ЕКСТРА-ЛІГА. 11 ТУР. "УРАГАН" - "СУМДУ" - 3:2

Ефектний дубль Андрія Сімки приніс вольову перемогу "драконам"
 
Від "Урагану" у цьому матчі, в принципі, можна було очікувати стартового штурму. Однак все сталося навпаки. Початок поєдинку проти "СумДУ" видався напрочуд спокійним. І цей спокій зіграв з "драконами" злий жарт, коли на 5-й хвилині "СумДУ" вдалося відкрити рахунок. Зробив це Мисловський, якому, щоправда, допоміг рикошет, але факт залишається фактом - Колток змушений був діставати м'яч з сітки своїх воріт. Більше того - через кілька хвилин рахунок міг бути і 2:0 на користь сумчан, але Петраков з перспективної ударної позиції зарядив у штангу.
 
Та й взагалі варто відзначити, що "студенти" вийшли на гру з певною метою - забрати очки в Івано-Франківську. І вони робили для цього все можливе. Принаймні було видно, що підопічні Сергія Пєсоцького намагаються виконувати план на гру. Вони намагалися пресингувати "ураганівців" на їхній половині майданчика, а іноді грали першим номером. Та й в обороні футзалісти з Сум теж намагалися грати грамотно і надійно. Чого варте хоча б протистояння Петракова і Сімки. Очевидно, "стовп" "СумДУ" отримав персональне завдання грати з лідером "Урагану". Втім, "сімці" "драконів" все-таки вдавалося знайти можливості для ударів по воротах Хавренка. І двічі Сімка міг зрівнювати рахунок в матчі, але йому не пощастило - м'яч проходив мимо цілі.
 
Хавренка варто відзначити окремо. Коли "Ураган" перехопив ініціативу, то саме голкіпер і капітан "СумДУ" став головною дійовою особою у складі команди гостей. Так, 40-річний воротар сумчан кілька разів парирував буквально "мертві" м'ячі. І багато в чому завдяки його зусиллям сумська команда зберігала переможний рахунок на табло. Крім того, в одному з епізодів ворота "СумДУ" від гола врятувала поперечина - туди поцілив Зварич.
 
Після перерви у воротах "Урагану" з'явився Біров. Невідомо, чи вплинуло це на гру "драконів", але факт залишається фактом: незабаром івано-франківці зрівняли рахунок. Зробив це Сімка, який отримав передачу від Зварича і ефектно п'ятою підправив м'яча у ворота Хавренка. Так рахунок став 1:1, а через деякий час "ураганівці" знову вийшли вперед. На цей раз зіграла зв'язка Горбатий - Сімка. І знову ветеран "Урагану" переправив м'яч у ворота п'яткою. Правда, на цей раз він зробив це в боротьбі з суперником, що лише додало краси даному гольовому епізоду - 2:1.
 
Підопічні Івана Скіцка могли не раз і не два збільшити рахунок у цьому матчі. Досить згадати, скільки разів не щастило тому ж Зваричу, який ніби все робив правильно, але потрапляв у каркас воріт. Однак пощастило його одноклубнику Корсуну, який блиснув індивідуальною майстерністю і отримав за це винагороду у вигляді гола. І це вже 3:1 на користь господарів.
 
Щодо "СумДУ", то гості начебто і намагалися атакувати, але до більш-менш небезпечних моментів біля воріт Бірова справа не доходила. Тільки після того, як Петраков вийшов п'ятим польовим, у сумчан активність в атаці помітно зросла. Так, той же Петраков міг замикати простріл на дальній штанзі, але промахнувся повз м'яча. Виправився "стовп" сумської команди за 40 секунд до кінця поєдинку, коли, перебуваючи перед Біровим, зміг його дезорієнтувати і скоротив рахунок до мінімуму - 3:2. І у підопічних Сергія Пєсоцького було ще трохи для того, щоб врятувати гру. Можливо, вони і змогли б зачепитися за нічию, але самі ж не скористалися своїм шансом. Точніше, не скористався Мисловський, який, знаходячись на дальній штанзі, не зміг вразити вільний кут. Цей промах десятого номера "СумДУ" і врятував "Ураган" від нічийного результату.
 
Артем ТЕРЕНТЬЄВ, UA-Футбол
Чемпіонат України. Екстра-ліга. 11 тур

"УРАГАН" (Івано-Франківськ) - "СУМДУ" (Суми) - 3:2 (0:1)

20 грудня. 14:00. Івано-Франківськ. Спорткомплекс коледжу фізвиховання. 800 глядачів.
Арбітри: Проць (Дрогобич), Кухарь (Кривий Ріг). Спостерігач арбітражу: Михальський (Київська область).
Ураган: Колток (Біров, 21) - Кіндратів-к, Сімка, Зварич, Цілик - Пелех, Корсун, Боргун, Миколюк - Рудавець, Горбатий, Лясковський, Баланик.
СумДУ: Хавренко-к - Бурдюг, Мороз, Ганжа, Петраков - Мисловський, Зеленський, Сорока, Чухненко.
Голи: Сімка (22, 26), Корсун (33) - Мисловський (5), Петраков (40).
Попередження: Лясковський (28), Пелех (36) - Мисловський (24), Зеленський (36).

20.12.2014 18:56