлопців, як кажуть, заграло самолюбство - суперник зрідка тільки вибирався зі своєї половини, в той час як у протилежних воріт було жарко постійно. Штурм воріт збірної Ізраїлю завершився автоголом ізраїльтянина, який зрізав м'яч у ворота після удару Клочка. Коли ж збірна Ізраїлю почала грати з п'ятим, Євген Клочко став повноцінним автором гола, а його співавтором виступив Савенко - українці "зловили" суперника на зміну воротаря, і Клочко головою переправив м'яч у сітку після довгої передачі від наших воріт.

Ізраїльтяни продовжували шукати шляхи порятунку за рахунок гри з п'ятим польовим, але для них це обернулося черговим пропущеним м'ячем, який Разуванов відправив у порожні ворота зі своєї половини.

5:2 - перемога збірної України, яка фінішувала на чемпіонаті світу на 9-му місці. Нагадаємо, що всього в Антекері підопічні Олександра Косенка провели 6 матчів - дві поразки від Бразилії (3:4) і Ірану (1:2), і чотири перемоги - над Німеччиною (4:2), Китаєм (5:1), Словаччиною (5:4), і, нарешті, Ізраїлем (5:2).

В понеділок, 21 липня, українська делегація повертається в Київ, і футболісти роз'їжджаються по своїх клубах, щоб почати підготовку до нового сезону.

УКРАЇНА - ІЗРАЇЛЬ - 5:2 (1:1)
Україна: Савенко - Разуванов, Рось, Сірий, Мануйленко - Коваль, Королишин, Шотурма, Є.Клочко - Мик.Грицина, Літвінов, Дзюба.
Голи в України: Мануйленко-2, автогол, Клочко, Разуванов.

Анатолій ПОДВОЙСЬКИЙ, futsal.sport.ua.

21.07.2014 10:05