ЕКСТРА-ЛІГА. 1 ТУР. «УРАГАН» - «ТИТАН» - 3:1

Вольова перемога на старті чемпіонату + ВІДЕО

Поєдинок в Івано-Франківську розпочався з приємної новини, а саме - нагородження Володимира Кардаша, який був визнаний найкращим воротарем минулого сезону. А вже після цього розпочався сам матч, в якому, перш за все, основна увага була прикута до "драконів", які вперше грали перед рідними вболівальниками в оновленому складі.

З одного боку можна було би сказати, що початок гри був за "Ураганом", який, вочевидь, хотів зробити ставку на швидкий гол. Однак, і "Титан" намагався не баритися з відповіддю та при нагоді створювати щось біля воріт Кардаша. Зрештою, саме аргументи "титанів" виявились більш дієвими. На 6-й хвилині Єрьомін, скориставшись тим, що його ніхто не зустрів, пройшов до воріт Кардаша та наважився на удар - 0:1. "Ураган" міг одразу відігратись, і навіть мав для цього дві хороші нагоди. Однак, реалізувати їх не вдалося. Взагалі з реалізацією моментів у "драконів" по ходу першого тайму була величезна проблема. Варто лише згадати, що протягом першої 20-хвилинки у підопічних Максима Павленка разів п’ять або шість були удари в каркас воріт - або в штангу, або поперечину. Та і Мельник у деяких моментах виручав "Титан". І як тут не згадати той відрізок гри, коли її темп трохи впав, адже з таким розвитком подій це було на руку саме "Титану". Але незадовго до перерви спалах активності від "Урагану" міг привести до взяття воріт Мельника, однак знову фарт був на боці гостей. Хоча, заради справедливості, скажемо, що "Урагану" також трохи пощастило, коли на останніх секундах першого тайму Калуков виходив на побачення з Кардашем, але не зміг його переграти у ближньому бою.

Вже після перерви "Ураган" мав дві хороші нагоди для того, щоб зрівняти рахунок та забити тим самим "гол з роздягальні". Однак, фарт був знову на боці "Титану". Здавалося, що після цього "Ураган" продовжить насідати на ворота Мельника, однак замість цього темп гри трохи вщух. І це дозволило підопічним Павла Пічкурова заграти трохи спокійніше. Але водночас "Ураган" міг пропустити після того, як Микитюк буквально виклав м’яч на ногу Ященку, але той не зміг переграти Кардаша.

А вже ближче до середини другого тайму "Ураган" активізувався. Спочатку непоганий момент запороли Когут та Фаренюк. Але вже за кілька миттєвостей Кордоба таки зрівняв рахунок у цій грі. І це ще було далеко не все. Минуло ще кілька десятків секунд, і Когут вже вивів "Ураган" вперед. Пічкуров одразу взяв тайм-аут, але після нього "титанам" легше не стало. Скоріше, навпаки. Вони неначе перебували у стані гроггі. І цим "дракони" могли скористатись, але збільшити свою перевагу підопічним Максима Павленка. Один тільки Фаренюк міг це робити бодай би двічі. І це "десятці" "Урагану" вдалося-таки зробити на 36-й хвилині, коли Артем скористався передачею від Кордоби. Тут же "Титан" пішов з п’ятим польовим, але розіграш зайвого у покровців не клеївся. І це тільки наближало "Ураган" до перемоги. До того ж, "дракони" намагались десь потримати м’яч. На останній хвилині Когут міг оформити дубль, однак досвідченому "ураганівцю" не пощастило. Втім, навіть це не завадило івано-франківцям здобути першу перемогу в оновленому складі.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, "5х5"

Чемпіонат України. Екстра-ліга. 1 тур
"Ураган" (Івано-Франківськ) - "Титан" (Покровське) - 3:1 (0:1)

Ураган: Кардаш - Федюк, Фаренюк, Кордоба, Когут - Микитюк, Цілик, Лисенко, Абакшин.
Титан: Мельник - Єрьомін, Мілінькій, Кожемяка, Ященко - Бессалов, Шпигар, Калуков, Свірідов - Лінник, Шеховцов.
Голи: Кордоба (28), Когут (29), Фаренюк (36) - Єрьомін (6).
Попередження: Когут (2) - Ященко (25).

15 вересня. 12:00. Івано-Франківськ. Спорткомплекс КФВ. 300 глядачів.
Арбітри: Л. Жиронкін (Київ), О. Сидорук (Вінниця), В. Гронський (Івано-Франківськ).
Хронометрист: М. Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: Р. Проць (Дрогобич).

15.09.2018 21:50