ЄВРО-2018: ПОЛЬЩА - КАЗАХСТАН - 1:5, СЕРБІЯ - ІТАЛІЯ - 1:1

Огляд матчів 3-го ігрового дня чемпіонату Європи + ВІДЕО

Збірна Польщі першою з усіх учасників Євро вдруге вийшла на майданчик "Арени Стожице". Два дні тому поляки вирвали нічию у збірної Росії, але після матчу головний тренер збірної Польщі Блажей Корчинські резонно зазначив, що його команда ще нічого не добилася, і для виходу в чвертьфінал потрібно буде перемагати Казахстан, який сьогодні проводив свій перший матч на турнірі.
 
Казахстан і був фаворитом в цьому матчі, що очевидно було вже з перших хвилин. На 3-й з них Калужа двічі виручив Польщу після ударів Дугласа і Довганя, але коли казахи розіграли кутовий і з дуги пробив Тайнан, то тут вже польський голкіпер був безсилий. Блажей Корчинські не став відкладати своє право на тайм-аут в довгий ящик, і тут же взяв хвилину.

Але і після неї підопічні Какау методично тиснути суперника, що дозволяло ще й Ігіті підтягуватися в атаку. При такій грі у збірної Польщі не було ніяких шансів на атаки, і епізод, коли Крізель головою ледь не підправив м'яч у ворота Ігіти після довгої передачі Калужі, виглядав абсолютно спонтанним. А на 9-й хвилині польська збірна, тільки спробувавши перейти в атаку, пропустила контру, і після передачі Єсенаманова Оразов з півметра спокійно замкнув штангу - 0:2.

Підопічні Какау чітко тримали гру під контролем, і перевага в два м'ячі виглядала дуже комфортною. Не маючи інших варіантів, Корчинськиі на 15-й хвилині випустив Мізгайского п'ятим польовим, однак ніякого ефекту це не принесло - атака завершилася дуже неточним дальнім ударом. Навіть граючи не в повну силу, збірна Казахстану подвоїла свою перевагу на 20-й хвилині. Спочатку Жаманкулов завершив контратаку, а перед сиреною Першин реалізував 10-метровий - 0:4.

По першому тайму взагалі було незрозуміло, як же збірна Польщі може вибратися з того становища, в якому вона опинилася. Хіба що високий відсоток реалізації нечисленних моментів, але з цим було туго. На 25-й хвилині після контратаки Крізелю потрібно було тільки влучити у ствір воріт з семи метрів, але він в падінні відправив м'яч у бік від воріт.

Проте, польська команда дуже старалася, і, як то кажуть, за труди воздалося на 28-й хвилині - Солецькі після закидання з кутового пробив в дев'ятку. Бажання забити ще захльостувало польських футболістів, що призводило до фолів, і за 8.15 до сирени їх стало п'ять. І знову дійшло до шостого, але Відуха, який до цього часу вже грав у воротах збірної Польщі, Першин пробити не зумів. Зате це зробив через хвилину Дуглас найсильнішим низовим ударом.

1:5 - серйозної боротьби все-таки в цій грі не вийшло, на неї у збірної Польщі не було ні майстерності, ні сил після виснажливого матчу зі збірною Росії.
 
ПОЛЬША - КАЗАХСТАН - 1:5
Солецькі (28) - Тайнан (3), Оразов (9), Жаманкулов (20), Першин (20), Дуглас (37)

 

ГРУПА B

І

В

Н

П

М

О

1

Казахстан

1

1

0

0

5-1

3

2

Росія

1

0

1

0

1-1

1

3

Польща

2

0

1

1

2-6

1

На самому початку треба сказати, що збірна Сербії на гру з Італією вийшла вже в оптимальному складі. Відбувши дискваліфікацію, повернулися в гру два найсильніших сербських футболісти - це голкіпер Аксентієвіч і безперечний лідер Марко Періч. Який, що цікаво, грає в Серії А, і італійський футзал знає від А до Я. Аксентієвіч показав себе у всій красі на 3-й хвилині, коли відбив удар Романо з чотирьох метрів впритул - це так майстерно італійці розіграли аут. Ну, і тут же Періч пробив з 15-ти метрів так, що Маммарелла з великими труднощами відбив м'яч.
 
Збірна Сербії усвідомлено віддала ініціативу італійцям, розраховуючи на контратаки. Італія прийняла це, і вийшло видовище, за яким дивитися було не дуже цікаво - позиційні атаки у виконанні "Скуадри адзурри" виглядали непереконливими. Цікавіше стало хвилини з 13-ї - спочатку Коціч пробив здалеку над Маммареллою, і тому пощастило, коли м'яч влучив у поперечину. А в атаці у відповідь Оноріо вже тікав один на один, але в останній момент Райчевіч встиг зняти м'яч з ноги італійця.

На якийсь час обидві команди відійшли від звичної гри, пішли "гойдалки", але Роберто Менікеллі це було не потрібно, і головний тренер збірної Італії взяв на 15-й хвилині тайм-аут. Після нього гра благополучно повернулася у звичне русло, коли італійці багато володіли м'ячем, але від цього біля воріт Аксентієвіча якось було зовсім не жарко. Не було, і до перерви не стало - 0:0.
 
Перерва нічого не змінила - Сербія продовжувала грати в позиційний футзал, вичікуючи помилку суперника. Вона сталася на 23-й хвилині, коли Періч зі своєї половини утікав один на один, але його намертво за футболочку прихопив Оноріо - законна жовта картка. Через кілька секунд італійці знову порушили правила, і на самому початку другого тайму у них стало вже 3 фоли.

Італійці явно занервували, і коли через півтори хвилини ще раз порушили правила, Ерколессі так обурювався, що обзавівся жовтою карткою. Через кілька секунд Кальдероллі після прострілу з ауту незбагненно не забив з двох метрів, і це, мабуть, вже від надмірного бажання скоріше вразити зачаровані сербські ворота. Тут вже вся збірна Італії завелася, і почався справжнісінький обстріл воріт Аксентієвіча. Той був на висоті, потягнувши кілька "мертвих" м'ячів.
 
П'яте ж порушення правил стало для Італії фатальним. Після прямого удару Коціча м'яч шлях в ворота не знайшов, але коли шкіряний снаряд відскочив до Томича, той низом пробив так, що м'яч по хитромудрій траєкторії опинився в сітці, прошмигнувши між ніг у Маммарелли - 1:0.

Забавно, але саме таким чином м'яч опинився і в сербських воротах. Італія розлючено атакувала, а зрівняла рахунок після ауту, коли зліва ідеально пробив Де Лука, і Аксентієвіч не встиг стулити ноги - 1:1.
 
Виходячи з того, як далі розвивалися події, саме Італія хотіла більше домогтися перемоги. Підопічні Менікеллі грали тільки на атаку, в той час як Сербія продовжувала терпіти в обороні.

Щоб його команда перевела дух, головний тренер сербів Горан Іванчич на 38-й хвилині взяв тайм-аут, після якого Сербія продовжувала триматися за нічию. Вона і стала підсумком матчу, а з урахуванням того, що обидві гри в цій групі завершилися внічию, які дві команди з трьох проб'ються в плей-офф, передбачити неможливо.

СЕРБІЯ - ІТАЛІЯ - ​​1:1
Томич (30) - Де Лука (32)

 

ГРУПА А

І

В

Н

П

М

О

1

Сербія

2

0

2

0

3-3

2

2

Словенія

1

0

1

0

2-2

1

3

Італія

1

0

1

0

1-1

1

НАСТУПНІ МАТЧІ ЄВРО-2018
2 лютого (п'ятниця)

19:00 ФРАНЦІЯ - АЗЕРБАЙДЖАН *LIVE (Футбол-1)
Азербайджан розпочинає боротьбу в групі D матчем з дебютантом фінальної стадії
Азербайджан відіграє у фінальній стадії в п'ятий раз поспіль, в 2010-му був півфінал, в 2016-му - 1/4 фіналу
У 2011 році Азербайджан обіграв Францію в відборі ЄВРО з рахунком 4:2, це була єдина зустріч суперників

21:45 РУМУНІЯ - УКРАЇНА *LIVE (Футбол-2)
Збірна України вступає в боротьбу останньою з 12 учасників фінального турніру
Україна - фіналіст 2001 і 2003 років - з моменту введення 1/4 фіналу в 2010-му незмінно вилітала на цій стадії
В останній очній зустрічі Україна в 2014-му здолала Румунію з рахунком 1:0

За інформацією сайтів UEFA.com та Sport.ua

02.02.2018 08:48