ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ З ФУТЗАЛУ СЕРЕД ЮНАКІВ. 10 ТУР

Одна розгромна домашня і дві виїзні перемоги юних "ураганівців" + ВІДЕО

Минулого вікенду всі юнацькі команди НФК "Ураган" впевнено переграли своїх опонентів в рамках групового етапу чемпіонату України. Яка команда забила у ворота своїх суперників 12 м’ячів та хто переміг у західноукраїнському дербі, - читайте далі...

Чемпіонат України з футзалу 2001-2002 р.н. 10 тур
ДЮСШ "Енергія" (Львів) - ДЮСШ "Ураган" - 3:6

20 лютого, у Львові панувало справжнє футбольне свято за участі "ураганівців", але розпочнемо із найстарших вихованців, які зустрічалися з принциповим суперником – "Енергією".
За словами Володимира Слободяна, матч розпочався з численних атак обох команд. Першими відзначилися гості. "Ураган", який  втратив усі шанси на вихід до фінальної частини чемпіонату України, продовжував атакувати і до кінця першого тайму забив ще раз – 2:0. Львів’яни, ймовірно, не очікували такого розвитку подій, бо ще на початку січня обіграли іванофранківців з рахунком 6:0. Однак, на цей раз все було по-іншому. "Дракони" просто "заураганили" "Енергію" своїми атаками, і як результат – у середині другого тайму довели рахунок до розгромного - 4:0.

Після цього тренер "енергетиків" вирішив випустити п’ятого польового гравця, і це принесло свої дивіденди – 4:1.Однак іванофранківці того дня були просто невтримні, забивши ще двічі. Господарі, до своєї честі, все-таки дещо скоротили відставання в рахунку. Фінальний свисток рефері зафіксував впевнену перемогу юних "драконів" - 6:3. Наставник юних футзалістів зізнався, що не очікував такої впевненої гри від своєї команди, бо в попередніх поєдинках його футболістам бракувало характеру. "Я приємно здивований футболом, який продемонстрували мої вихованці, - говорить Володимир Ярославович. – Постараємося не збавляти обертів і максимально зібрано зіграти останні ігри чемпіонату".

Наступний матч ДЮСШ "Ураган" зіграє у суботу, 27  лютого, в Івано-Франківську проти ДЮСШ-1 "Освіта" з міста Чернівці.

Чемпіонат України з футзалу 2003-2004 р.н. 10 тур
"Інтер Футзал" (Львів) – ДЮСШ "Ураган" - 3:6

Справжню спортивну феєрію подарували й інші підопічні Володимира Слободяна – "ураганівці" 2004 р.н. Цього вікенду у матчі зійшлися лідер і аутсайдер західного дивізіону 2003-04 р.н. – "Ураган" та "Інтер Футзал" відповідно. Як розповів Володимир Ярославович, ініціативою одразу заволоділа його команда, відкривши рахунок уже на перших хвилинах матчу. Далі львів’яни дещо вирівняли гру, однак відігратися не змогли. Іванофранківці натомість заштовхали ще один м’яч у сітку воріт голкіпера "Інтер Футзалу". На п’ятихвилинну перерву команди пішли за рахунку 2:0 на користь "ураганівців".

У другому таймі "дракони" тільки закріпили свою перевагу. Впевнена гра в обороні й атаці дозволила франківцям зробити рахунок спершу комфортним, а згодом – розгромним. У середині другого тайму "Ураган" вже перемагав 5:0. Львів’яни таки знайшли сили відіграти один м’яч, але майже одразу ж пропустили – 6:1. Однак, останнє слово в поєдинку все-таки залишилося за футболістами "Інтер Футзалу", які відзначилися ще двічі. Фінальний свисток арбітра зафіксував рахунок 6:3 на користь івано-франківського "Урагану". Завдяки цій перемозі "дракони" закріпили свої лідерські позиції у чемпіонаті.

Наставник юних "ураганівців" Володимир Слободян сказав, що матч закінчився так, як він і очікував. "Грою команди задоволений. Проте не варто спочивати на лаврах, попереду ще багато матчів, до яких треба підійти максимально зібраними та сконцентрованими", - підсумував Володимир Ярославович.

Наступний поєдинок ДЮСШ "Ураган" 2003-04 р.н. зіграє цієї суботи, 27 лютого, на домашньому паркеті проти хмельницького "Спортлідера+".

Чемпіонат України з футзалу 2005-2006 р.н. 10 тур
ДЮСШ "Ураган" - ДЮСШ-1 "Освіта" (Чернівці) - 12:2

Голи: Роман Татумірак (1, 9 пен.), Євген Ковальчук (3,16), Богдан Редушко (4), Владислав Калин (10,19, 23), Станіслав Боєчко (11), Олександр Белей (18), Дмитро Федик (21), Ігор Вікарюк (22) - Святослав Кермач (7), Олександр Пістружак (24).

У суботу, 20 лютого, лідер західного дивізіону "Ураган" приймав у себе на майданчику ровесників з Чернівців. Вперше з Івано-Франківська велася онлайн-трансляція юнацького чемпіонату. Господарі вирішили не відкладати справу в довгий ящик і відкрили рахунок у матчі вже на першій хвилині, результативним дальнім ударом відзначився капітан команди Роман Татумірак. Не пройшло й двох хвилин, як м’яч вже вдруге побував у сітці воріт чернівчан – забив один з найкращих бомбардирів "Урагану" Євген Ковальчук. Через декілька секунд рахунок став уже 3:0 на користь господарів майданчику. Гості трішки оговталися і в середині першого тайму "розмочили" рахунок в матчі – 3:1. Однак, це не засмутило юних "драконів", а тільки додало франківцям ще більшої жаги до перемоги. На 9-ій хвилин пенальті реалізував Роман Татумірак, оформивши дубль. До кінця тайму "ураганівці" забили ще двічі: голи на рахунку Владислава Калина та Станіслава Боєчко відповідно.

Друга половина гри розпочалася спокійніше, ніж перша. "Ураган" перейшов на тактику з п’ятим польовим гравцем, за що ледве не поплатився. Проте, на щастя для іванофранківців, гравцю чернівчан забракло точності, аби поцілити "круглого" у пусті ворота. Як відомо, "не забиваєш ти – забивають тобі": на 4-ій хвилині другого тайму Євген Ковальчук зробив рахунок 7:1. Франківці продовжували знущатися з оборони ДЮСШ "Чернівці" і протягом трьох наступних хвилин забили ще двічі. Таким чином, на табло – 9:1 на користь юних "драконів". Вихованці Дмитра Мельниченка не хотіли зупинятися і продовжували атакувати й пресингувати опонентів ще на їх половині поля. Така тактика принесла свої плоди: спершу Дмитро Федик, а потім Ігор Вікарюк зробили відрив своєї команди в рахунку двозначним – 11:1. Ще через хвилину Владислав Калин записав на свій рахунок третій м’яч, оформивши хет-трик. Крапку в поєдинку на останній хвилині поставив гравець ДЮСШ-1 "Освіта" Олександр Пістружак – 12:2. Завдяки цій перемозі юні "дракони" продовжують очолювати турнірну таблицю Західної зони.

Наставник "Урагану" Дмитро Мельниченко похвалив своїх вихованців за чудову гру. Крім того, сказав, що перевагою його команди був великий розмір майданчику (матч відбувся в манежі Коледжу фізичного виховання – авт.). "У Чернівцях маленький майданчик, тому нашим суперникам було важко адаптуватися до паркету, що в КФВ. Натомість моїм підопічним це вдалося, тому й такий результат, - пояснює Дмитро Васильович. – Головне – це те, що ми виконали завдання-мінімум і вийшли до фінальної частини чемпіонату. Постараємося обіграти ДЮСШ "Городенку", аби виграти свій дивізіон".

Наразі дата центрального матчу західного дивізіону між івано-франківських "Ураганом" і ДЮСШ "Городенка" невідома. Скоріш за все команди гратимуть у Снятині, бо, за словами городенківців, у їхньому спортивному залі триває ремонт. 

Юрій ГІЛЬШАНСЬКИЙ для сайту uragan.if.ua

23.02.2016 13:06