UA-ФУТБОЛ: ЕКСТРА-ЛІГА. ГЕРОЇ 2-ГО ТУРУ

Сайт ua-football.com - про кращих гравців у матчах чемпіонату України

Чемпіонат України серед команд Екстра-ліги починає набирати обертів, а разом з ним це робимо і ми. Вашій увазі пропонується топ-п'ятірка кращих гравців 2-го туру за версією сайту UA-Футбол.

5-е місце. Андрій Мельник ("Титан-Зоря"). Екс-голкіпер "Єнакієвця" вивів "Титан-Зорю" на матч проти "ЛТК-ІнБев-НПУ" з капітанською пов'язкою. І гра показала, що не дарма Едуард Кулик довірив йому це право. Голкіпер покровчан неодноразово рятував свою команду в тих епізодах, де потрібно було проявити воротарську майстерність і багато в чому посприяв розгромній перемозі "титанів". І якщо Мельник зловить такий же кураж під час гри з "Локомотивом", то у харків'ян можуть виникнути великі проблеми.

4-е місце. Дмитро Шеховцов ("Титан-Зоря"). Ще в минулому сезоні, коли Шеховцов перейшов у "Титан-Зорю", було відчуття, що цей молодий гравець знайшов свою команду. Це підтвердилося і на початку нинішнього сезону. Для Дмитра, так само як і його партнерів по команді, Пічкурова і Мілінького, матч у Житомирі був особливим, оскільки всі троє грали проти своєї колишньої команди. І троє, до речі, відзначилися забитими м'ячами. Тільки Шеховцову пощастило більше. Хоча Мілінький і Пічкуров теж заслужили опинитися в рейтингу кращих. Але їх зоряний час, думається, ще прийде. А поки ж зустрічаємо серед героїв туру ще одного гравця "Титан-Зорі", без вдалої гри якого успіх у Житомирі не відбувся б.

3-е місце. Євген Ланко ("Продексім"). Ще один гравець, який забив своєму колишньому клубу, тим самим зробивши значний внесок в успіх своєї нинішньої команди. Ланко вистачило однієї хвилини "чистого" часу, щоб перетворити програш 0:1 в переможні 2:1, які, як виявилося, були не остаточними. Так, Євгену десь допоміг рикошет, а десь - не зовсім впевнена гра Гурка. Але навряд чи хтось зможе сказати, що сам Євген не постарався. Ще як постарався! І "Продексім" зробив дуже гарне придбання в особі цього екс-"кардинала".

2-е місце. Михайло Грицина ("Енергія"). 11-ий номер "Енергії" вдруге поспіль потрапляє у збірну героїв туру за версією нашого сайту. І адже недарма. В минулому турі саме Михайло своїм дублем зламати опір "Титан-Зорі". Тепер же його гол став переможним. Схоже, Михайло Грицина поступово стає "паличкою-виручалочкою" для "Енергії". І якщо так піде і далі, то львівська команда завдяки цьому своєму "джокеру" може замахнутися і на лідируючі позиції. Втім, про це ми, мабуть, поговоримо після візиту "енергетиків" в Харків.

1-е місце. Раміс Мансуров ("Приват"). Безумовно, героєм туру слід визнати граючого головного тренера "Привату". І є за що. Під його керівництвом "Приват" почав перетворюватися ще в минулому сезоні і продовжує робити цей процес і в цьому чемпіонаті. Та й сам Раміс Фаридович показує, що незважаючи на те, що через місяць йому виповниться 42 роки, є ще сили пограти на хорошому рівні. І не просто пограти, а забити гол, тим самим врятувати її від поразки. Та й взагалі варто відзначити, що одна тільки поява Мансурова на майданчику додає впевненості його підопічним. Тому граючий наставник криворіжців заслужив першу сходинку нашого рейтингу.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, UA-Футбол

16.09.2015 09:53