ЕКСТРА-ЛІГА. 12 ТУР. "ЛТК" - "УРАГАН" - 2:1

"Дракони" завершили календарний рік мінімальною поразкою від лідера

Вже на стартових хвилинах поєдинку гостей з Івано-Франківська чекав один сюрприз. Тренер "ЛТК" Роман Ковальчик вирішив виставити з початку гри номінальну другу четвірку. Очевидно, розрахунок був зроблений на те, що цьому квартету вдасться нав'язати боротьбу стартовій "ланці" "Урагану". І це, в принципі, луганчанам на перших порах вдавалося, хоча в підсумку до них прийшла біда звідти, звідки не чекали. А саме - від другої четвірки "драконів", чия перша зміна стала результативною. Миколюк прострілив зліва, а Пелех відгукнувся на цей простріл і змусив bвиймати м'яч з сітки своїх воріт. Втім, радість підопічних Івана Скіцка була недовгою. Буквально через хвилину Лазикін відіграв цей гол, і обом командам знову довелося почати грати з нічийним рахунком.

Після цього веселого старту команди стали грати трохи обережніше. Щоправда, у "ЛТК" це не завжди виходило. Тому вже до екватора першого тайму у господарів було чотири командних фоли, а згодом стало і п'ять. Івано-франківці в цьому плані були трохи більш дисциплінованими. Хоча трохи пізніше і самих "драконів" дисципліна стала підводити, чому підтвердження - "гірчичники" Кіндратіва і Миколюка. Що ж стосується інших аспектів гри, то вона в першому таймі була рівною. У обох команд були моменти для того, щоб змінити цифри на табло. Однак, ні "ЛТК", ні "Урагану" це не вдавалося. Тому, нічия була логічним результатом першого тайму.

Все перевернулося в цьому матчі верх дном, коли на початку другої 20-хвилинки Мануйленко вивів "ЛТК" вперед. Тепер "Урагану" треба було брати ініціативу в свої руки і думати, як відігратися. У свою чергу, це був шанс для "телефоністів" зловити своїх суперників на контратаці. І треба зауважити, що підопічні Романа Ковальчика були близькі до того, щоб збільшити рахунок на свою користь. Чого хоча б коштує призначений у ворота "Урагану" 6-метровий. Однак Рось, який був найактивнішим гравцем у складі луганчан, не зміг переграти Колтка. Голкіперу "Урагану" слід віддати належне. Він у цьому матчі робив все для того, щоб м'яч більше не опинився у його воротах. Ось тільки партнери по команді трохи підкачали.

Як не старалися "ураганівці" зрівняти рахунок, але у них нічого не виходило. Більше того - не йшла гра з п'ятим польовим. Не йшла настільки, що навіть відбувалися помилки при зміні, одна з яких призвела до жовтої картки для Колтка. Крім того, на останніх хвилинах "ЛТК" могла зробити рахунок 3:1 на свою користь, але Дзюба поскупився і не віддав пас Савенку, а пробив сам. З ударом капітана луганчан впорався Зварич. Хоча в цьому моменті підопічні Романа Ковальчика могли все для себе вирішити.

Однак і без цього "телефоністи" все-таки змогли здобути п'яту домашню перемогу поспіль, тим самим завдавши "Урагану" першої гостьової поразки. Гірше такого "подарунка" на Новий рік для однієї з кращої "виїзних" команд чемпіонату і не придумаєш. А ось "ЛТК" вступить в 2015-й рік в якості лідера турнірної таблиці.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, UA-Футбол

Чемпіонат України. Екстра-ліга. 12 тур
"ЛТК" (Луганськ) - "УРАГАН" (Івано-Франківськ) - 2:1 (1:1)

26 грудня. 13:00. Суми. Легкоатлетичний манеж УАБС НБУ. 100 глядачів.
Арбітри: Якимишин (Львів), Кравченко (Суми). Спостерігач арбітражу: Кравцов (Київ).

ЛТК: Савенко - Мілінький, Цапов, Рось, Кожемяка - Лазикін, Дзюба-к, Лисенко, Мануйленко - Літвінов.
Ураган: Колток - Кіндратів-к, Сімка, Зварич, Горбатий - Пелех, Корсун, Миколюк, Лясковський - Рудавець, Баланик.
Голи: Лазикін (5), Мануйленко (21) - Пелех (4).
Попередження: Кожемяка (13) - Кіндратів (16), Миколюк (18), Колток (36).
На 27-й хвилині Рось не реалізував пенальті (воротар).
 
26.12.2014 15:55