УКРАЇНА СИЛЬНІША ЗА СЛОВЕНІЮ В ПЕРШОМУ МАТЧІ - 3:1

У Броварах "синьо-жовті" здобули непросту перемогу над словенцями

Початок матчу ознаменувався розвідкою, традиційно для таких матчів. Словенці зробили ставку на контроль м’яча, в той час як українці наче по підручнику відпрацьовували позиційний захист. Перше, що кинулось в очі - помилки нашої збірної при обрізках на чужій половині поля - ми повільно повертались в захист, і суперник мав кілька можливостей цим скористатись.

Але перший влучний постріл пролунав на 9 хвилині матчу. Після прострілу дебютанта збірної Михайла Грицини м’яч у власні ворота проштовхнув захисник словенців. Після такого "шоку" гості не згнітились і збільшили натиск на ворота Іваняка, але наш голкіпер грав безпомилково. Так тривало кілька хвилин, коли невтомний Осредкар (гравець не йшов на зміну майже пів тайму) скористався помилкою захисників нашої збірної і пробив під голкіпером. Загалом невелика кількість ударів по воротам у першому таймі - ось головна "родзинка". Але гра від цього не виглядала сумною - рівень технічної підготовки гравців обох збірних фантастично високий, і навіть коли гравці просто тримали м’яча у позиційній атаці, спостерігати за цим було дуже цікаво.

Ближче до екватору другої половини періоду наші гості заграли активніше - двічі поспіль Іваняку доводилось вступати у гру. Дуже звертав на себе увагу Осредкар - капітан збірної Словенії практично без замін провів дуже сильний тайм, встигаючи і наші ворота атакувати, і в захисті допрацьовувати. На 15 хвилині ще один дебютант, Микола Грицина, у контратаці смачно приклався до м’яча, але голкіпер не підвів свою збірну. Не підвів він і після розіграшу кутового, коли знову Грицина замикав простріл партнера. На 18 хвилині словенці дійшли ліміту в 5 фолів, тому стали обережніше грати у захисті. А от наші хлопці вигоди з такого становища суперника не здобули - 1:1, на тому і пішли відпочивати.

На початку другого тайму словенці відчули "де-жа-вю" - після прострілу з кутового Осредкар грудьми проштовхнув м’яч… у власні ворота! Глядачі оживились від такого розвитку подій, почали активніше підтримувати нашу команду. Та й взагалі здалось, що українці були налаштовані два тайми грати з різною тактикою, на початку другого тайму вже ми були господарями на майданчику. Четвірка Журба-Фетько-Сорокін-Разуванов свої дві хвилини відпрацювала в атаці, після чого поступилась місце "енергетичній четвірці + Дзюба. Після стартової активності гра заспокоїлась, а потім за справу взялись словенці. Вони забрали ініціативу до своїх ніг і збільшили натиск на ворота Іваняка. Але такі дії не призвели до жодного удару в площину воріт.

Натомість українці спіймали нагоду і двічі небезпечно пробили по протилежним воротам, особливо красивим вийшов удар Коваля. На 32 хвилині українці отримали право на небезпечний штрафний, і свій удар Журба провів на вищому рівні - браво голкіпер! Він же виручив і після удару Разуванова… Гра оживилась, команди під кінець матчу почали вишукувати резерви і підвищувати швидкості. Додалось роботи й Іваняку, адже словенцям треба було відіграватись. І за 6 хвилин до кінця зустрічі гості пішли з п’ятим польовим…

Цей компонент гри виявився досить добре налагодженим у гостей, біля воріт Іваняка почали виникати небезпечні моменти. Але все ж відповіді нашої команди у вигляді пострілів по порожнім воротам були більш конкретними. А коли у команд стало по 5 командних фолів (за 1,06 до кінця), градус гри перевищив усі межі. І не доля сьогодні була словенцям зрівняти рахунок - це довів Олександр Сорокін, який поставив крапку у сьогоднішньому матчі - 3:1, наші перемагають!

УКРАЇНА - СЛОВЕНІЯ - 3:1 (1:1)

19 жовтня. Бровари, спорткомплекс БВУФК, 350 глядачів.
Арбітри: Іванов (Дніпропетровськ), Дараган (Київ). Спостерігач арбітражу: Олійник (Київ).
Україна: Іваняк-к - Шотурма, Бондар, Д.Сорокін, Валєнко - Мих.Грицина, Мик.Грицина, Коваль, Дзюба - О.Сорокін, Фетько, Журба, Разуванов.
Словенія: А.Мордей - Р.Мордей, Врховец, Осредкар-к, Чуєц - Фетіч, Широк, Фідершек, Хожан - Стендлер, Крофліч, Совдат.
Голи: Мих.Грицина (8), О.Сорокін (40) - Осредкар (10, 21, автогол).
Попередження: Дзюба (24) - Мордей (20), Стендлер (32), Врховец (36).

Прес-служба АФУ

20.10.2015 18:35