UEFA.COM: ФУТЗАЛЬНИЙ ЄВРО - ЗБІРНА УКРАЇНИ

Офіційний сайт УЄФА представляє учасника чемпіонату Європи

Дворазовий віце-чемпіон Європи збірна України має багатий виступів на подібному рівні, але в Белграді їй доведеться зіграти без свого кращого снайпера. Збірна України, двічі грала у фіналах чемпіонату Європи з футзалу, 2007, 2010, 2012 і 2014 роках не змогла пройти далі чвертьфіналу. На цей раз українці намагатимуться зробити крок далі, але цьому може перешкодити велика кількість травм.

Підопічні Олександра Косенка чудово виглядали у кваліфікації, де Микола Білоцерківець забив вісім голів, включаючи п'ять у матчі з Бельгією. Гравець гравець харківського "Локомотива" став кращим бомбардиром відбіркового циклу, однак через травму він не з'явиться на паркеті в Белграді. Втім, і без нього збірна України вразила в грудні в основному раунді чемпіонату світу, де, зокрема, обіграла з рахунком 5:3 угорців. З ними ж команда Косенка битиметься в своєму першому матчі на ЄВРО.

Українці історично успішно грали проти угорців, яких також здолали в стикових матчах за вихід на ЄВРО-2014. Втім, з іншим суперником по групі, Іспанією, українці грали куди менш вдало, зазнавши 12 поразок у 12 зустрічах. В тому числі - дві невдачі в товариських зустрічах в минулому році і прикра поразка в додатковий час фіналу ЄВРО-2001.

Розклад
4 лютого: Угорщина - Україна, 22:00 (статистика в очних матчах: І11 В7 Н2 П2 ЗГ42 ПГ26)

6 лютого: Україна - Іспанія, 19:30 (статистика в очних матчах: І12 В0 Н0 П12 ЗГ10 ПГ43)

Ключові факти
Найкращий результат на ЄВРО: фіналіст (2001, 2003)

Основний раунд: Данія 5:2, Бельгія 9:2, Азербайджан 3:2 (перше місце в групі 4)

Кращий снайпер в кваліфікації: Микола Білоцерківець - 8 голів

Ключові гравці: Денис Овсянніков, Дмитро Сорокін, Микола Білоцерківець

Три питання: головний тренер Олександр Косенко

- Які ваші цілі на турнірі в Белграді?
- Якщо у нас буде вдалий день, гарна форма, то ми зможемо на рівних грати з будь-якою командою, що бере участь в ЄВРО. Можливо все. Одне з наших завдань - зіграти з якомога меншою кількістю фолів і дискваліфікацій. В такому разі ми зможемо розраховувати на всіх наявних гравців. Вже зараз можу сказати, що турнір зробить багато для просування футзалу по всій Європі.

- Після трьох поспіль вильотів в 1/4 фіналу і завершення виступів вже на груповому етапі в 2007-му готова збірна України зробити наступний крок?
- Вийти з групи буде складно. Звичайно, ми будемо до цього прагнути. Пройти далі можливо, в минулі роки ми вибували у плей-офф за підсумками рівних матчів, в яких все вирішували дрібні деталі.

- Микола Білоцерківець яскраво зіграв у кваліфікації. Наскільки сильно вас буде його не вистачати?
- Через серйозну травму він вибув на кілька місяців і в Белград не поїде. Потрібно знайти якісь інші рішення. Більше відповідальності на інших нападників, хоча знайти заміну такого класного гравця практично неможливо.

За інформацією UEFA.com
 

27.01.2016 12:49

Fatal error: Allowed memory size of 268435456 bytes exhausted (tried to allocate 130968 bytes) in /home/uragan/uragan.if.ua/www/includes/bootstrap.inc on line 2804