ВЕЛИКА ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТІВ УКРАЇНИ (1993-2016)

"Енергія" - у трійці кращих команд, "ЛТК-ІнБев-НПУ" увійшов до десятки

По завершенні 23-го за ліком Чемпіонату України серед команд Екстра-ліги (раніше - Вищої ліги) були внесені відповідні зміни до зведеної турнірної таблиці. У верхній частині рейтингу відбулися кільках змін. Зокрема новоспечений чемпіон 2015/16 рр. - львівська "Енергія" - нарешті потіснила з третього рядка запорізьку "Дніпроспецсталь", а вже наступного сезону "зелено-білі" цілком можуть обійти і столичний "Інтеркас"

Віце-чемпіон країни - харківський "Локомотив" - у порівнянні з попереднім сезоном піднявся на одну сходинку (8), обійшовши земляків з "Універ-Локо". Також на одну позицію за минулий сезон додала об'єднана команда "ЛТК-ІнБев-НПУ", котра у зведеному рейтингу увійшла до десятки кращих. А от івано-франківський "Ураган" вже третій рік поспіль і надалі посідає шостий рядок. На "своєму" 19-му місці залишився й "Кардинал-Рівне".

Найбільшого прогресу за останній сезон досягли хмельницький "Спортлідер+" (31) і "Титан-Зоря" з Покровського (46), який "стрибнули" одразу на чотири позиції великої турнірної таблиці. Дебютант Екстра-ліги - херсонський "Продексім", який одразу ж завоював бронзові медалі, потрапив на 47-е місце, а криворізький "Приват" врешті-решт зумів залишити останній рядок рейтингу, набравши за два сезони виступів у чемпіонаті України 13 турнірних очок.

- очки, набрані командами, перераховані за новою системою - 3 бали за перемогу

Правонаступність
Надія-Запоріжкокс = Запоріжкокс
Случ = МФК Рівне
Універ-Харків = Універ-Локо = Універ-ЕХО = ФК Харків = ЕХО-Еталон = ЕХО
Колос = Сумигаз
Укрсплав = МФК Шахтар
Донбас = Донбас ЮМС = Янус-Донбас = Шахтар ВАВК  = Шахтар
Слід = Кий-Слід = Кий = Кий-Політехнік = Київ-Уніспорт
Корпія = Корпія-Політех
Універ-Автомар = СумДУ
Кардинал = Кардинал-Рівне
ЛТК = ЛТК-ІнБев-НПУ

Примітки:
- про правонаступництва інших команд інформація відсутня;
- виділено нині існуючі команди Екстра-ліги (Вищої ліги).

* - чемпіони України різних років і кількість титулів.

Підготував Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК "Ураган".

31.05.2016 12:29