ВЕЛИКА ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТІВ УКРАЇНИ (1993-2014)

"Енергія" та "Єнакієвець" - далі у п'ятірці кращих, "Ураган" - шостий
 
По завершенні 21-го Чемпіонату України серед команд Екстра-ліги (раніше - Вищої ліги) були внесені відповідні зміни до зведеної турнірної таблиці. Зважаючи на малу кількість команд елітного дивізіону та зменшення ігор серії плей-офф, у верхній частині рейтингу не відбулося особливих змін. Зокрема, срібний призер та чотириразовий володар національного Кубка - львівська "Енергія" - і надалі перебуває на четвертому місці, а сходинкою нижче знаходиться переможець регулярного чемпіонату "Єнакієвець".
 
Бронзовий призер Екстра-ліги - івано-франківський "Ураган", у порівнянні з попереднім сезоном піднявся ще на одне місце догори і тепер посідає шостий рядок. А дворазовий чемпіон України - харківський "Локомотив" (9) нарешті увійшов до десятки кращих команд, додавши у зведеному рейтингу одразу дві позиції.
 
На одну сходинку в порівнянні з минулим роком піднялася луганська ЛТК (13), а от рівненський "Кардинал-Рівне" як і був, так і залишився на 21-му місці. Натомість найбільшого прогресу за минулий сезон добився аутсайдер Екстра-ліги - хмельницький "Спортлідер+" (53), який залишив самий низ великої турнірної таблиці, піднявшись на три сходинки.
 

- очки, набрані командами, перераховані за новою системою - 3 бали за перемогу

Правонаступність
Надія-Запоріжкокс = Запоріжкокс
Случ = МФК Рівне
Універ-Харків = Універ-Локо = Універ-ЕХО = ФК Харків = ЕХО-Еталон = ЕХО
Колос = Сумигаз
Укрсплав = МФК Шахтар
Донбас = Донбас ЮМС = Шахтар = Шахтар ВАВК
Кий-Політехнік = Кий
Корпія = Корпія-Політех
Універ-Автомар = СумДУ
Кардинал = Кардинал-Рівне

Примітки:
- про правонаступництва інших команд інформація відсутня;
- виділено нині існуючі команди вищої ліги;
- команда "Київ-Уніспорт" виділена окремим рядком. Раніше клуб носив назви "Кий-Слід", "Кий", "Кий-Політехнік", "Корпія-Політех", але не всі роки команда належала одному і тому ж власникові;

* - чемпіони України різних років і кількість титулів.

Підготував Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК "Ураган".

20.06.2014 10:05