ЕКС-"УРАГАНІВЕЦЬ" РОНІНЬО ЗНОВУ ЗІГРАЄ В КУБКУ УЄФА

Бразильський легіонер захищатиме кольори чемпіонів Франції

Цього тижня у футзальній Європі будуть зіграні матчі основного раунду Кубку УЄФА. 24 чемпіони своїх країн зустрінуться у групових міні-турнірах, за підсумками яких лише 12 команд продовжать боротьбу за клубний трофей Старого Світу.

Приємно, що серед учасників футзального єврокубку буде й колишній гравець івано-франківського "Урагану". 27-річний бразильський легіонер Роніньо захищатиме кольори чемпіона Франції - клубу "Спортінг Париж", до якого він приєднався тільки минулого тижня. У групі 1 основного раунду Кубку УЄФА нова команда Роні зустрінеться з чеським "ЕРА-ПАКом" (господарі міні-турніру), а також двома дебютантами - білоруською "Сталіцею" і македонським "Железарцем".

Відзначимо, що за плечима екс-"ураганівця" є чималий досвід виступів у єврокубку. У складі грузинської "Іберії Стар" Роніньо тричі грав в елітному раунді, а  2012 році навіть виборов путівку до "Фіналу чотирьох" Кубку УЄФА. Але тоді він вирішив перебратися до "Урагану", з яким в Україні завоював "срібло" та "бронзу" Екстра-ліги. За два сезони, проведені в Івано-Франківську, один з кращих легіонерів в історії клубу зіграв 56 матчів і забив 19 голів.

Нагадаємо, що по завершенні сезону 2013/14 рр. Роніньо, як і решта футзалістів, отримав статус "вільного агента". У серпні-вересні він перебував в Азербайджані, де тренувався у складі дебютанта вищої ліги - команди "Хазар Айленд". Однак, як з'ясувалося згодом, до підписання контракту з бакинським клубом справа так і не дійшла.

Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК "Ураган".

29.09.2014 17:13