ЧУ З ПЛЯЖНОГО ФУТБОЛУ: НОВИЙ ФОРМАТ НОВОГО СЕЗОНУ

Один з етапів чемпіонату України-2017 пройде в Івано-Франківську

У Будинку футболу відбулась зустріч керівництва Асоціації пляжного футболу України з президентами клубів та представниками команд, на якій обговорювався новий формат чемпіонату України з пляжного футболу сезону 2017 року. Найважливіше рішення цієї зустрічі - для популяризації пляжного футболу у регіонах новий чемпіонат повертається до системи з виїзними турами та Суперфіналом.

На даному етапі затверджені три міста, на яких будуть проводитися етапи чемпіонату країни – Київ, Івано-Франківськ та Дніпро. У разі, якщо команд буде більше, будуть розглядатися варіанти з ще одним містом. Вже точно підтвердили свою участь сім команд: "Гріффін" (Київ), "Вибір" (Дніпро), "Артур Мьюзік" (Київ), "Ураган" (Івано-Франківськ), "Євроформат" (Київ), "Альтернатива" (Київ), "Тайфун" (Дніпро).

Дуже цікавий такий формат чемпіонату команді "VIT" (Київ), а також командам з Кременчука та Одеси. Поки йде процес пошуку якісних гравців та формування бюджету. Хоча у цьому питанні АПФУ пішла на зустріч клубам – внесок за участь у змаганнях буде символічний.

Щодо спортивного принципу, то шість найкращих команд за підсумками виїзних етапів потрапляють у Суперфінал, який відбудеться в серпні у Дніпрі. Заявка команд у чемпіонаті – 16 гравців, в якій повинні бути два футболісти віком до 21 року. АПФУ візьме на себе витрати, пов’язані з проїздом та розміщенням таких гравців на Суперфіналі. Переходи футболістів з команди в команду по ходу чемпіонату заборонені, буде регламентована норма дозаявки/відзаявки гравців. Команда може заявляти максимум три легіонери.

Гарна новина для учасників та вболівальників – всі матчі будуть транслюватися наживо на спортивному телеканалі XSPORT. Календар Чемпіонату України з пляжного футболу 2017 буде представлений пізніше.

Крім того, АПФУ оголосила, що з 29 квітня по 9 травня у Дніпрі відбудеться навчально-тренувальний збір молодіжної збірної України з пляжного футболу під керівництвом Миколи Костенка. Цей збір стане першим етапом підготовки до Міжнародного турніру серед молодіжних команд, який відбудеться у середині червня в Угорщині.

За інформацією офіційного сайту АПФУ


 

18.04.2017 13:17