ЄВРО-2018: КАЗАХСТАН - РОСІЯ - 1:1, ІТАЛІЯ - СЛОВЕНІЯ - 1:2

Огляд матчів 5-го ігрового дня чемпіонату Європи + ВІДЕО

На заключний матч групового етапу збірна Казахстану вийшла в якості "залізного" чвертьфіналіста, в той час як збірній Росії за право зіграти в плей-офф ще потрібно було поборотися. Теоретично повз нього росіяни могли пролетіти при поразці у 4 м'ячі і більше, але навряд чи в Любляні хтось всерйоз такий варіант розглядав. Навіть попри те, що в футзалі всяке буває. Так що, фактично в цій грі йшла боротьба за перше місце в групі B, хоча, як зазначив після матчу з Польщею головний тренер збірної Казахстану Какау, воно не принципово, оскільки потенційні суперники - Сербія, Словенія та Італія - ​​рівні за силою. Що саме і підтверджують результати матчів в групі A.

Фактично без розвідки почали гру суперники, і в одній зі своїх перших атак збірна Росії відкрила рахунок - після передачі Давидова Едер Ліма справа пробив над плечем Ігітою. У пропущеному м'ячі складно звинувачувати воротаря, хоча він і не виручив, а в надії виправити ситуацію знаменитий казахстанський голкіпер-бомбардир підключився в атаку, але його дальній удар встигли заблокувати.

Майже без середини грали команди, але росіяни були гостріше. На 8-й хвилині Ігіта відбив небезпечний удар Абрамова, а незабаром Едер Ліма після кутового з божевільною силою пробив зльоту, проте м'яч просвистів над поперечиною. На 11-й хвилині вже Лисков з меж штрафного перекинув м'яч через Ігітою - Нургожин встиг винести шкіряний снаряд, який летів у порожні ворота. Казахстан такими погрозами не міг спантеличити Путілова - окремі удари проходили, але вони не були серйозною проблемою для голкіпера. І лише на 14-й хвилині підопічним Какау вдалося створити реально гольовий момент. Жаманкулов прийняв м'яч в штрафній, акуратно пробив повз Путілова, і того підстрахувала штанга.

На 17-й хвилині збірну Казахстану підстерегла неприємність - на рівному місці підвернув ногу Тайнан, і в супроводі медичного персоналу покинув майданчик з невідомими перспективам повернутися. Це для казахів, звичайно ж, була втрата, і без нього в кінці тайму Ігіта вже активно грав п'ятим. Але тільки перед самою сиреною збірної Казахстану вдалося посіяти паніку в оборону суперника, пішли дуже небезпечні удари, але Путілов виручив свою команду.

Хоча казахи і не забили до перерви, але відчули, що можна диктувати свої умови супернику. Підключення Ігітою почастішали, і на 24-й хвилині рахунок став рівним - Дуглас праворуч ювелірно пробив під дальню штангу, і Путілов до м'яча не дотягнувся. Відмовлятися від тактики, яка працює, немає сенсу, і на 27-й хвилині Акбаліков увірвався по центру в вільну зону, пробив - Путілов явно блиснув в цьому епізоді, відбивши майже "мертвий" м'яч.
 
Гра у Казахстану виходила, єдине, що стримувало підопічних Какау - це фоли, яких ще до середини другого тайму було чотири. А на 31-й хвилині стало ще важче - 5-й фол. І в цій ситуації підключення Ігітою були логічними - вони дозволяли не тільки атакувати, але і тримати м'яч у себе. Збірна Росії змушена була розраховувати на контратаку, і на 37-й хвилині в Абрамова вийшов практично вихід з лівого флангу один на один з Ігітою, але капітан росіян цю дуель голкіперу програв.

Рахунок 1:1 з точки зору першого місця в групі Казахстан повністю влаштовував, а ось підопічні Сергія Скоровіча все-таки дуже хотіли вперше виграти в Любляні. Заключні хвилини пройшли на казахської половині, але дві одинички на табло залишилися незмінними.
 
КАЗАХСТАН - РОСІЯ - 1:1
Дуглас (24) - Едер Ліма (2)

 

ГРУПА B

І

В

Н

П

М

О

1

Казахстан

2

1

1

0

6-2

4

2

Росія

2

0

2

0

2-2

2

3

Польща

2

0

1

1

2-6

1

Перш ніж перейти безпосередньо до гри, варто сказати, про те, що на чемпіонатах відбувається не дуже часто. В самому кінці матчу проти Сербії важку травму в складі збірної Італії отримав її капітан Габріель Ліма, і в зв'язку з цим італійці скористалися правом заміни травмованого гравця. Таким чином в заявці команди Роберто Менікеллі терміновим чином з'явився Родольфо Фортіно, гравець лісабонського "Спортінга", який дуже добре знайомий херсонському "Продексіму" по матчах Кубка УЄФА. При цьому, Ліма й налалі в Словенії, і був під час гри поруч зі своєю командою.

Те, що на матчі був аншлаг, говорити зайве - вільні місця були тільки на трибуні, що можуть займати тільки гравці команд, які беруть участь в чемпіонаті. Шумовий ефект заповнені трибуни створювали неймовірний, особливо несамовито вболівальники гули, коли м'яч опинявся у збірної Італії. Але це на запеклих гравців "Скуадри адзурри" ніяк не впливало. На 4-й хвилині Мерлім ледь не вбіг із м'ячем у ворота, але сумувати довго італійцям не довелося. У наступній атаці Оноріо вибіг один на один з Пушкарем і технічно переграв голкіпера. Мало того що збірна Словенії пропустила швидкий гол, так ще й на 5-й хвилині в пасиві мала три фоли.

Італія в перші хвилини реально була хороша! Виходило все - швидкий перехід з оборони в атаку, проходили удари по воротах. Так що, Пушкару нудьгувати зовсім не доводилося, відображаючи небезпечні удари, а часом супроводжуючи поглядом, як м'яч після рикошетів благополучно мине каркас воріт.

Ближче до середини тайму і у Італії пішли порушення, і на 10-й хвилині жовту картку отримав Ерколессі. А це означало, що якщо італійці пройдуть в чвертьфінал, то один з провідних гравців збірної Італії в ньому не зіграє. При динамічній грі на подив гольових моментів було небагато, і господарі вперше могли роздрукувати Маммарелла лише на 14-й хвилині, але Рок Мордей в ближньому бою не переграв голкіпера італійців. А ще через хвилину обуренню трибун не було меж - арбітри дали господарям 5-й фол ...

Потрібно було брати м'яч під свій контроль, і з цією метою головний тренер збірної Словенії Андрій Добовічнік випустив Чуєца п'ятим польовим гравцем. Словенці, однак, навіть не намагалися загострювати, а, вибачте, тупо вбивали час. Так весь час, що залишився до кінця першого тайму, і вбили. І з боку це все було дуже сумно і тоскно.

Після перерви, природно, все змінилося. Гнані трибунами, гравці збірної Словенії постійно розгортали гру вперед, активно йшли в відбір. Однак італійці показали себе великими майстрами тримати удар, до того ж, і Маммарелла грав вдало. Атак у Італії було мало, але збільшувати рахунок було можна. На 27-й хвилині Мерлім пробив зі штрафного - Пушкар злегка зачепив м'яч, і цього вистачило, щоб він влучив у поперечину. І тут же, на нервах, між гравцями і тренерами виникла перепалка, за підсумком якої Романо і Чех отримали по жовтій картці, а один з помічників Менікеллі був відправлений на трибуну.
 
Гра повернулася в звичне русло, але Італія вже атакувала частіше, і на 29-й хвилині Пушкар відбив два небезпечні удари - спочатку Де Олівейри, а потім Романо. Однак через дві хвилини італійці втратили ривок Фідершека по лівому флангу, і після його прострілу Осредкар з трьох метрів розстріляв ворота. 1:1 - трибуни заревли від тріумфу!

Це рахунок вже влаштовував Словенію, і Добовічнік вирішив знову прокрутити свій трюк з виходом п'ятого, на цей раз Фетіча. Але Італія при такому рахунку опускалася на третє місце і вилітала. Очікувано підопічні Менікеллі почали активно атакувати, до того ж, у Словенії з 34-ї хвилини було 5 фолів.
 
За 4.32 до сирени Роберто Менікеллі пішов ва-банк - Алекс Мерло вийшов п'ятим польовим! Ідеально катали м'яч італійці, але удару точного (в сенсі, в створ) не було. А за 1.58 наставник "Скуадри Адзурри" взяв хвилинну тайм-аут, щоб внести останні корективи. Час відлітав стрімко! А розв'язка наступила за 65 секунд до кінця матчу - Осредкар обікрав Муріло Феррейру в центрі майданчика, добіг до протилежних порожніх воріт і закотив туди м'яч.

Таким чином, стали відомі дві пару чвертьфіналістів: Казахстан - Сербія і Словенія - Росія. Обидві ці пари зіграють у понеділок, 5 лютого.

ІТАЛІЯ - СЛОВЕНІЯ - 1:2
Оноре (4) - Осредкар (31, 39)

 

ГРУПА А

І

В

Н

П

М

О

1

СловенІя

2

1

1

0

4-3

4

2

Сербія

2

0

2

0

3-3

2

3

Італія

2

0

1

1

2-3

1

НАСТУПНІ МАТЧІ ЄВРО-2018
4 лютого (неділя)

19:00 УКРАЇНА - ПОРТУГАЛІЯ *LIVE (Футбол-1)
У групі С зустрічаються єдині фіналісти з минулого, які ні разу не виграли турнір
Україна поступилася у фіналах 2001 і 2003 років; Португалія - в 2010-му
Українці взяли верх над португальцями на груповому етапі в 2003-му (7:4), а Португалія здолала Україну в чвертьфіналі 2014 (2:1)

21:45 АЗЕРБАЙДЖАН - ІСПАНІЯ *LIVE (Футбол-2)
Боротьба в групі D завершиться зустріччю Азербайджану та Іспанії
Іспанці обігравали Азербайджан у всіх чотирьох попередніх матчах
Останній з них припав на чемпіонат світу 2016 року і завершився з рахунком 4:2

За інформацією сайтів UEFA.com та Sport.ua

04.02.2018 08:48