UA-ФУТБОЛ: ЕКСТРА-ЛІГА. ГЕРОЇ 13-ГО ТУРУ

Сайт ua-football.com - про кращих гравців у матчах чемпіонату України

Раз вже в матеріалі про підсумки 13-го туру ми згадували "День подарунків", то як тут не згадати про тих, чий внесок у результати туру був більш вагомим? Що ми, власне, і робимо.

5-е місце. Олександр Сухов ("ЛТК-ІнБев-НПУ"). 18-річний голкіпер "ЛТК-ІнБев-НПУ" видав просто шикарний матч проти "Спортлідера+", до того ж зберіг свої ворота в недоторканності. По ходу матчу воротар "телефоністів" неодноразово виручав своїх партнерів і рятував від голу. Якщо врахувати, що підопічні Валерія Туркіна грали з одним воротарем, то на Сухова випала подвійне навантаження. Однак молодий вихованець енергодарської воротарської школи (а таких у нашому чемпіонаті чимало – Литвиненко, Савенко, Бакінський, і ось – Сухов) впорався з такою відповідальністю, і в тому, що "ЛТК-ІнБев-НПУ" у такому прекрасному стилі вдалося здобути перемогу над "Спортлідером+", є і його заслуга.

4-е місце. Максим Павленко ("Енергія"). Граючий наставник "Енергії" не втомлюється вражати всіх своєю енергією (прошу вибачення за каламбур). Безумовно, його досвід зіграв одну з ключових ролей у матчі проти "Локомотива". А гол Павленка "Локомотиву" і зовсім став вирішальним. Не будемо згадувати всі голи наставника "енергетиків", які ставали переможними. Скажемо тільки одне: нинішній гол повернув "біло-зеленим" шанси на те, щоб зайняти перше місце за підсумками регулярного чемпіонату. І можна не сумніватися, що Павленко разом зі своїми підопічними зробить для цього все можливе і неможливе.

3-е місце. Валентин Сопільняк ("Продексім"). Гравець "Продексіма" проявив себе з найкращого боку в матчі проти "Привату". Його два голи стали фундаментом перемоги херсонської команди в матчі проти аутсайдера Екстра-ліги. Адже ні для кого не секрет, що криворізький клуб останнім часом додав у грі і дає бій кожному суперникові. Але при цьому результату поки не видно. Тим не менш, "Продексіму" довелося поборотися з гостями. Тому голи Валентина виявилися дуже важливими в цій боротьбі.

2-е місце. Павло Пічкуров ("Титан-Зоря"). Лідер "Титан-Зорі" показав себе у матчі проти "Кардинала-Рівне" у всій красі. Багато в чому завдяки його чотирьом голам "титанам" вдалося уникнути поразки. І така результативність Павла, природно, не залишилася без уваги і може надихнути на подібні подвиги і в найближчих матчах. Тим цікавіше буде подивитися на нього в матчі проти "Урагану".

1-е місце. Віталій Дзюба ("ЛТК-ІнБев-НПУ"). Капітан "ЛТК-ІнБев-НПУ" давно докладає всі зусилля для того, щоб його гра вийшла на новий рівень. І останні матчі за участю цього 20-річного футзаліста показують, що він знаходиться на правильному шляху. А в поєдинку проти "Спортлідера+" він був дійсно найкращим у складі обох команд. Якщо Віталій продовжить рухатися в цьому напрямку, то цілком імовірно, що зовсім скоро він піде на серйозне підвищення. А поки ж він продовжує радувати своєю грою вболівальників "ЛТК-ІнБев-НПУ" і робить це із задоволенням.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, UA-Футбол
 

28.12.2015 09:42